Güçlendirilmiş tüp tavsiyesi

İsim
burak
Araç
Opel Astra J CTDİ
İyi forumlar arkadaşlar.

Aracım 2019 Golf 1.6 TDI otomatik aracıma şanzıman bakımı yaptırmayı düşünüyorum.Biraz araştırma yaptım aranızda yeniyim tavsiyelerinize ihtiyacım var.Bir kaç sorum olucak sizlere ;

1-DSG güçlendirilmiş tüp nedir ?
2-Değişimi ve ustalığı nasıl oluyor ve maddi olarak ne kadar aralığında yapılıyor malzeme ve işçilik ne tutar ?
3-Bir çok marka tüp satılıyor.Daha önce şu markayı taktırdım memnunum dıyecegınız yada şu marka taktırsan iyi olur diyeceğiniz bir marka var mıdır ?
4-Servis bu malzemeyi takar mı ?

selamlar.. 4- servis bu malzemeyi takmaz. orjinalden devam. bu urun "daha cok sanayiye gidin diye yapilmis" gibi bir izlenimi var bende.
Her zaman orijinal malzeme iyidir mantığı tutmayabiliyor.Bazen kronik çözümler için böyle farklı yöntemlere gitmek daha mantıklı olabilir.Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Upvote 0
İyi forumlar arkadaşlar.

Aracım 2019 Golf 1.6 TDI otomatik aracıma şanzıman bakımı yaptırmayı düşünüyorum.Biraz araştırma yaptım aranızda yeniyim tavsiyelerinize ihtiyacım var.Bir kaç sorum olucak sizlere ;

1-DSG güçlendirilmiş tüp nedir ?
2-Değişimi ve ustalığı nasıl oluyor ve maddi olarak ne kadar aralığında yapılıyor malzeme ve işçilik ne tutar ?
3-Bir çok marka tüp satılıyor.Daha önce şu markayı taktırdım memnunum dıyecegınız yada şu marka taktırsan iyi olur diyeceğiniz bir marka var mıdır ?
4-Servis bu malzemeyi takar mı ?
Merhaba hocam.

1- güçlendirilmiş tüp. orijinal tüpteki basınç kaçağının giderilmiş aftermarket bir üründür. bir çok markası bulunmaktadır.

2- değişimi şu an için 10-15 bin tl arası şanzıman yağı ve mekatronik yağ ile beraber değişiyor.

3-ilk olarak fdy marka takılmıştı aracıma ondan hiç memnun değildim. 30 bin km kullandıktan sonra truckpoint markaya geçtim memnunum kendilerinin luk markası ile ortaklık durumu var. (dsg ye kavrama volan üreten firma)

4- servis güçlendirilmiş tüp yapmaz. orijinal tüpte değişmez pleytle beraber değiştirir buda çok uçuk rakamlara gelir. gereksiz masraftır

bu tüplerin sahteside çok piyasada. dikkat etmen gereken tek şey tüp değişimi sonrası sakın temel ayar yaptırma. kavraman biraz kullanılmış veya eski ise temel ayar tutmama ihtimali var. vites geçişlerin berbat olur arabanın performansı düşer.

kavrama volan değiştirmek zorunda kalırsın bu sefer 40-50 bin tl para çıkar cebinden.

bende sıcak bakmıyordum güçlendirilmiş tüpe ancak dq200 kullanıcıları olarak belli bi km sonrası mecbur kalıyoruz. volkswagenin bu basınç kaçağına çözüm üretememesi de ayrı garip. bununla ilgil bir çok tartışma var.

güçlendirilmiş tüpü reset garaj sultanbeylide yaptırdım memnunum.

şehrinizdeki dsg şanzımana bakan işletmelerle görüşebilirsiniz.

sosyal medya da fenomen olan bir işletme var adını vermiycem ordan uzak durun. f... motors diye başlıyor

fdy marka tüp takıp temel ayar yaptığı için 1 sene kavraması bozuk araçla gezdim...

Upvote 0

Geri