Vw CC Vagcom kodlama yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Steel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam galiba VCP kablonuz var. Golf 5lerde ayak aydınlatma 3c0 kodlu bcmlerde sürüş esnasında yanacak şekilde açılamıyor 3c8 yani high modul olması gerekiyor bunun için. VCDS üzerinden kodlaması çıkmıyor haliyle. Videodan uygulamanın arayüzünü anlamaya çalıştım ama vcp ile bu özellik açılabilir mi sizce arayüzündeki seçenekleri kurcaladınız mı hiç?
Ya da bu konuda bilgisi olan var mı?
Bendeki 1K0937086H BCM'de ayak aydınlatma klon vcds ile açılabiliyor. Fakat yabancı bir forumda da gördüğüm kadarıyla bir sorun var. Ayak aydınlatma pini ile arka sağ sis pini aynı. Dolaysıyla ayak aydınlatmayı açınca sis de açılıyor. Sisi başka bir pine atayıp kablosunu da oraya taşımam gerekiyor. Ayrıca vcds ile kısılabiliyor. Kısınca sis de kısılıyor.:(
1K0937086H Minline modül diye geçiyor.

Bendeki modülde amerikan parkı yapamadım, nasıl olduğunu tarif edersen memnun olurum.

Ayak aydınlatma/footwell aydınlatma vcp menüsünde görünüyor. Dediğim gibi sis lambasıyla ilişkilendirildiği için olabilir.

Valla hocam deneyelim, ben de gündüzden gelirim. Bana kalsa 10 da orada olacağım yani sabah :) sürümden ötürü de aracı karşılar diye düşünüyorum. İsterseniz bana whatsapptan yazın teyitleşelim.

Benim de amacım işte hem fikir alışverişi yapmış oluruz, hem bir kahve içeriz, hem de şu muayene işinden geçeriz üstadım
Yazdım.

Bendeki 1K0937086H BCM'de ayak aydınlatma klon vcds ile açılabiliyor. Fakat yabancı bir forumda da gördüğüm kadarıyla bir sorun var. Ayak aydınlatma pini ile arka sağ sis pini aynı. Dolaysıyla ayak aydınlatmayı açınca sis de açılıyor. Sisi başka bir pine atayıp kablosunu da oraya taşımam gerekiyor. Ayrıca vcds ile kısılabiliyor. Kısınca sis de kısılıyor.:(
1K0937086H Minline modül diye geçiyor.

Bendeki modülde amerikan parkı yapamadım, nasıl olduğunu tarif edersen memnun olurum.

Ayak aydınlatma/footwell aydınlatma vcp menüsünde görünüyor. Dediğim gibi sis lambasıyla ilişkilendirildiği için olabilir.
Bendeki bcm 3C0 937 049 AG kodlu bcm, amerikan park icin central electric, coding, coding helper kisminda turn signal as a parking light usa diye bir kisim var oradan aciliyor ama belki bcm farkindan dolayi bu sizde gozukmuyor olabilir. Ayak aydinlatma ise ben de sis lambasinin pini farkli bendeki sorun ayak aydinlatmayi hareket halinde yanacak sekilde kodlatmiyor olusu. Normal olarak kodlu kapilari acinca kontak kapatinca vs yaniyor.

Bende öyle bir satır yok. Hangi byte olduğunu söylerseniz o byte'a bakabilirim. Çünkü karşılığı boş bit'ler var. Gündüz farları için;
El frenini çekince açık olan gündüz farlarının sönmesi/kapanması.
(09-Cent.Elekt.->Coding->Long Coding Helper->LCode2 den Bayt 11, Bit 0 işaretlenerek)
Bit'inin de karşılığı boş. 0'ı 1 şeklinde değiştirince işe yarıyor.

Sizdeki ayak aydınlatma kısılamıyorsa iç aydınlatmadan alınmış olabilir. Bendeki kısılabiliyor ama tesisat yok, bir de sislere ilişkilendirilmiş. Yabancı forumlardan bir yerde sisi C47'ye taşıdığını yazmış kişi. Taşıyınca da atamasının yapılması gerekiyor. Vcp'de o kısmı henüz bulamadım.

Bende öyle bir satır yok. Hangi byte olduğunu söylerseniz o byte'a bakabilirim. Çünkü karşılığı boş bit'ler var. Gündüz farları için;

Bit'inin de karşılığı boş. 0'ı 1 şeklinde değiştirince işe yarıyor.

Sizdeki ayak aydınlatma kısılamıyorsa iç aydınlatmadan alınmış olabilir. Bendeki kısılabiliyor ama tesisat yok, bir de sislere ilişkilendirilmiş. Yabancı forumlardan bir yerde sisi C47'ye taşıdığını yazmış kişi. Taşıyınca da atamasının yapılması gerekiyor. Vcp'de o kısmı henüz bulamadım.
Tam satır ezberimde degil ancak gün içerisinde araca gidip bakabilirim. Tesisatim orijinal kendim alip montajladim ve kodladim parlaklığını kadrandan da ayarlayabililiyorum benim sorunum hareket halinde dimming yapmiyor olusu. Ben de sisler hangi pinde bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile bcmlerimizin gorunusleri de farkli.

