Tüm Carplay kullanıcıları için gelen güncelleme (Apple)

Arkadaşlar ana ekrandaki sağ üstteki kısım güncellemden sonra boş gösteriyor, orayı nasıl doldurabiliriz, bilgisi olan var mı acaba ?

Ekli dosyalar

• IMG_0305.jpeg
    IMG_0305.jpeg
    329.8 KB · Görüntüleme: 28

Geçen arkadaşımın telefonunu bağladık müzik için. Renk doygunluğu glass etkisi felan, oo bu ne ya dedim mıstık gibi😁 İnince benim telefonu tekrar taktım. Bi garip geldi.😁 Benim telefon xr. Kaldı eski güncellemede.🥲

Arkadaşlar ana ekrandaki sağ üstteki kısım güncellemden sonra boş gösteriyor, orayı nasıl doldurabiliriz, bilgisi olan var mı acaba ?

Benim de en solda iki tane var sende üç tane orası nasıl ayarlanıyor benim telefon ve harita var…
IMG_2438.jpeg

Bugün birşey farkettim.

Android Auto haritalar uygulaması yol tarifiyle ulaştığım noktada ekranda "park yeri kaydet" tiki gördüm. İşaretleyip araçtan uzak bir yerde yemek yedim.
Zararlı bir alışkanlık için dışarı çıktım,
Telefona bildirim geldi "Park yeri konumu" diye.
Daha önce var mıydı hatırlamıyorum. Yeni gelmiş olabilir mi?

Bugün birşey farkettim.

Android Auto haritalar uygulaması yol tarifiyle ulaştığım noktada ekranda "park yeri kaydet" tiki gördüm. İşaretleyip araçtan uzak bir yerde yemek yedim.
Zararlı bir alışkanlık için dışarı çıktım,
Telefona bildirim geldi "Park yeri konumu" diye.
Daha önce var mıydı hatırlamıyorum. Yeni gelmiş olabilir mi?
https://9to5google.com/2023/12/07/android-auto-parking-location-google-maps/

2023 de gelmiş

Apple'dan CarPlay'de yapay zeka açılımı
Apple’ın, CarPlay platformunda üçüncü taraf sesli yapay zekâ uygulamalarına izin vermeye hazırlandığı öne sürüldü. Değişiklikle birlikte kullanıcılar, araç içi arayüz üzerinden ChatGPT ve benzeri uygulamalara ilk kez doğrudan sesli komut verebilecek.

Apple’ın, araç içi bilgi-eğlence sistemi CarPlay’de üçüncü taraf yapay zeka uygulamalarına sesli kontrol desteği sunmaya hazırlandığı bildirildi. Konuya yakın kaynaklara göre şirket, önümüzdeki aylarda CarPlay içinde bu uygulamaları desteklemeyi planlıyor.

Bu adım, Apple’ın şimdiye kadar CarPlay’de yalnızca kendi sesli asistanı Siri’ye izin vermesi nedeniyle stratejik bir değişim anlamına geliyor. Yeni düzenleme hayata geçerse OpenAI, Anthropic ve Alphabet’e bağlı Google gibi şirketler, sesli kontrol özelliğine sahip CarPlay uyumlu uygulamalar sunabilecek.

Böylece sürücüler, direksiyondan ellerini çekmeden örneğin ChatGPT’ye restoran önerisi sorabilecek.

Geri