PLA ve ACC Hakkında

İsim
Berkant
Araç
2018 Golf 7.5
Yeni aldığım 2018 model highline aracıma sonradan otomatik park ve acc yaptırılmış.

Aklıma takılan bir kaç soru var siz değerli forum üyelerinin fikirlerini almak isterim

1-) ACC aktif iken örneğin kırmızı ışıkta duran aracı algılayıp durmuyor, acc sadece hareket halindeki araclarımı algılıyor?
2-) Front asist çalışma mantığı nedir test için bazen yaklaşıyorum araçlara arkadan 10 defada 1 kez kırmızı uyarı veriyor sadece, front asist çalışabilmesi için öndeki aracın ani fren yapmasımı gerek? benim çarpacak gibi arkadan yaklaşmamla front asist devreye girmezmi yada kalibrasyonla ilgili bir sorun olabilir mi ?
3-) Pla 3.0 sensörleri ön tamponda yuvarlak çerceveyeli arka tamponda farklı acaba orjinal sensör takılmamışmı resimleri ekliyorum aşağıya

Ön Sensörler
1762034123413.png

Arka Sensörler
1762034177997.png

Merhaba acc ve front assist ile ilgili cevap vereceğim, acc duran aracı algılamaz ancak önünüzdeki araç seyir halindeyken durursa sizin aracınız da durur. Hareket ederse sizin aracınız da hareket eder. Eğer duraksama gereğinden uzunsa res tuşuyla veya gaza dokunarak araca ilk hareketi başlatmalısınız. Front assist bir frenleme sistemi değildir ani frenleme yapmaz sadece ekranda şiddetli bi uyarıyla sürücüyü uyarır test etme amacıyla bu tarz girişimler yapmanızı önermiyorum

Front assist, 3 aşamada destek veriyor. İlki gösterge ekranında görsel uyarı eğer bu uyarıya hiç bir tepki vermez iseniz ( direksiyon manevrasi + fren vs) görsel ve sesli ikinci uyarı geliyor. Ve hala tepki vermezseniz kendisi fren yapıyor.

Geri