VW araçtan Tesla’ya geçilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet306
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Benim evden sarjım yok ama ELEKTRİKLİ araçları tek gecerim diyen biri varmı ?

Burada elektrikli araca yanaşmayanın muhalefet edenin %99 ihtimalle evden sarjı yok zaten

Boşuna idrar yarıştırılıyor.

Villanın müstakil garajını geçtim
Verin bana köy evinde bir ahır! elektrikli araç almasam da muhalefet etmem en azından!

Şu an muhalefet miyim ? Evet

Burada elektrikli araca yanaşmayanın muhalefet edenin %99 ihtimalle evden sarjı yok zaten

Verin bana köy evinde bir ahır! elektrikli araç almasam da muhalefet etmem en azından!

Mayis 2024, borusan avcilar'da 3.20 msport aracimi teslim aliyorum:

3.20 msport 3.2 milyon
i5 e-drive 40 4.2 milyon

Ocak 2026 ayni kmdeki birebir ayni arabalari kafa kafaya takas edebiliyorum, büyük ihtimalle para bile alirim üstüne.

Ayrica 2023'de BMW IX kac euroydu suanda kac euro? 2.5 yilda euro bazli yari yariya deger kaybetmis arabalar ve alicisi yok, gercek deger kaybini bilmiyoruz

EV almak icin parayi cok kolay kazanmak lazim cünkü deger kaybi felaket ötesi

Örnek arac atiyorum, bu araba uzay araci gibi birsey,tiguan fiyatina

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...siz-60.000-harman-ceki-demir-1286354165/detay

Gerçekten Tiguan ile aynı fiyat olması inanılmaz. Yazık gül gibi BMW.

Tam olarak bahsettiğiniz sebep benim elektrikli araç almama sebebim.
Çevremden duyduğum kadarıyla şarj olanakları artık baya geniş ve özel günler hariç çok rahat olduğu söylenmekte.
Hatta şöyle belirteyim, iş yerimde 4 tane elektrikli şarj alanı var. 2 si Trugo diğer 2sini hatırlamıyorum. Ama benim evimde şarj olanağı yoksa (ki yok), isterse gittiğim her yerde bana tahsis edilmiş şarj alanı olsa bile elektrikli araba almam. Benim garantici olmamdan veya konfor alanımdan kaynaklanıyor olabilir ama her neyden dolayı olursa olsun evde şarj olması bence zorunlu bir kriter..

Tam olarak bahsettiğiniz sebep benim elektrikli araç almama sebebim.
Çevremden duyduğum kadarıyla şarj olanakları artık baya geniş ve özel günler hariç çok rahat olduğu söylenmekte.
Hatta şöyle belirteyim, iş yerimde 4 tane elektrikli şarj alanı var. 2 si Trugo diğer 2sini hatırlamıyorum. Ama benim evimde şarj olanağı yoksa (ki yok), isterse gittiğim her yerde bana tahsis edilmiş şarj alanı olsa bile elektrikli araba almam. Benim garantici olmamdan veya konfor alanımdan kaynaklanıyor olabilir ama her neyden dolayı olursa olsun evde şarj olması bence zorunlu bir kriter..

Batarya ömrü için

%80 e kadar sarj et

%20 nin altına düşürme

Kaldı sana temizinden %60 lık batarya

Bataryalar bu kadar ağır iken 2 ton kütleyle menzil anca bu kadar işte

Batarya teknolojisi illaki hafifleyecek

O zaman bakarız elektrikli işlerine

Batarya ömrü için

%80 e kadar sarj et

%20 nin altına düşürme

Kaldı sana temizinden %60 lık batarya

Bataryalar bu kadar ağır iken 2 ton kütleyle menzil anca bu kadar işte

Batarya teknolojisi illaki hafifleyecek

O zaman bakarız elektrikli işlerine
Bu dediğiniz 80-10 şeklinde genelde. Öte yandan bu husus belirli bir batarya tipi için böyle, %100’e şarj etmenin sağlıklı olduğu batarya tipleri de var. Ayrıca bu durum uzun süre bekleme ve genel kullanım için. Uzun yola çıkarken 100 yaparsınız hiçbir zararı yok, 15 saat bekletirseniz o zaman zararlı olabilmekte; kaldı ki bu durum da tam anlamıyla somut bir zarar değil, ömür 500.000 değil de 460.000 olursa zarar diyorsanız o zaman zarar deriz.

otobanda 140-160 bandı sürüşle Manisa Bursa %100 çıkıp Bursa muratlıda %4 ile şarj almışlığım var. 65.000 km sonucu batarya sağlığım %100. Aynı şekilde şarj aldıktan sonra İstanbul’a şarj almadan ulaştım. Köprüyü geçtiğimde bu hızlara rağmen %40 şarjım vardı.

Batarya teknolojisi hafifleyecekten öte şarj hızlanacak ve araçlar daha verimli olacak kısmına şu an için otomotiv sektörü daha odaklı. Zira bende 10-80 oranı 18 dk’da şarj eden bir araç sahibiyim ve uzun yolda şarj sorunu pek yaşadığımı söyleyemem. Şu an sair etkenler daha büyük sorun.

