Bende hala yağ basma var orada garip bir şekilde ya çözemedim. En son sıvı conta attılar kapak üstündeki civatalara uymuyor diyip.
Silindir kapağı tarafında oynama yapılmış civatalar tutmuyor denilip.
Ama adamakıllı bir test yapılmadı yani içim de pek rahat değil. İstanbul'da düzgün VW servisi önerileriniz varsa bekliyorum Anadolu yakasında.
@calik @golf19o7
https://imgyukle.com/i/SyENMR videosu.
Daha vakum pompası, turbo hattı, manifold tarafı vs. nereden oluşuyor oraları da kontrol etmediler henüz. Servis değiştirmeyi düşünüyorum çözebilecek gibi değiller sanki. Bir de üstünde üç civata var külbütörün birini özel civata yaptılar, diğer civataya sıvı conta attılar şimdi diğer bir civataya da sıvı conta atıyorlar ama bu da kalıcı bir çözümmüş gibi gelmedi.
Silindir kapağındaki civata ağızları ile oynanmış o yüzden diyorlar ama silindir kapağını değiştirtsem bile yine sorun devam edebilirmiş gibi geliyro altta yatan farklı nedenler olabilir belki veya rektefiye tutmayabilir veyahut bizim silindir kapağını da hiç edebiliriz gibi geliyor.
Sonuçta önceki sorunda sıfır külbütör yapıcaz sorun çözülecek diye girmiştik işe 25k para gitti.
Fikri tecrübesi olan var mı?
Arabada şuan hiçbir lamba yanmıyor ısıtma buji veya motor lambası vesaire.
Gidişinde de bir problem yok sadece çok zorlanınca duman sorunu başlıyor.
Vakum pompası, Turbo yağ salma (ama turboyla ilgili bir hata yok.), silindir kapağı kaynaklı problemler termal şok/mikro çatlaklar vesaire daha önceki rektefiyenin tutmamış olma ihtimali, alt motora ellenmiş olup tutarsız patlama basıncı ile kompresyonu fazla vermesi vs. vs. gibi sebepleri düşünüyorum artık. Bunnların birçoğunun da adamakıllı testleri yok. Her usta kendi içgörüsü ile hareket ediyor.