Hayırlı olsun, rabbim kaza bela vermesin. Allah nazarlardan sakınsın aracınızı.
Gönül isterdi ki 3milyon gibi bir para verdikten sonra dolu bir araca binin. Alınmış alınmıştır ancak vw kalitesinden dolayı tercih ettik vs diyerek biraz kendinizi ikna ettiğinizi düşünüyorum. Elin çinlisi bile anahtarsız giriş cam tavan ve elektrikli bagajı standart koymuş ve sıfır fiyatı 2milyon civarında. (Tiggo 8 promax)
Malzeme kalitesi ise özellikle deri kısımları Almandan farkı yok diyebilirim. Koltuk soğutma ısıtma hafızalı koltuk kablosuz şarj kablosuz car play iç ambiyans, 540 kamera vs bunlara değinmiyorum bile.
Burada sizin tercihinizi kınamıyorum yanlış anlamayın tüm sitemim Volkswagen'e.
Çok yanlış yapıyorlar elin çinlisi bu paralara bu özelliği getiriyorsa sen de maliyetini düşürmelisin.
Abidik gubudik motor şanzıman da yok bu çinlerde bildiğin getrag DCT ve T-GDI motorla geliyor. Vw ise etsi daki alternatör sorununu çözmeye uğraşsın...
Neyse çok yazacak şey var da konu uzamasın.
Tekrardan aracınız hayırlı olsun, ailenizle keyifli kazasız sürüşler dilerim.
Çok teşekkür ederim, amin. Allah cümlemizi kazalardan ve nazarlardan korusun.
Evet, gönül isterdi ki araç daha dolu olsun; ama Chery, Kia, Hyundai dolusu değil, VAG grubunun dolusu olsun.
Aldığımız dönemde 2.720.000 – 2.750.000 TL arasında Cupra Terramar (Impulse paket) de vardı. Hem daha uygundu hem de yine VAG grubu bir araçtı. Üstelik cam tavan, anahtarsız giriş-çıkış, elektrikli bagaj gibi özellikleri vardı. Belki ben olsam onu alırdım. Ancak babam Tayron’u heybetinden, büyüklüğünden, D sınıfı veya D sınıfına yakın duruşundan dolayı tercih etti.
Bugün kalan evrakları teslim etmek için Doğuş Oto’ya gittik. Kasko ve sigorta anlaşmasını da uygun fiyata yaptık. Aracın içine tekrar oturma fırsatım oldu; içine oturunca, eksik olan 3-5 özelliği gerçekten unutuyorsunuz.
Chery sevmiyorum; alana saygım var, hayrını görsünler. Ama dediğim gibi, biz telefon almıyoruz, otomobil alıyoruz. Her ne kadar bütün markalar kalitesini düşürse de VW hâlâ cezbedici kalitede araç üretiyor. Yazılımsal birkaç sorunu var ama emin olun, her markada bunlar var. Çoğu aracı araştırdım; fakat sırf donanım için araç alamazdım.
Chery şasi sağlamlığı o kadar iyi değil, kazalarda airbag problemleri var. 20.000 km’de araç çürüme sorunları çıkıyor. Evet, dolu ama bu tarz problemleri mevcut. VW ise köklü bir firma. Chery’yi BMW, Mercedes ile kıyaslayın, aynı özellikler var ama fiyat üç katı. Neden acaba?
Yani önceki paylaşımınızda da söylediğim gibi, Chery ile Volkswagen’i kıyaslayamazsınız; Volkswagen ile BMW–Mercedes’i de kıyaslayamazsınız. Örneğin Tayron R-Line’da hemen hemen her şey var. Ama 4 milyon civarı. BMW X3 ise 6 milyon. Gidip “BMW’ye 6 milyon vereceğime 4 milyona Tayron alırım” diyebilir misin? Onun yeri başka, bunun yeri başka.
Uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim.
Herkes gönlünce araç alsın. İyi günleriniz olsun.