Haftasonu soket yoğunluğu, şarj yerlerinin yazın güneşin altında yanan haliyle de rezillik yaratan yerler oluşu daha büyük sorun.

Bu dediğiniz 80-10 şeklinde genelde. Öte yandan bu husus belirli bir batarya tipi için böyle, %100’e şarj etmenin sağlıklı olduğu batarya tipleri de var. Ayrıca bu durum uzun süre bekleme ve genel kullanım için. Uzun yola çıkarken 100 yaparsınız hiçbir zararı yok, 15 saat bekletirseniz o zaman zararlı olabilmekte; kaldı ki bu durum da tam anlamıyla somut bir zarar değil, ömür 500.000 değil de 460.000 olursa zarar diyorsanız o zaman zarar deriz.

otobanda 140-160 bandı sürüşle Manisa Bursa %100 çıkıp Bursa muratlıda %4 ile şarj almışlığım var. 65.000 km sonucu batarya sağlığım %100. Aynı şekilde şarj aldıktan sonra İstanbul’a şarj almadan ulaştım. Köprüyü geçtiğimde bu hızlara rağmen %40 şarjım vardı.

Batarya teknolojisi hafifleyecekten öte şarj hızlanacak ve araçlar daha verimli olacak kısmına şu an için otomotiv sektörü daha odaklı. Zira bende 10-80 oranı 18 dk’da şarj eden bir araç sahibiyim ve uzun yolda şarj sorunu pek yaşadığımı söyleyemem. Şu an sair etkenler daha büyük sorun.

Haftasonu soket yoğunluğu, şarj yerlerinin yazın güneşin altında yanan haliyle de rezillik yaratan yerler oluşu daha büyük sorun.

Evden sarj imkanı olanlarla EV araç atışması mantıksız.

İsin bu kısmı olayın %75 ni Ev Araclar icin mantıklı hale getiriyor.

Geriye kalan %25 lik kısım nedir peki ?

Uzun yoldaki adım başı onlarca sarj istasyonu + full sarj süresinin ilerde 8 dakikayı bile bulmayacak olması degil ? Ve hatta sarj sadece 45 saniye bile olsa ben bunun pesinde degilim

Ben ankaradan yola çıkıp izmire GİDİP GELDİGİMDE sadece izmirde konakladıgım gece ticari istasyonda 1 kere sarja eyvallah edebilirim.

Evden 2,1 liraya sarj ederken ticari istasyonlarda 15,5 liraya sarj benim elektrikli araç ekonomi anlayışıma ters

Bataryalar hafiflemeli menziller uzamalı

Ankara izmir 2 kere giderken 2 kere dönerken sarj mafialarına para vermek istemiyorum.

Eşek yükü bataryalarla Elektrikli araçların ağırlık olaylarına kılım yani . Menzili yercekimi ivmesi sömürüyor

G = mg de

m yi düşürmek farz oldu

Evden sarj imkanı olanlarla EV araç atışması mantıksız.

İsin bu kısmı olayın %75 ni Ev Araclar icin mantıklı hale getiriyor.

Geriye kalan %25 lik kısım nedir peki ?

Uzun yoldaki adım başı onlarca sarj istasyonu + full sarj süresinin ilerde 8 dakikayı bile bulmayacak olması degil ? Ve hatta sarj sadece 45 saniye bile olsa ben bunun pesinde degilim

Ben ankaradan yola çıkıp izmire GİDİP GELDİGİMDE sadece izmirde konakladıgım gece ticari istasyonda 1 kere sarja eyvallah edebilirim.

Evden 2,1 liraya sarj ederken ticari istasyonlarda 15,5 liraya sarj benim elektrikli araç ekonomi anlayışıma ters

Bataryalar hafiflemeli menziller uzamalı

Ankara izmir 2 kere giderken 2 kere dönerken sarj mafialarına para vermek istemiyorum.

Eşek yükü bataryalarla Elektrikli araçların ağırlık olaylarına kılım yani . Menzili yercekimi ivmesi sömürüyor

G = mg de

m yi düşürmek farz oldu
Bu bilgi paylaşımı sizin için atışmaksa… neyse önem vermiyorum.

Size bir yakınımın kullanım biçimini anlatayım. Apartman hayatı, geniş bahçeli park yeri ancak özel park yeri yok. Yakında ise Zes 60 kW cihaz olan avm var. İstanbul içi zaten tüketimler çok düşük kalıyor. Zes 60 kW olan şu anda zamlı haliyle 12,99 tl ancak sürekli zes’ten alınan şarjda %15 sadakat indirimi meselesi var. Haliyle biz bu fiyatı 11 lira yapacağız. Araç ioniq 5, haftada bir market alışverişi sırasında yapılan şarj durumu. 10-80 yapalım. Yani haftada 44,1 kw yapar; kayıplarla birlikte 46 yapsın. 506 TL şarj ile yaptığımız haftalık 400-430 km şehir içi menzil veren tüketim durumu var.

