Vw Tayron life aldık

İsim
Burak
Araç
Vw golf 7.5 1.4 tsi 125hp
Arkadaşlar herkese merhaba.

2018 model 1.4 TSI Golf aracım var, ilk sahibiyim. Araçtan çok memnunum. Daha önce 4 farklı VAG grubu araç kullandım ve hepsinden memnun kaldım. Bu sebeple babam için 5. VAG grubu araç olarak Volkswagen Tayron Life paket İstiridye grisi (18” jantlı versiyon) modelini seçtik. Kaporasını ödedik, kısmetse salı günü de kalan ödemeyi yapacağız.

Forumlarda, Instagram’da ve sosyal medyada Tayron Life hakkında “Alır mıydınız?” tarzı paylaşımlara sıkça rastlıyorum. Çoğu kişi “3 milyonluk araçta cam tavan, anahtarsız giriş, elektrikli bagaj, hafızalı deri koltuklar yok, almam” gibi yorumlar yapmış. Açıkçası bu yorumlar moralimi biraz bozsa da, VW kalitesine ve markanın genel güvenilirliğine inandığım için pişman değilim. Yine de sizin fikirlerinizi almak isterim.

Sonuçta bu araç boyut olarak D segmentine yakın, ve bizim için güvenlik, yol tutuşu, boyut gibi konular öncelikliydi. Aynı bütçeyle Renault Austral, Kia Sportage, Hyundai Tucson veya Nissan Qashqai gibi araçların dolu paketleri de alınabiliyordu. Ancak bu markaların malzeme kalitesi bana çok güven vermedi. Özellikle Renault grubunda daha önce 2 yıl Megane kullandım, yol tutuşu gerçekten zayıftı. Hyundai ve Kia motorları iyi ama son zamanlarda onlarda da bazı kronik sorunlar duyuyorum.

Tabii gönül isterdi ki Tayron’da en azından cam tavan, anahtarsız giriş ve elektrikli bagaj olsun; ama şartlar gereği Life pakette karar kıldık. Yine de araç tamamen boş değil:
  • Hayalet ekran
  • Büyük multimedya ekranı, kablosuz CarPlay
  • Koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma
  • Şerit takip asistanı (Line Assist)
  • Kör nokta uyarı sistemi
  • Adaptif hız sabitleyici
  • 10 renkli ambiyans aydınlatma
  • IQ. Light LED arka stoplar, LED ön farlar
  • Otomatik park asistanı
Bu özelliklerin birçoğu artık standart hale geldi ama benim için yeterli. Aracı “VW olduğu için” değil, VW’ye duyduğum güven nedeniyle tercih ettim. Yazılım, alternatör gibi bazı bilinen sorunları var, farkındayım ama artık her markada benzer sıkıntılar ve malzeme düşüşleri yaşanıyor.

Uzun bir yazı oldu, okuyan herkese teşekkür ederim.

Değerli yorumlarınız benim için çok önemli.

Herkese iyi günler, keyifli sürüşler dilerim. 🚗✨

Ekli dosyalar

• IMG_0721.png
    IMG_0721.png
    297.1 KB · Görüntüleme: 43
Moderatör tarafında düzenlendi:

Hayırlı olsun.

Sanal alem bir alem, her araca bir kulp takarlar.
O yüzden çok takmamak lazım

Arkadaşlar herkese merhaba.

2018 model 1.4 TSI Golf aracım var, ilk sahibiyim. Araçtan çok memnunum. Daha önce 4 farklı VAG grubu araç kullandım ve hepsinden memnun kaldım. Bu sebeple babam için 5. VAG grubu araç olarak Volkswagen Tayron Life paket İstiridye grisi (18” jantlı versiyon) modelini seçtik. Kaporasını ödedik, kısmetse salı günü de kalan ödemeyi yapacağız.

Forumlarda, Instagram’da ve sosyal medyada Tayron Life hakkında “Alır mıydınız?” tarzı paylaşımlara sıkça rastlıyorum. Çoğu kişi “3 milyonluk araçta cam tavan, anahtarsız giriş, elektrikli bagaj, hafızalı deri koltuklar yok, almam” gibi yorumlar yapmış. Açıkçası bu yorumlar moralimi biraz bozsa da, VW kalitesine ve markanın genel güvenilirliğine inandığım için pişman değilim. Yine de sizin fikirlerinizi almak isterim.

Sonuçta bu araç boyut olarak D segmentine yakın, ve bizim için güvenlik, yol tutuşu, boyut gibi konular öncelikliydi. Aynı bütçeyle Renault Austral, Kia Sportage, Hyundai Tucson veya Nissan Qashqai gibi araçların dolu paketleri de alınabiliyordu. Ancak bu markaların malzeme kalitesi bana çok güven vermedi. Özellikle Renault grubunda daha önce 2 yıl Megane kullandım, yol tutuşu gerçekten zayıftı. Hyundai ve Kia motorları iyi ama son zamanlarda onlarda da bazı kronik sorunlar duyuyorum.

Tabii gönül isterdi ki Tayron’da en azından cam tavan, anahtarsız giriş ve elektrikli bagaj olsun; ama şartlar gereği Life pakette karar kıldık. Yine de araç tamamen boş değil:

• Hayalet ekran
  • Büyük multimedya ekranı, kablosuz CarPlay
  • Koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma
  • Şerit takip asistanı (Line Assist)
  • Kör nokta uyarı sistemi
  • Adaptif hız sabitleyici
  • 10 renkli ambiyans aydınlatma
  • IQ. Light LED arka stoplar, LED ön farlar
  • Otomatik park asistanı

Bu özelliklerin birçoğu artık standart hale geldi ama benim için yeterli. Aracı “VW olduğu için” değil, VW’ye duyduğum güven nedeniyle tercih ettim. Yazılım, alternatör gibi bazı bilinen sorunları var, farkındayım ama artık her markada benzer sıkıntılar ve malzeme düşüşleri yaşanıyor.

Uzun bir yazı oldu, okuyan herkese teşekkür ederim.

Değerli yorumlarınız benim için çok önemli.

Herkese iyi günler, keyifli sürüşler dilerim. 🚗✨
Alınmış alınmıştır
🧿 keyifli sürüşleriniz olsun maşşallah

Hayırlı olsun güzel tercih, güncel SUV araçlar içerisinde en sevdiğim beğendiğimdir Tayron. Araç o kadar büyük ki cam tavan olmadan da fazlasıyla ferah hissettirecektir. Donanım olarakta bence gayet yeterli, belki elektrikli bagaj ve anahtarsız giriş olabilirdi ama onlarda daha sonra uygulanabilir dert edilecek şeyler değil.

Hayırlı olsun.
Dediğiniz gibi tayronda o donanımlar olsa daha iyi olurdu ama donanımlı diye diğer saydığınız markalara binilmez Allah kaza bela vermesin

Hayırlı olsun güzel araç donanımları da yeterli bence

Hayirli olsun
Lansman kampanyasinda almanin ucundan donmustum
Donanimi cok onemsemiyorsaniz gayet guzel ve genis bir arac. insanlar sadece arka kismi uzatilmis tiguan olarak dusunuyor ama on koltukta bile tiguandan farkli ve genis bi alan hissettiriyor

Bu arada bazi eksik donanimlari sonradan taktirabiliyorsunuz, benim icin o aractaki en cok arayacagim donanim elektrikli bagaj, cunku bagaj kapagi cok agir :)

Geri