Hiç bilmiyorum hocam, otomatik öyle vardı.
https://9to5google.com/2023/12/07/android-auto-parking-location-google-maps/Bugün birşey farkettim.
Android Auto haritalar uygulaması yol tarifiyle ulaştığım noktada ekranda "park yeri kaydet" tiki gördüm. İşaretleyip araçtan uzak bir yerde yemek yedim.
Zararlı bir alışkanlık için dışarı çıktım,
Telefona bildirim geldi "Park yeri konumu" diye.
Daha önce var mıydı hatırlamıyorum. Yeni gelmiş olabilir mi?
Teknolojiyi 3 senede ancak keşfeden ben
Keşfetmediğimiz daha çok şey vardır. Bulan buraya yazsınTeknolojiyi 3 senede ancak keşfeden ben![]()

Google, “Immersive Navigation” adını verdiği yeni modu, Maps’te son on yılın en büyük navigasyon güncellemesi olarak tanımlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar artık araç çevresini yalnızca 2D harita üzerinden görmek yerine 3 boyutlu olarak görüntüleyebilecek.Yeni sistemde çevredeki binalar, köprüler ve diğer önemli noktalar daha gerçekçi bir şekilde gösteriliyor. Google’a göre bu sayede sürücüler bulundukları konumu çok daha kolay algılayabilecek ve yönlerini daha rahat belirleyebilecek.
Gemini, navigasyonu daha akıllı hale getiriyor
Yeni deneyimin arkasında ise Gemini modelleri bulunuyor. Yapay zeka, harita üzerinde hangi öğelerin öne çıkarılacağını belirleyerek sürüş sırasında dikkat dağıtıcı unsurları azaltıyor. Google’ın Google Street View veritabanı ve hava fotoğraflarından yararlanan sistem, yaya geçitleri, trafik ışıkları ve dur işaretleri gibi kritik yol unsurlarını otomatik olarak vurgulayabiliyor. Böylece sürücüler özellikle karmaşık kavşaklarda veya otoyol çıkışlarında önemli yönlendirmeleri kaçırmıyor.
Daha doğal sesli yönlendirmeler
Güncelleme yalnızca görsel tarafı değil, sesli navigasyonu da geliştiriyor. Yeni sistemde yönlendirmeler daha doğal bir konuşma tarzında veriliyor. Örneğin otoyolda ilerlerken uygulama artık “Bir sonraki çıkışı kaçırma” gibi katı komutlar yerine "Bu çıkışı geçin ve bir sonrakine girin" gibi ifadeler kullanıyor. -
Şuan3D özelliği bir süredir var dı ancak burada görüntü baya farklı görünüyor. Ağaç köprü vs daha fazla detay var.
Diğer ülkelere ne zaman yayınlanacağı belli mi acaba. Şuan galiba sadece Amerika da vardır.
Ekran 2 boyutluda bile kasma yaşıyor 3 boyutta ne olur bilmiyorum.Şuan
San Francisco
Londra
Tokyo
Amsterdam
Floransa
Dublin gibi şehirlerde kullanılıyormuş
İstanbul için gelme ihtimali var ama büyük ihtimalle önce Avrupa ve ABD şehirleri tamamlandıktan sonra açılacak.
Bizde açılırsa şahane olur
Ekran 2 boyutluda bile kasma yaşıyor 3 boyutta ne olur bilmiyorum.
Gemini bu arada çok kullanışlı araba içinde hey Google dedin mi mesajdan navigasyona aramadan bilgi vermeye kadar her şeyi yapıyor gerçekten. Android auto kullanmadan bu kadar kullanışlı bir şey olduğunu bilmiyordum doğrusu. Milletin bunun için niye ölüp bittiğini bu arabaya geçince anladim