PLA ve ACC Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Berkant78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Berkant
Araç
2018 Golf 7.5
Yeni aldığım 2018 model highline aracıma sonradan otomatik park ve acc yaptırılmış.

Aklıma takılan bir kaç soru var siz değerli forum üyelerinin fikirlerini almak isterim

1-) ACC aktif iken örneğin kırmızı ışıkta duran aracı algılayıp durmuyor, acc sadece hareket halindeki araclarımı algılıyor?
2-) Front asist çalışma mantığı nedir test için bazen yaklaşıyorum araçlara arkadan 10 defada 1 kez kırmızı uyarı veriyor sadece, front asist çalışabilmesi için öndeki aracın ani fren yapmasımı gerek? benim çarpacak gibi arkadan yaklaşmamla front asist devreye girmezmi yada kalibrasyonla ilgili bir sorun olabilir mi ?

Son düzenleme:

Merhaba acc ve front assist ile ilgili cevap vereceğim, acc duran aracı algılamaz ancak önünüzdeki araç seyir halindeyken durursa sizin aracınız da durur. Hareket ederse sizin aracınız da hareket eder. Eğer duraksama gereğinden uzunsa res tuşuyla veya gaza dokunarak araca ilk hareketi başlatmalısınız. Front assist bir frenleme sistemi değildir ani frenleme yapmaz sadece ekranda şiddetli bi uyarıyla sürücüyü uyarır test etme amacıyla bu tarz girişimler yapmanızı önermiyorum

Front assist, 3 aşamada destek veriyor. İlki gösterge ekranında görsel uyarı eğer bu uyarıya hiç bir tepki vermez iseniz ( direksiyon manevrasi + fren vs) görsel ve sesli ikinci uyarı geliyor. Ve hala tepki vermezseniz kendisi fren yapıyor.

Merhaba acc ve front assist ile ilgili cevap vereceğim, acc duran aracı algılamaz ancak önünüzdeki araç seyir halindeyken durursa sizin aracınız da durur. Hareket ederse sizin aracınız da hareket eder. Eğer duraksama gereğinden uzunsa res tuşuyla veya gaza dokunarak araca ilk hareketi başlatmalısınız. Front assist bir frenleme sistemi değildir ani frenleme yapmaz sadece ekranda şiddetli bi uyarıyla sürücüyü uyarır test etme amacıyla bu tarz girişimler yapmanızı önermiyorum
Araçımda şu anda lane asist yok, ileride camı değiştirip taktırmayı düşünüyorum lane asist olduğundadamı durun araçları algılamıyor acc

Araçımda şu anda lane asist yok, ileride camı değiştirip taktırmayı düşünüyorum lane asist olduğundadamı durun araçları algılamıyor acc
Evet lane asist olup olmaması önemli değil acc duran aracı algılamaz, hareket halinde algılayıp durursa onu algılar

Araçta sadece ACC var ise duran araçları algılamıyor. Fakat Lane Assist de mevcutsa radar ve kamera ile birlikte sistem daha kararlı çalışıyor ve duran araçları da algılıyor. Her araçta böyle midir bilmiyorum ancak benim 2017 model Leon aracımda bu şekilde çalışıyor. Kırmızı ışıkta duran araçlar için ben frene basmasam da araç kendisi frenleme yaparak duruyor. @Berkant78

Araçta sadece ACC var ise duran araçları algılamıyor. Fakat Lane Assist de mevcutsa radar ve kamera ile birlikte sistem daha kararlı çalışıyor ve duran araçları da algılıyor. Her araçta böyle midir bilmiyorum ancak benim 2017 model Leon aracımda bu şekilde çalışıyor. Kırmızı ışıkta duran araçlar için ben frene basmasam da araç kendisi frenleme yaparak duruyor. @Berkant78
bir kaç kişiden daha lane asist olursa duran araçları algılıyor şeklinde duydum o yüzden konu açıp bu konuda net fikir sahibi olan arkadaşlara danışmak istedim, algılar diyende var, algılamaz diyende net bilgi sahibi olan illa vardır forumda

bir kaç kişiden daha lane asist olursa duran araçları algılıyor şeklinde duydum o yüzden konu açıp bu konuda net fikir sahibi olan arkadaşlara danışmak istedim, algılar diyende var, algılamaz diyende net bilgi sahibi olan illa vardır forumda
Lane assist ile birlikteyse algılıyor hocam kendi aracimda var. Hatta acc ekraninda duran arabalarida gördüğünde gösteriyor. Net bilgi

Lane asist ve acc var aracimda duran araçları algilamiyor

2018 highline golf

• Beğen
Tepkiler: Jas
7 yi bilmiyorum.
Golf 8de ve Stellantis grup aracımızda ikisinde de lane assist mevcut;

Önde bir araç varsa onu takip ediyorsa ve o durursa bizim araçta duruyor.

Önde takip ettiği araç yokken ileride ışıkta araç duruyorsa algılamıyor, daha doğrusu algılıyor da acil durum panik freni yapıyor. Zaten o raddeye gelmeden gayri ihtiyari frene basıyorsunuz.

Benim 2020 Leon'daki tecrübem: Duran aracı algılama konusu duruma göre çalışıyor. Çok güvenmemek lazım. Uzaktan 80-90'la dümdüz gelirseniz acil frene kadar algılamayabilir. Acil frenle de duramazsa dümdüz vurabilir. Çok düşük bir hızla gelirseniz normal yavaşlayıp durma şansı var. Hızla gelirken bence hiç riske atılmamalı. Zaten aracın tepkilerinden bu konunun aslında normalde sizin frenlemeniz gerektiren bir durum olduğunu anlıyorsunuz. :)

Geri