Golf 2024 – Direksiyonda Uğultu Sesi (Kronik Sorun, 157.000 TL Masraf)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GOLF4242
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bazı araçlar sizi sollarken belki de geliyor. Akıl ermiyor taş işine.

Kendi aracımda tamponda 2 adet gibi görmüştüm ama PPF üstünde hafif izi kaldı. Boyasında sıkıntı yok. Çok tertemiz olmayan yolun birinde son sürat biri sollamıştı beni, o zaman bi taş sesi duymuştum.
Keşke ses duysam anlamıyorum nasıl olduğunu.

Bunun sorumluları:

1) Karayollarının temizliğini asla yapmayan kgm

2) Şantiyelerde çalışıp hiçbir kontrol yapılmadan trafiğe çıkan kamyonlar.

• Şantiye çıkışında yüke branda çekilmesi, toz toprak ve ya taşın kamyondan konstrolsüz şekilde yayılmasının engellenmesi
  • Kamyonun yıkanıp tozsuz topraksız şekilde olması, yollara kum dökmemesi
  • Herhangi taş vb. için lastiklerin arası kontrol edilmesi
  • Dorsenin / kasanın sızdırmazlığı kontrol edilmesi.

Bu işin normali böyledir. Bunların hiçbirine uymadığı için şantiyeler, hepsine göz yumduğu için de devlet suçludur.

Özellikle tırlar kamyonlara büyük yaptırımlar olması gerekiyor!!! Büyük bir taş ön camımdan girip beni/ailemi/yolcumu/akrabamı sakatladıktan sonra yemişim cezanı, öncesi önlem alacaksın olay sonrasında değil!

Keşke ses duysam anlamıyorum nasıl olduğunu.

Bunun sorumluları:

1) Karayollarının temizliğini asla yapmayan kgm

2) Şantiyelerde çalışıp hiçbir kontrol yapılmadan trafiğe çıkan kamyonlar.

• Şantiye çıkışında yüke branda çekilmesi, toz toprak ve ya taşın kamyondan konstrolsüz şekilde yayılmasının engellenmesi
  • Kamyonun yıkanıp tozsuz topraksız şekilde olması, yollara kum dökmemesi
  • Herhangi taş vb. için lastiklerin arası kontrol edilmesi
  • Dorsenin / kasanın sızdırmazlığı kontrol edilmesi.

Bu işin normali böyledir. Bunların hiçbirine uymadığı için şantiyeler, hepsine göz yumduğu için de devlet suçludur.

Özellikle tırlar kamyonlara büyük yaptırımlar olması gerekiyor!!! Büyük bir taş ön camımdan girip beni/ailemi/yolcumu/akrabamı sakatladıktan sonra yemişim cezanı, öncesi önlem alacaksın olay sonrasında değil!
dolaylı olarak zincir bir silsile bu.

Şirketin kamyonunu süren şöförden süre istiyorlar , branda çekmeye veya aracının sağını solunu kontrol etmeye zaman bulamıyor.
Şantiye içinde yıkama gözetim yapılacak yerlere araçlar park ediliyor malzeme yığılıyor.
Karayollarında çalışanlar genelde günün çoğunu tiktok izleyerek geçiriyor.

Yolda aracından bişeyler kopup düşünce kim durup kontrol ediyor o parça nereye dağıldı nereye kayboldu, 3-4 yıl önce tekerimize piston kolu saplanmıştı birisinin arabası kol çıkarmış yolda piston kolu gelip lastiğimize saplanmıştı.

dolaylı olarak zincir bir silsile bu.

Şirketin kamyonunu süren şöförden süre istiyorlar , branda çekmeye veya aracının sağını solunu kontrol etmeye zaman bulamıyor.
Şantiye içinde yıkama gözetim yapılacak yerlere araçlar park ediliyor malzeme yığılıyor.
Karayollarında çalışanlar genelde günün çoğunu tiktok izleyerek geçiriyor.

