Golf 2024 – Direksiyonda Uğultu Sesi (Kronik Sorun, 157.000 TL Masraf)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GOLF4242
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yanlış anlama ama büyük ihtimalle senin aracında da bu ses mevcut, sadece farkında değilsin.

Forum dışında görüştüğüm 3 kişi ve forum içinden birebir konuştuğum 3 kişi daha aynı sesten şikayetçi oldu. Toplamda 6 kişi. Ayrıca foruma yazan 9 kişi daha var, hepsi aynı parçayla ilgili aynı sorunu dile getiriyor.

Servis de bu sesi aynı parçaya bağlamış ve Almanya’ya video gönderilmiş. Almanya’dan gelen teknik geri dönüş de bu parçayı işaret ediyor.
Golf4242’nin söylediği de tam olarak bu.
Benim araçta bu ses yok. Olsaydı kesin duyardım. Çünkü ses konusunda takıntılıyım. Anladığım kadarıyla her araçta olan bir durum değil.

Ki bu ses bende olsaydı bile şanzımanı söktürmezdim.

Zaten zamanla bu sesin kaybolduğu söyleniyor.
Bilmiyorum ben de takıntılı biriyim en ufak tarım sesine takılırım boş alanda sağa çember çizdim bu sesi denemek için ama yok yani.

Bence yüksek çoğunlukta var bu ses, belki bizde de vardır bilmiyorum çok kafam karışık bu konuda köşeme çekilip diğerlerini izleyeceğim şuanlık

Bilmiyorum ben de takıntılı biriyim en ufak tarım sesine takılırım boş alanda sağa çember çizdim bu sesi denemek için ama yok yani.

Bence yüksek çoğunlukta var bu ses, belki bizde de vardır bilmiyorum çok kafam karışık bu konuda köşeme çekilip diğerlerini izleyeceğim şuanlık
İmp zaten artık gelmiyor
Geleceği kadar geldi ve durdu kasım ayından beri yok 1 sene olucak nerdeyse
Bende hiç bilmiyorum ne olacağını

Benim araçta bu ses yok. Olsaydı kesin duyardım. Çünkü ses konusunda takıntılıyım. Anladığım kadarıyla her araçta olan bir durum değil.

Ki bu ses bende olsaydı bile şanzımanı söktürmezdim.

Zaten zamanla bu sesin kaybolduğu söyleniyor.
Otomatik mi senin araç

İmp zaten artık gelmiyor
Geleceği kadar geldi ve durdu kasım ayından beri yok 1 sene olucak nerdeyse
Bende hiç bilmiyorum ne olacağını
Neden durdu acaba açık ara farkla en fazla satandı. Yurtdışında da impresion diye paket yok ki bakalım manuel mi sorun impression mi acaba ben yurtdışı forumlarına bakacağım bi

Neden durdu acaba açık ara farkla en fazla satandı. Yurtdışında da impresion diye paket yok ki bakalım manuel mi sorun impression mi acaba ben yurtdışı forumlarına bakacağım bi
Dün akşam bu ses için bayağı bir araştırma yaptım. Çok net anlaşılmasa da iki şey dikkatimi çekti:
  1. Alternatör kayışından kaynaklanıyor olabilir demişler.
  2. Direksiyon kramiyer dişlisinden gelebilir demişler.

Yani o kadar olasılıklı ki, neredeyse çaresi yok gibi.

İmpression 80 adet sarı sitede ilanda
Burda 30 kişi olsa
30 da kullanıcı üye olmayan
Topu topu 140-150 araç var türkiyede

2024 kasımdan beridir yok gelmedi
Sebebi neydi de gelmiyor buda düşündürüyor

Dün akşam bu ses için bayağı bir araştırma yaptım. Çok net anlaşılmasa da iki şey dikkatimi çekti:

Burda 30 kişi olsa

150 epey ufak bı rakam oldu bence. Kapış kapış satılıyordu. Sadece benim ilimde kaç tane gördüm en az 1000 tane vardır. Çünkü araba satanlar epey bı azınlık aslında

150 epey ufak bı rakam oldu bence. Kapış kapış satılıyordu. Sadece benim ilimde kaç tane gördüm en az 1000 tane vardır. Çünkü araba satanlar epey bı azınlık aslında
Ben bütün gün istanbuldayım 1 gün içinde 1 tane anca görüyorum şaka değil bu

Ben bütün gün istanbuldayım 1 gün içinde 1 tane anca görüyorum şaka değil bu
Her şehirde 10 tane olsa 800 oluyor zaten. Her şehrin de 10 ilçesi olsa her ilçeye 1 araç düşer zaten 1000 araç epey az zaten. Fazlası vardır azı yoktur 150 çok düşük gerçekten. Kesin 1000 vardır

