1.6 Tdi külbütör kapağı yağ kaçırma sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Avek yetkili servisten 4 tane külbütör kapak contası aldım. enjektörcüde taktırdım gün boyu sıkıştırarak kullandım bi sorun gözükmüyor

3700 TL 4 adet basit conta tuttu. şimdilik sorunu çözdük.

Bir arıza olduğunda bana ulaş ben yardımcı olurum sana, üzme kendini :D
eyvallah abi üzülcek bir şey yok arabadır illaki arıza verir satmak çözüm değil elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum inşallah son olur bu

İnşallah dostum, en az 10 yaşında araçlar illaki değiştirmen gereken şeyler olacaktır

Keyifle sürmeye devam et Golf'ten başka bir araçla bu kadar mutlu olamazsın 😜

Evet gün boyu aracı çok farklı senaryolarda kullandım 1 saat önce de kaputu kaldırıp kontrol ettim enjektör diplerinde en ufak yağlanma yok orijinal parça ile sorunu çözdük.

sadece kapağın üst kısmı terleme yapıyor ondanda bişey olmaz artık önemli olan kaçak olmaması

Evet gün boyu aracı çok farklı senaryolarda kullandım 1 saat önce de kaputu kaldırıp kontrol ettim enjektör diplerinde en ufak yağlanma yok orijinal parça ile sorunu çözdük.

sadece kapağın üst kısmı terleme yapıyor ondanda bişey olmaz artık önemli olan kaçak olmaması
1.4 tdi var bende de aynı durumdan müzdaribim. bir de benim araçta şöyle bir durum da olmuş silikon kapağı oturma yeri metrik 6'dan 8'e çevrilmiş. bunla da uğraştım.

şimdi özel conta yaptırıyorum inş. tutar bakalım.

Sıfır külbütör değişti yine düzelmedi 17.500'e orijinal kapak + takması contaları vs. üstünde geliyor. Şimdi tekrar cıvata yaptırıcam diğer tarafa da bakalım inş. düzelir.

Sizin düzelmiş miydi yoksa yine tekrar etti mi?

1780509890778.png

İleride bu tarz problemi yaşayan olursa yardımcı olabilmek adına not olarak yazıyorum.

2013 CLH Octavia için 2024 Ocak ayında servisten bu parçaları alıp dışarıda ustama değiştirtmiştim.

Bir çok insan külbütör kapak contası komple değiştirmem gerektiğini, conta değişmiyor şöyle böyle dendi. Doğru insan ile doğru noktada çözüm bulmak önemli.

Serviste çalışan arkadaşım vasıtası ile nokta atışı çözülmüştü.

Parçalar için 4000 ₺'ye yakın bir para ödemiştim.

1780551950677.jpeg

1780551967947.jpeg

1780551978045.jpeg

1780551991633.jpeg

1780552013032.jpeg
1780552022050.jpeg

Dedikleri tam olarak yanlış değil.

Bazı kapaklar bütün değişiyor.
Bazı kapaklarda contası ayrı.

Şasi numarasından da belli olmuyor.

Kapağın üzerindeki parça kodunu servise söylediğinizde belli oluyor bütün mü değişecek yoksa contası ayrı mı diye.

Geçmiş olsun.

..

çok insan külbütör kapak contası komple değiştirmem gerektiğini, conta değişmiyor şöyle böyle dendi. Doğru insan ile doğru noktada çözüm bulmak önemli

1.4 tdi var bende de aynı durumdan müzdaribim. bir de benim araçta şöyle bir durum da olmuş silikon kapağı oturma yeri metrik 6'dan 8'e çevrilmiş. bunla da uğraştım.

şimdi özel conta yaptırıyorum inş. tutar bakalım.

Sıfır külbütör değişti yine düzelmedi 17.500'e orijinal kapak + takması contaları vs. üstünde geliyor. Şimdi tekrar cıvata yaptırıcam diğer tarafa da bakalım inş. düzelir.

Sizin düzelmiş miydi yoksa yine tekrar etti mi?

1780509890778.png
Hocam konunun üstünden epey bi zaman geçmiş şöyle söyliyim

Enjektör diplerinde biriken mazot için külbütörü değiştirmeye hiç gerek yokmuş. o dönem servisten 4 adet enjektör diplerindeki contadan aldım taktım sorun anında kesildi.

7-8 ay sorunsuz kullandım 2 ay öncesine kadar sıfır enjektör taktırdım revizyon randıman vermedi malesef...

enjektör değişimi sonrası yine diplerde mazot birikmesi oldu

geri dönüş hattı ve 4 adet enjektör contası tekrardan değiştirdim. sök tak yapınca bunların değişmesi gerekiyor.

şu anda hiç bir kaçak birikinti vs yok sorunsuz kullanıyorum

Hazır konu gündeme gelmişken bunuda açıklıyım

külbütörün üstünde ki terletmede motor koruma kapağının altındaki yalıtım malzemesi kaynaklı çıktı.

ilk yağ kaçağında oralara kadar yağ geldiği için yağı epey bi çekmiş koruma kapağınıda takınca külbütörün üstü terleme yapmış gibi gözüküyordu.

yalıtım süngerini söküp çamaşır suyuna bastım 1 gün güzelce hortumla yıkadım 1 günde kurumaya bıraktım o sorunuda öyle çözdük...

neler geldi başımızdan neler geçti her ustanın dediğini dinleseydik işimiz vardı...

Geri