Yolda aracından bişeyler kopup düşünce kim durup kontrol ediyor o parça nereye dağıldı nereye kayboldu, 3-4 yıl önce tekerimize piston kolu saplanmıştı birisinin arabası kol çıkarmış yolda piston kolu gelip lastiğimize saplanmıştı.
Gerçekten inanılmaz piston kolu çıkıp size gelmesi. Sizinki ekstrem bi durum da anlattıklarım şantiyelerin / devletin suçu. Ben hayatımda hiçbir şantiyede kamyonların temizlendiğini görmedim. Temizlenmeyi geç adam önümde kim döke döke gidiyor ses eden yok. Halkın canına kastetmek bu ceza yok ki adam caysın bu işten oh kebab cezayı geç laf eden bile yok arkalarından küfür yiyorlar anca

Hafta sonuna kadar kendi aracımı kullanamayacağım, biraz araştırma yaptım ve aklıma bir ihtimal geldi.

Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi (XDS), patinajı önlemek amacıyla viraj içindeki tekerleğe ESP sistemi üzerinden fren basıncı uygular.

Sesi duyan arkadaşlardan ricam, ESP’yi kapalı konuma alarak aynı sesi tekrar duyup duymadıklarını kontrol etmeleri. Bu, sesin XDS ile ilişkili olup olmadığını anlamamıza yardımcı olabilir.

@hasko
@caglar_61
@gfbmo
@figo
@onurkose
@GOLF4242
@hassey
@iscanthere
@kahverengi
@Daghan_Bulanik
denedim yine aynı. salı günü bakım var göstereceğim

denedim yine aynı. salı günü bakım var göstereceğim
Dm den mesaj atabilrseniz size mesaj gönderilmiyor profili sınırlamışsınız
Size çıka sesi video gönderiyim bari o sesi gösterin bakalım ne diyecekler

Sizin için ıygunsa tabi bu

Golf 8.5 imp kullanıp
Nexen lastik olmayan varmı

Golf 8.5 imp kullanıp
Nexen lastik olmayan varmı
Yok sanırım. Ama ben çok memnunum lastiklerden. Sanırım verimlilik konusunda en başarılı olanlardan biri. Ve frenleme hissiyatı mükemmel

Dün beni resmen bir kazadan korudu.

Yok sanırım. Ama ben çok memnunum lastiklerden. Sanırım verimlilik konusunda en başarılı olanlardan biri. Ve frenleme hissiyatı mükemmel

Dün beni resmen bir kazadan korudu.
Genel anlamda bende memnunum ama çok lastik sesi veriyor içeri.

Ekran görüntüsü 2025-10-13 164126.png

Arkadaşlar uğultu @GOLF4242 servisten aldığı iş emrine göre
resimde işaretli 2 numaralı parça

bu sesi duyupta kaybolan 1-2 kişi gördüm

onun haricinde ses impressionda var

Ekli dosyalar

• değişecek parça.png
    değişecek parça.png
    98.3 KB · Görüntüleme: 15
Ekran görüntüsü 2025-10-13 164126.png

Arkadaşlar uğultu @GOLF4242 servisten aldığı iş emrine göre
resimde işaretli 2 numaralı parça

bu sesi duyupta kaybolan 1-2 kişi gördüm

onun haricinde ses impressionda var
Napmalıyız ki garantiye gidip kendim duymadığım sesi anlatamam adamlara. İlerde sorun olur mu olursa ne kadar para olur. Bu parça için baya arabayı indirmeleri gerek çünkü

Napmalıyız ki garantiye gidip kendim duymadığım sesi anlatamam adamlara. İlerde sorun olur mu olursa ne kadar para olur. Bu parça için baya arabayı indirmeleri gerek çünkü

Yanlış anlama ama büyük ihtimalle senin aracında da bu ses mevcut, sadece farkında değilsin.

Forum dışında görüştüğüm 3 kişi ve forum içinden birebir konuştuğum 3 kişi daha aynı sesten şikayetçi oldu. Toplamda 6 kişi. Ayrıca foruma yazan 9 kişi daha var, hepsi aynı parçayla ilgili aynı sorunu dile getiriyor.

Servis de bu sesi aynı parçaya bağlamış ve Almanya’ya video gönderilmiş. Almanya’dan gelen teknik geri dönüş de bu parçayı işaret ediyor.
Golf4242’nin söylediği de tam olarak bu.

Benim araçta bu ses yok. Olsaydı kesin duyardım. Çünkü ses konusunda takıntılıyım. Anladığım kadarıyla her araçta olan bir durum değil.

Ki bu ses bende olsaydı bile şanzımanı söktürmezdim.

Zaten zamanla bu sesin kaybolduğu söyleniyor.

Geri