Her şehirde 10 tane olsa 800 oluyor zaten. Her şehrin de 10 ilçesi olsa her ilçeye 1 araç düşer zaten 1000 araç epey az zaten. Fazlası vardır azı yoktur 150 çok düşük gerçekten. Kesin 1000 vardır
Hoca sen hepsini baz aldın
😂 ben impression için rakam verdim

Hoca sen hepsini baz aldın
😂 ben impression için rakam verdim
Hayır ben de impression baz aldım :) 150 tane cidden imkansız. 1000 de abartı olmuş olabilir de 150 kesin değildir. Zaten en çok satan impression idi o dönem ama şuan Life geçmiş mıdır bilmiyorum

Burda 30 kişi olsa

Abi imp. çok satıldığı için otomatikler ellerinde kalıyordu peynir ekmek gibi gitti baktılar otomatikler patlayacak bence distribütörler göndermeyin dedi ben bundan dolayı artık gelmediğini düşünüyorum.

Abi imp. çok satıldığı için otomatikler ellerinde kalıyordu peynir ekmek gibi gitti baktılar otomatikler patlayacak bence distribütörler göndermeyin dedi ben bundan dolayı artık gelmediğini düşünüyorum.
Bence doğru tespitler. Zaten yurt dışında normal tsi olan her donanım mevcut

ses için chat gpt'ye sorduğumda
böyle sonuçlarda var videoyu analiz etti ve bunları yazdı tek tek burdan paylaşmak istedim
  • Eğer araçlar aynı lastik markasıyla (özellikle fabrika çıkışı lastikler) geldiyse, aynı uğultu tüm araçlarda olabilir.
  • Bazı lastik modelleri belirli yönlerde (sağa dönüş yüklenmesinde) “humming” üretir.
  • Özellikle Michelin Primacy 4 / Goodyear EfficientGrip / Bridgestone Turanza gibi lastiklerde bazı serilerde bu raporlanmıştır.
  • Basınç farkı, omuz aşınması veya yanak rezonansı da benzer uğultuya yol açar.
  • Bu tip uğultular bazen mekanik değil, akustik rezonans (hava veya gövde titreşimi) kaynaklı olur.
  • Sağa dönüşte gövdenin yüklenmesiyle şasi, çamurluk içi plastik, fren tozu kalkanı veya süspansiyon bağlantı noktası belli bir frekansta (örneğin 60–70 Hz) rezonansa girebilir.
  • Yeni araçlarda bazen üretimden sonra fren koruma sacı çok az eğik veya balanssız monte edilir.
  • Dönüşte (özellikle sağa) diskle mikroskobik sürtünme olur → bu da derin uğultu veya rezonans şeklinde duyulur.
  • Bu durumda ses hız arttıkça kaybolur, sadece düşük hızda ve sağa dönünce gelir — tam anlattığın gibi.

ses için chat gpt'ye sorduğumda
böyle sonuçlarda var videoyu analiz etti ve bunları yazdı tek tek burdan paylaşmak istedim
  • Eğer araçlar aynı lastik markasıyla (özellikle fabrika çıkışı lastikler) geldiyse, aynı uğultu tüm araçlarda olabilir.
  • Bazı lastik modelleri belirli yönlerde (sağa dönüş yüklenmesinde) “humming” üretir.
  • Özellikle Michelin Primacy 4 / Goodyear EfficientGrip / Bridgestone Turanza gibi lastiklerde bazı serilerde bu raporlanmıştır.
  • Basınç farkı, omuz aşınması veya yanak rezonansı da benzer uğultuya yol açar.
  • Bu tip uğultular bazen mekanik değil, akustik rezonans (hava veya gövde titreşimi) kaynaklı olur.
  • Sağa dönüşte gövdenin yüklenmesiyle şasi, çamurluk içi plastik, fren tozu kalkanı veya süspansiyon bağlantı noktası belli bir frekansta (örneğin 60–70 Hz) rezonansa girebilir.
  • Yeni araçlarda bazen üretimden sonra fren koruma sacı çok az eğik veya balanssız monte edilir.
  • Dönüşte (özellikle sağa) diskle mikroskobik sürtünme olur → bu da derin uğultu veya rezonans şeklinde duyulur.
  • Bu durumda ses hız arttıkça kaybolur, sadece düşük hızda ve sağa dönünce gelir — tam anlattığın gibi.
Farklı lastik takan illa biri vardır soralım ona da

Farklı lastik takan illa biri vardır soralım ona da
sordum geçen kimse cevap vermedi

hatta dedimki uğultu sesine sahip olupta

17 valencia gibi takıp sesin gittiğini bittiğini gören varmı diye

malesef cevap gelmedi

Geri