PLA ve ACC Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Berkant78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Benim aracta acc her turlu goruyorda ışıklarda arac duruyorsa yaklasip durmuyor
bendede şu an öyle hocam, lane asist yok aracımda, acc kullanımı çok keyifli ışıklarda duran araçlarıda algılasa tadından yenmez, lane asisti sırf duran araçları acc algılıyorsa o yüzden taktırmayı düşünüyorum

bendede şu an öyle hocam, lane asist yok aracımda, acc kullanımı çok keyifli ışıklarda duran araçlarıda algılasa tadından yenmez, lane asisti sırf duran araçları acc algılıyorsa o yüzden taktırmayı düşünüyorum

Bende lane asist var hocam isiklarda bekleyen araca uzaktan yaklasirsam durmuyor

Benim iki aracında da duran aracı şerit takip kamerası alğılıyor ve duruyor .Tiguan 2q0 kamera ,golf 3q0 kamera

Ayarlanan hızın da önemi vardır belki ?

Benim kamera da 3Q durmuyor :) kodlama eksigi olabilir belki
dediğiniz gibi kodlamayla alakalı bencede, birde kameranın 2 farklı modeli varmış galiba 653 ve 654H bir ihtimal bu kameralardan biri algılıyodur duran araçları diğeri algılamıyodur 653 olan daha iyiymiş sanırım yaya algılama filanda varmış

duran araçı algılamıyorsa front asistte devreye girmemesi gerekmiyormu hocam, front asist öndeki araç fren yaparsa ben yapmazsam uyarıyor bende bu şekilde

Bende şöyle bir senaryo olmuştu. Önümde ilerleyen araç sağa kaymıştı. Hızlarımız 50 km/h civarıydı. ACC Travel 70km/h ayarlıydı. Önümde ki yeni araçta durur vaziyetteydi ışık vardı. Mesafe vardı ama acc birden gaza bastı daha da hızlandı (önündekini görmeyip ve daha da yüksek hıza ayarlı olduğundan) duran aracı geç gördüğü için front assist devreye girerek uyarı vermişti. Ben öncesinden frene dokunmuştum, mesafe vardı.

2Q0 fabrikasyon kamera mevcut.

Yüksek hızda ilerlerken duran aracı geç algılıyor diyebilirim.

dediğiniz gibi kodlamayla alakalı bencede, birde kameranın 2 farklı modeli varmış galiba 653 ve 654H bir ihtimal bu kameralardan biri algılıyodur duran araçları diğeri algılamıyodur 653 olan daha iyiymiş sanırım yaya algılama filanda varmış

Bugun 2 defa denedim dusuk hizda isiklarda duran araci gorup durdu

30-50 km hizlar arasinda

Bu konu hakkında ufak bir bilgi eklemek isterim ,yardımcı olmak için; Konumuz grup araçlarda ( golf ,leon, octavia, a3 vb) basitçe anlatmak gerekir ise duran objeleri algılama işlemini acc den sorumlu radar üslenmektedir…Kamera bazlı algılama daha üst sınıf vag grubu araçlarda genellikle audi grubunda kullanılmaktadır…
Tabiki radar ve kamera arasında sürekli bir iletişim golf vb. araçlarda da olsada asıl görev burada radardadır. Yani kamera olmadan da radar sabit duran araçları algılayabilir…
Yalnız bu algılama araç radarınızın en az mrrevo yeni nesil radar olması ,mrrevo radarlar için belli bir yazılım sürümü üstü ,doğru kodun açılmasıyla mümkün olmaktadır…
Not: Parça numaraları 3qF… 5q0… mrrevo14f radar örnekleri…

Son düzenleme:

Geri