SOS modülü B1916F4 hata kodu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan balaban75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Abdurrahman
Araç
2021 Golf 1.0 eTSI life
Aracı (21 Golf 8 ) aldığım günden beri yani 1 yıldır hiç bir şekilde silinmeyen kod B1916F4 :Batarya servis ömrü kritik _gibi bir tanımı var.Hiçbir şekilde sos uyarısı almadım fakat hatayı Car Scanner Pro ile silmeye izin vermiyor araç.Vag uyumlu cihazı olup bu hatayı okuyan silen var mı ?

75. Emergency call and communicatin:B1915F0- B1915F1 -B1916F4
Çoğu kez bu 3 hata çıkıyor fakat sondaki hariç diğer ikisi siliniyor.

aynısı bende de mevcut. benim cihazım obdeleven.
faultcode: 1644276 ve 1644016.
daha önce bu arızaları arastırınca aynı şekilde sos bataryası ömrü kritik olarak gösteriyor. cok da önemsemedim sos aktif calısıyor. benim telematics unitesinde live data, long coding, adaptation kısımları da mevcut değil diyor ama arkadaşımın 22 model aracında mevcut. saçma valla anlayamadım.

Upvote 0
Evet aynıları,hiç sos uyarısı yada kırmızı yanma durumu oldu mu aracında?

5740e2a8-b6c7-4740-99fa-24d7304d9d36.jpg

Upvote 0
Evet aynıları,hiç sos uyarısı yada kırmızı yanma durumu oldu mu aracında?

5740e2a8-b6c7-4740-99fa-24d7304d9d36.jpg
valla bir kere lastik değişirken kapalı alandaydık o zaman oldu 5 dk sonra söndü. bir kere de araba icinde 3 saat falan oturdum arada ışıkları ac kapa yapıyodum o zaman oldu yine sürüşten 5 dk sonra gitti. kapat aç yapınca arabayı sönüyor genelde. sizde dedigim gibi modulun live data, long coding, adaptation kısımlarına girebiiliyor musun

Upvote 0
Aracı (21 Golf 8 ) aldığım günden beri yani 1 yıldır hiç bir şekilde silinmeyen kod B1916F4 :Batarya servis ömrü kritik _gibi bir tanımı var.Hiçbir şekilde sos uyarısı almadım fakat hatayı Car Scanner Pro ile silmeye izin vermiyor araç.Vag uyumlu cihazı olup bu hatayı okuyan silen var mı ?

75. Emergency call and communicatin:B1915F0- B1915F1 -B1916F4
Çoğu kez bu 3 hata çıkıyor fakat sondaki hariç diğer ikisi siliniyor.
1644016 hatası acaba daha önce arac sos hatası verdiği icin retrofitçilerde crack gibi yazılım atıldıgı icin olabilir mi? daha önce aracınızda sos ile ilgili diğer sahibi bir sey yapmıs mı

Upvote 0
valla bir kere lastik değişirken kapalı alandaydık o zaman oldu 5 dk sonra söndü. bir kere de araba icinde 3 saat falan oturdum arada ışıkları ac kapa yapıyodum o zaman oldu yine sürüşten 5 dk sonra gitti. kapat aç yapınca arabayı sönüyor genelde. sizde dedigim gibi modulun live data, long coding, adaptation kısımlarına girebiiliyor musun
Hayır giremiyorum car scanner ile.

Upvote 0
Hayır giremiyorum car scanner ile.
ben de obdeleven ile giremiyorum. muhtemelen ya bizim sos uniteleri kaçak crack gibi yazılım atılmış ya da sertifikasyon sorunu var. unite guncellense sorun çözülüyormuş ama bir retrofitçiye sormak lazım

Upvote 0
1644016 hatası acaba daha önce arac sos hatası verdiği icin retrofitçilerde crack gibi yazılım atıldıgı icin olabilir mi? daha önce aracınızda sos ile ilgili diğer sahibi bir sey yapmıs mı
Bilmiyorum, bunu ancak aracın ilk sahibi olan birisi cevaplar

Upvote 0
arıza vermiyorsa sıkıntı yok hocam ya verse de 3 5 bine çözüyorlar
Bi yerlerde batarya kritik eşiğinin %90 üzeri bir değer olarak tanımlanması sebebiyle sürekli bu hatanın alındığını okumuştum.Eğer doğru ise iyi bir pil olduğu halde bu kodu herkes görebilir demek oluyor bu

Upvote 0
Bi yerlerde batarya kritik eşiğinin %90 üzeri bir değer olarak tanımlanması sebebiyle sürekli bu hatanın alındığını okumuştum.Eğer doğru ise iyi bir pil olduğu halde bu kodu herkes görebilir demek oluyor bu
bu modulde live data kısmına biri erişebiliyorsa orada bataryanın yüzdesi yazıyor. ordan bakıp anlayabilir. arkadaşımın arabasında telematicte hata yok. arkadaşım dedigim de yavuz abim @yavuzbattal

Ekli dosyalar

• IMG_0141.png
    IMG_0141.png
    37.7 KB · Görüntüleme: 4
Upvote 0
SOS modülünü öyle bir yere koymuşlarki söküp pili değişmek yürek ister.Gerçi çok kafamı bozarsa dalabilirm belli olmaz 😁

Upvote 0
Resimdeki 2. Hatayı alırsanız. Telematik pilini değiştirmeden düzelmez. Telematik 2 adet 18650 lityum iyon pil kullaniyor. Orjinal almak zorunda değilsiniz.

Ekli dosyalar

• 96764.jpg
    96764.jpg
    45.6 KB · Görüntüleme: 4
Upvote 0
Resimdeki 2. Hatayı alırsanız. Telematik pilini değiştirmeden düzelmez. Telematik 2 adet 18650 lityum iyon pil kullaniyor. Orjinal almak zorunda değilsiniz.
Resimden anlayamadım bir kod yokmu ve bu hangi tarayıcının mesajı.Pil değişimine gidersek zaten 18650 en kolay kısmı

Upvote 0

Geri