Golf 7 Tungsten Gri Boya İle Alakalı Yardım ve Rötuş Boyası.

İsim
Halil
Araç
Golf 7 2016 1.2 TSİ COMFORTLİNE DSG
Arkadaşlar selamlar merhabalar. Golf 7 Tungsten gri bir araca sahibim. Arabayı aldığım kişiden kalan aracın arka kapısında sanırım kolona sürtme sonucu oluşan çizikler ve derin çizikler var. ( ekteki resimlerde görünüyor )

Arabayı alırken araç hatasız diye pek önemsemedim açıkçası. Klasik Türk insanı kafası işte boyasız olsun ezik olsun mantığı. Çok yanlış bir kafa yapısı ama yapacak bir şey yok.

Araç kirli iken pek fazla belli olmuyor ancak araç yıkandıktan sonra çizikler çok daha belirgin oluyor ve bu görüntü son zamanlarda beni rahatsız etmeye başladı. Komple kapıyı boyatmayı düşündüm ancak metalik renk olduğundan dolayı hem renk tutmayacak (sonuçta 10 yaşında araç) doğru renk olsa dahi belli olacak hem de değer kaybı olacak bundan dolayı boyatmak mantıksız geliyor. Boyadıktan sonra renklerin ahenkle uyacağını bilsem değer kaybı umurumda değil açıkçası.

Yani kusursuz olmasını kesinlikle beklemiyorum ama az da olsa bu kirli görüntüyü kapatmak istiyorum. Pasta cila yaptırmanın kurtaracağını pek sanmıyorum. Bunun için Ankara'da burası için çelik rötuş işçiliği yapacak bir yer var mıdır ? Ya da boyayı benim nereden temin edebileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim, sanayide bir usta olur, yedek parçacı olur, servis olur vs gibi.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 16.14.06_4bdb9584.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 16.14.06_4bdb9584.jpg
    118.4 KB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 16.14.06_7787249f.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 16.14.06_7787249f.jpg
    107.6 KB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 16.14.06_abf64fcf.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 16.14.06_abf64fcf.jpg
    113.8 KB · Görüntüleme: 38

Merhaba hocam,

Çiziklerin içerisinde gördüğünüz siyah kısımlar aslında alt katmanda bulunan bir şey değil. Kordon altında olan kısımları pasta yardımı ile güzelce temizlerseniz biraz daha kurtarabilirsiniz. Tam kordon üstüne makine vurulmaz maalesef. El ile bir şeyler deneyebilirsiniz. Pastadan sonra rötuş boyası geçerseniz güzel olacaktır ancak akıtma yapmamaya dikkat edin. Çelik rötuşa sıcak bakmıyorum yamalı gibi gözükür. İnce ince rötüş kalemi ile uygulanması doğru olur.

Upvote 0
Merhaba hocam,

Çiziklerin içerisinde gördüğünüz siyah kısımlar aslında alt katmanda bulunan bir şey değil. Kordon altında olan kısımları pasta yardımı ile güzelce temizlerseniz biraz daha kurtarabilirsiniz. Tam kordon üstüne makine vurulmaz maalesef. El ile bir şeyler deneyebilirsiniz. Pastadan sonra rötuş boyası geçerseniz güzel olacaktır ancak akıtma yapmamaya dikkat edin. Çelik rötuşa sıcak bakmıyorum yamalı gibi gözükür. İnce ince rötüş kalemi ile uygulanması doğru olur.
Sağolun hocam peki bu rötuş kalemlerini nereden temin edebiliriz ?

Upvote 0
Gecmis olsun hocam

Nefret ettiim bu renk den cizik rutus tutmuyor gittim ayni renk kizima da aldim bu renkden kurtulamiyorum :)

Temiz ciziksiz pastacilali cok yakisikli oluyor ama bunu korumak zor

En guzeli buzdolabi beyazi yap rutusu devammm

Upvote 0
Gecmis olsun hocam

Nefret ettiim bu renk den cizik rutus tutmuyor gittim ayni renk kizima da aldim bu renkden kurtulamiyorum :)

Buzdolabı severiz :D rötuş falan rahat. Tabii kronik boya kavlaması başlamadıysa :)

Upvote 0
Gecmis olsun hocam

buzdolabı beyazı candır araba çizildikçe elime fırçayı alıp boyuyorum çok eğlenceli :D

Upvote 0
buzdolabı beyazı candır araba çizildikçe elime fırçayı alıp boyuyorum çok eğlenceli :D
İşin şakası tabi rötuş çeliği ile güzelce rötuş yapıyorum hiç belli bile olmuyor sadece ben biliyorum rötuş olan yerleri :)

Upvote 0
Gecmis olsun hocam

Aynen öyle abi beyaz olacak araban. Bundan önce de gri astra j kasa aracım vardı. Birkaç farklı ustadan rötuş boyası yaptırdım yok abi o rötuş benim gözüme çok batıyor. Kusursuz boya akıtmadan yapıyorum bir de.

Üstüne üstlük astra j kasada kroniktir ön cam ile tavanın birleşim noktasında boya kalkmasıydı ben demesem kimse anlamıyordu da beni rahatsız ediyordu. Yine gittik gri üstüne üstlük metalik renkli araç aldık.

Renk olarak gerçekten çok ama çok yakışıklı. Bu grilerde 3-4 tane daha farklı ton var araç alırken özellikle bu renk olsun diye araştırıyordum.

İşte düzgün bir boya bulamadım bu araca daha, bulsam elim yatkındır çoğu şeye yapacağım da yok hiçbir yerde iyi bir boya.

Upvote 0
Benim aracımda aynı renk, maalesef bu renk çok zor renk, rötuş yapsanız da sırıtacak. Memlekette şöyle
bir arkadaş var, kendisi doktor bu işi hobi için yapıyor ve çok başarılı işler çıkarıyor, babamın siyah (metalik) aracını bir kaç tane derin çizik için götürdüm, çok iyi iş çıkardı. Tungsten Gri kendi aracım için 3mm çapında olmasına rağmen ne yapsak sırıtacak, çok zor renk demişti.

Upvote 0

Geri