Kısılabiliyorsa tetiklemesi de olmalı. Kısılabiliyorsa iç aydınlatma üzerinden değil, yerinde çalışıyor. Sürüş esnasında kısık yanmaması kodla ile ilgili olmalı. Bende 09 adaptasyonunda aşağıdaki gibi iki seçenek var. Listenin en altındaki ve sondan dördüncü.

Ekli dosyalar

• 09-cent-adaptation.jpg
    09-cent-adaptation.jpg
    180.8 KB · Görüntüleme: 6
Kısılabiliyorsa tetiklemesi de olmalı. Kısılabiliyorsa iç aydınlatma üzerinden değil, yerinde çalışıyor. Sürüş esnasında kısık yanmaması kodla ile ilgili olmalı. Bende 09 adaptasyonunda aşağıdaki gibi iki seçenek var. Listenin en altındaki ve sondan dördüncü.
Ben de öyle düşünüyorum ama en alttaki secenek ben de yok maalesef. Tekrar kontrol edicem bugun ama yok ne yazık ki… Sizdeki vcds sürümünü paylaşma şansınız var mi? Ben de 24.x sürümü var daha eski bir sürüm arıyorum da.

17.x ve kendi yazılımı herhangi bir hata vermeden değişikliği kayıt etmiyordu. Sonrasında 16.8 sürüm yazılımla sorunsuz çalışıyor.
Aslında sürümün önemli olmadığını sonradan anladım. Modülün özelliklerine göre kodlama bilgileri çıkıyor.
Kablo ile gelen yazılımdan başkası uyum sağlamayabilir?!
https://drive.google.com/file/d/1fP_7e7SbcbFHlnmI_e9hNMJF3Sael8nl/view?usp=drivesdk

Ekli dosyalar

• IMG_20251124_152028.jpg
    IMG_20251124_152028.jpg
    211.2 KB · Görüntüleme: 4
17.x ve kendi yazılımı herhangi bir hata vermeden değişikliği kayıt etmiyordu. Sonrasında 16.8 sürüm yazılımla sorunsuz çalışıyor.
Aslında sürümün önemli olmadığını sonradan anladım. Modülün özelliklerine göre kodlama bilgileri çıkıyor.
Kablo ile gelen yazılımdan başkası uyum sağlamayabilir?!
https://drive.google.com/file/d/1fP_7e7SbcbFHlnmI_e9hNMJF3Sael8nl/view?usp=drivesdk
Bendeki amerikan park kodlamasi bu sekilde, byte ve bit yaziyor bi deneyin ama parlaklik girmeniz lazim gozukmuyorsa o nasil olur bilmiyorum. Seviyenin cok acik olmamasi lazim bu kodlamada park lambalari ile beraber yaniyor sinyaller. Bendeki bcm AG ile degil E ile bitiyormus yanlis hatirlamisim ve dedigim gibi kodlamaya tekrar baktim ancak sadece kapilar acildiginda tetikleniyor veya kontak kapadigimda dimming kismi %100 ancak tetiklendigindeki seviyeyi ayarliyor. Eski surum istememin sebebi bytelari net sekilde gosterebilmek icindi 24.0 surumunde byte kismi kayik duruyor net goremezdiniz fotograf attigimda.

Ekli dosyalar

• IMG_2173.jpeg
    IMG_2173.jpeg
    484.6 KB · Görüntüleme: 8
Bende byte 7 tamamen farklı. Olsa görürdüm zaten. Vcds'de çıkanları kodlamıştım. Gündüz farları ile arka parkların eşleşmesini vcp ile yapabildim. Aslında drl'ler ile fren oambaları düşük seviyede olsa daha iyi olurdu ama öyle bir şey göremedim. Byte 18'i değiştirerek kısık fren lambası oldu ama drl olmadı.

Sizdeki modülün tam kodunu yazarsanız pinout/pin yapısını bulabiliriz.

Ben de firsat buldukça tespit ettiğim pinler, arka sislerle canlı mı kontrol edeceğim. Eğer başka bir bağlantıları yoksa.

Bendeki bcm kodu -3c0 937 0 49 E- bulabilirsek varsa öyle bir şey çok iyi olur. Amerikanların seviyesi yüksek olunca duyları eritiyor umarım DRL konusunda öyle bir sorun olmaz hocam.

Merhabalar, yakınında kablosu olan bir arkaş varsa yardımcı olabilir. İstanbulda olsan hallederdik.
Merhabalar, kabloyu hepsiburada üzerinden 1.172 TLye vergi dahil aldım 10 gün içinde elime ulaşır
vcds ile ne gibi özellikleri açabiliriz

Merhabalar, kabloyu hepsiburada üzerinden 1.172 TLye vergi dahil aldım 10 gün içinde elime ulaşır
vcds ile ne gibi özellikleri açabiliriz
Ezbere söylemek zor. Araba modeli, paketi, modülü ve platformu (PQ25/PQ35/PQ46/MQB vb.) bu konuda etkili. Modül destekliyorsa tesisat da olmalı!

Modeline göre tecrübesi olanlar söyleyebilirler.

Ezbere söylemek zor. Araba modeli, paketi, modülü ve platformu (PQ25/PQ35/PQ46/MQB vb.) bu konuda etkili. Modül destekliyorsa tesisat da olmalı!

Modeline göre tecrübesi olanlar söyleyebilirler.
Aracım 2016 Vw CC 1.4 TSİ 150 HP DSG

Geri