Bu konuyu bende yaşadım bendeki durumu sizlerle paylaşayım, öncelikle aracımı sıfır olarak 2021 Eylül ayında Ankara Doğuş oto Çankaya şubesinden almıştım Life paket, araç halen yetkili servis bakımlıdır, servis dışında araca hiçbir müdahele olmadı ve aracın kazası vs yok. Araç şuan 61000km de, ben 55bin civarlarında aracı tam tur sağa dönüş yaptığım esnada uğultu sesi geldiğini fark ettim ve Bursa Arca VW servisine kontrol edilmesi için bıraktım, aracı inceleyeceklerini söylediler ve 4-5 gün kadar araç serviste kaldıktan sonra araçta herhangi bir sorun olmadığını, sağ tarafa dönüşte bağlantı noktasının sola nazaran uzak kaldığını bu sesin bundan kaynaklandığını, herhangi bir sorun çıkarmayacağını, bir işlem yapmak gerekmediğini söyleyerek aracımı teslim ettiler. Şuan halen direksiyonu tam sağa kırıp hafif gaz vererek ivmeli dönüş yaparken bu uğultu geliyor. Sola aynı şekilde yaptığımda ses yok ayrıca aracı tam sağa çevirirken gaz vermeyip kendi hızhıyla dönersem yine ses yok. Garip bir durum ama önceki aracım sıfır alıp 4 yıl kullandığım ve hiç arıza çıkarmamış olan 2017 Passat Comfortline sonrasında geçtiğim Golf8 beklediğimden fazla sorun çıkardı diyebilirim.
Şu ana kadar yaşadığım sorunlar
-Aracın ara sıra kendini kilitleyerek kumandaya tepki vermemesi (Doğuş Çankaya şubesi araç 1 yaşındayken aracı inceledi yazılım güncelledik tekrar yapmaz dedi, aracım 2. yılı dolduktan 3 ay kadar sonra aynı arızayı verdi, Bursa Arca servisi kilit sistemi değişecek dedi, sorunun kayıtlarda olduğunu yeni olmadığını belirttim, garantisi bitmiş dendi ama iyi niyet kapsamında işçilik maliyetsiz ve parça üzerinden %20 iskontolu gibi bir miktarı ödersem yapılacağı söylendi ödedim)
-Aracımın kronik vites kolu ağrıza uyarısı verdi, Bursa Arca oto iyi niyet kapsamında bir indirim yaparak değişim sağladı ayrıca göğüsteki dekoratif ön çıtada kılcal çatlak vardı onuda iyi niyet kapsamında ücretsiz değiştirdiler(tekrar çatlamadı)
-Aracımda ara sıra arka kamera görüntü vermemesi-donması, nadiren multimedya sisteminin tepki vermemesi ve son olarakta sağa dönüşteki uğultu sesi durumları devam ediyor, bunlar Bursa Arca serviste bakıldı ve bir soruna rastlanmadı şeklinde tarafima dönüldü.
-Son olarak Bursa Arca servisinde ön camımdaki 1cm kadar çizgi şeklinde taş çatlağı izi nedeniyle kasko kapsamında cam değişimi yaptırdım ama psikolojikmi bilemiyorum araç yalıtımı eskisine göre bi tık daha kötü gibi geliyor. (Yetkili serviste VW logolu 2024 model Pilkington marka cam takılmış)
Bu konudada yapabileceğim birşey yok sanırım.
Epey uzun oldu vakti olan arkadaşlar göz gezdirirler artık