Bu “atışmada” şunu diyeyim mutlak doğru yoktur. İnsanların özel yaşam durumlarına uyan koşulların doğruları vardır. Oturduğu sitede haftada bir şarj alıp devam edecek olan, yakındaki avm’de devam edecek olan kişilerin avantajlı konumları halen mevcut. Buradan en pahalıdan fiyat biçeceksek en ucuzu biri çıkar söyler çık o zaman işin içinden.

Bunlar kriterse TEDY şarj ağında 360 kw dc 7,90 TL. Tüm hesabı bu fiyata göre oluşturacak halimiz yok.

Öte yandan bu durum da özünde bir avantaj demektir. Zira benzini içine hile karışmamış halde 10 kuruş aşağı bulamazken elektriği ucuza bulma imkanı varlığı, hatta ges maliyetlerinin düşmesiyle çok çok ucuza bulma imkanı varlığının kıymeti ileride anlaşılacak.

Bu kişi ben oluyorum :) Arabayı alırken evden şarj imkanım yoktu, bakım derdi arıza derdi olmaması sebebiyle aldım. Ben alırken dışarıda şarj etmek benzinli araca göre 2/3 oranında ucuzdu. Şuan o ucuzluk pek kalmadı ama ben benzinle birebir olsa bile yinede alırım. Herşeyi geçtim ötv avantajı bile almama sebep olur, bir tarafta baz fiyatı 800k olan araba alabiliyorken diğer tarafta baz fiyatı 1.600 olan araba alabiliyorsunuz.
Her neyse bir şekilde evden şarj işinide çözdüm en ucuz yatırım ile. Şuan 2.5 ₺'den dolduruyorum, keyfime göre avm'de gittiğimde de takıyorum. Arabayı sürmekten keyif alıyorum ve bakım derdi olmadığı için olabildiğince km yapıp tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Bu ötv avantajı bir şekilde malum yerlerin dikkatini çekiyor, bunun önüne eninde sonunda geçecekler. Geçmeden kullanıp keyfini sürmeli bence :)

Ben Elektirkli araç işinde en çok avm olayını seviyorum, herkes Haftasonları park yeri ararken ben genelde ac (yavaş şarj ve daha ekomik şarj) alanına gidip genelde yer buluyorum. 2-3 saat avm de çocuklarla gezip takılıyoruz bir yandan hem kolay otopark yeri hem de ucuza şarj etmiş oluyorum. Elektirkli araçlarda ucuz şarj bulma olayı ve kampanya olaylarını çok seviyorum, iş bankası maximum kartın bu ay yüzde 50 indirimi vardı mesela 2000₺ şarja 1000₺ iade gibi 3 aydır bunu kullanıyorum gezmelere gittiğimde Shell Trugo ortak istasyonu bulunca mutlu oluyordum 11.8₺ şarj 5.9₺ ye geliyordu gerçi şimdi Trugo 15.3₺ oldu yine de bu durum 7.6₺ olmuş olacak 120 lik cihaza denk gelirsen de 13.5₺ galiba bu kampanya olmasa asla Trugo kullanmam mesela seçenek çok nasıl olsa :)

şerit takip standarttan çıktı artık 99 dolar ödeyeceksiniz

şerit takip standarttan çıktı artık 99 dolar ödeyeceksiniz
Hocam bahsettiğiniz ücret sadece ABD'de aktif olan FSD diye geçen tam otonom sürüşün aylık abonelik ücreti. Avrupa ve ülkemizde aktif olmadığından öyle bir ücret söz konusu değil ve standart otopilot hala aktif. Eğer olurda avrupada ve ülkemizde aktif olursa bizde de aylık abonelik usülüne geçeceklerdir. Ücreti ne kadar olur muamma tabiki.

Merhaba. Ben de sizinle ayni duurmdayim. Nisan ayinda 2020 tiguan highline satip tesla junipere gecis yapmistim. Aractan cok memnundum. Tiguandaki kampanya aklimi celdi. Elektrikli araclardaki belirsizlik ve surekli guncelleme tiguana gecmeye itti. Suv grubunda menziller 800 km leri buldu. Kullanicilar genellikle donanim yerine menzili tercih ediyorlar. Teslanin bos donanim uzun menzilli araci geldiginde bizim araclarin degerlenmesi sinirlanabilir. Teslayi alirken tiguan alabilmek icin extra 1 milyon daha vermek gerekirdi. Su an bu fark 500 bine kadar inmis durumda. Mantigim duygularimin onune gecti diyebilirim. Teknolojisi ekosistemi gercekten cok iyiydi teslanin. Bu ozellikleri arayacagim sanirim.
Merhaba, hayirli olsun
Cok benzer dusunceler
Keske tesla ile tiguani birlestiren bi arac olsaydi :)

Ben satis yapamadim
Bu hafta halledebilirsem tiguana gececegim
ama ileride menziller ve piyasa oturunca tekrar teslaya gecerim.

Son düzenleme:

Tiguan konusunda tek endisem; 2026 modellerde phev gelecek ve muhtemelen etsi ile ayni fiyata satilacak otvden kaynakli.

Yuksek performansli, az tuketen phev tiguanlar varken mevcut etsi piyayasi cok iyi olmayabilir.

Geri