Detaylı İç Dış Temizliği Kendim Yapmak İstiyorum Ürünler Tavsiyeler ?

Tavan temizliği için K2 Pro nun şu ürününü tavsiye ederim. Direkt olarak tavan için üretilmiş bir ürün. Sarkma yaptırmaması için tasarlanmış. Bir de durulamaya ihtiyacı yok bu ürünün
1757411069490.png

Carpro reset de çok güzel üründür. Aynı sitede vonixx v floc şampuan da bakabilirsiniz.
Nanolex professionel shampoo diye aratırsanı denk gelebilir ama nanolex ürünleri çok çok azaldı piyasada.

Sonax ceramic genelde kuru kullanım öneriliyor aslında hocam. Kurulama havlusuna cila değdirmemek gerek, cila değince havlu su emmez hale geliyor, özelliği gidiyor malesef
hocam merhaba,

sizden ricam aracı yıkarken baştan aşağı yaptığınız işlemleri ve ürünleri aşamalarıyla ve marka modelleriyle yazabilir misiniz?

hocam merhaba,

sizden ricam aracı yıkarken baştan aşağı yaptığınız işlemleri ve ürünleri aşamalarıyla ve marka modelleriyle yazabilir misiniz?
Selamlar hocam

Önce jant temizleyici sıkıyorum. Araçta böcek lekesi varsa oralara bug remover denen ürünlerden sıkıyorum. Sonrasında tüm araca ön yıkama köpüğü sıkıyorum. Yaklaşık 10 dk bekledikten sonra duruluyorum. Sonrasında kova yıkaması dediğimiz kova ve eldiven kullanarak aracı eldivenleyerek yıkama yapıyorum. Yıkamayı benzinlikte yaptığım için jant temizliğini önden yapamıyorum, dolayısıyla araba her yerini eldivenleyip bitirdikten sonra jantları da en son eldivenliyorum. Lastikleri fırçalıyorum ki sonrasında süreceğim parlatıcı temiz yüzeye daha iyi tutunsun. Sonrasında duruluyorum ve twisted pile havlu ile kuruluyorum. Araç cila istiyorsa kuru ve temiz yüzeye cila sık sil yapıyorum. En son evin önüne gelince de kuru lastiğe lastik parlatıcı sürüyorum.

Genel olarak benzinlik yıkama rutini böyle diyebilirim. Bence kritik yerler kuru araca ön yıkama köpüğü sıkıp durulayarak kaba kiri bi önden indirmek. Sonrasında temaslı yıkama dediğimi eldivenli yıkamayı yapmak.

CBA57761-19B0-4810-8476-B17140729E44.jpeg
Selamlar hocam , bizde bu işi bir kaç yıldır amatör olarak yapıyoruz. Ben biraz daha ekonomik ürünler kullanıyorum. Cam için vazgeçilmezim camsil ve gazete kağıdıdır. Daha hiç çizdiğini görmedim temizliğide güzel. İç temizlik olarak würth köpük sprey kullanıp yumuşak mikrofiberlw siliyorum. Köpük tüm ızgara vs hepsine işliyor ve leke bırakmıyor.
Bosch aquatak 120 bar basınçlı yıkıma makinem var ve çinden güzel bir köpük atma aparatım var. Şampuan olarak new mix tercih ediyorum cilalı fırçasız. (2-3 adet aracımız oluyor bazen çok araç yıkadığım için ekonomik 5 kg şampuanlar daha cazip geliyor) şampuan cilalı olduğu için extra cilaya gerek duymuyorum illa atacaksam new mix hızlı cila. Çizik giderici için autokit pasta kullanıyorum basit çizikleri için hızlı bir çözüm. Bez veya cam bezi olarakta würth güderi bez kullanıyorum. Hemen kuruması ve kolay süzülmesi çok iyi. Yağmur kaydırıcı olarak nano glass shel gibi bir ürünüm var bu çok iyi bir ürün 3-4 ay en az gidiyor. Daha çok malzemem var ancak deneme yanılma yöntemi ile tecrübe ediyorum. Mesela lastik parlatıcımdan çok memnun değilim aşırı parlak ve kısa süre gidiyor ancak ben mat ve uzun süre gidenleri daha çok beğeniyorum.
Motor temizliği için würth kullanıyordum ancak selsil ürünüde aynı işi görüyor

Selamlar hocam

Önce jant temizleyici sıkıyorum. Araçta böcek lekesi varsa oralara bug remover denen ürünlerden sıkıyorum. Sonrasında tüm araca ön yıkama köpüğü sıkıyorum. Yaklaşık 10 dk bekledikten sonra duruluyorum. Sonrasında kova yıkaması dediğimiz kova ve eldiven kullanarak aracı eldivenleyerek yıkama yapıyorum. Yıkamayı benzinlikte yaptığım için jant temizliğini önden yapamıyorum, dolayısıyla araba her yerini eldivenleyip bitirdikten sonra jantları da en son eldivenliyorum. Lastikleri fırçalıyorum ki sonrasında süreceğim parlatıcı temiz yüzeye daha iyi tutunsun. Sonrasında duruluyorum ve twisted pile havlu ile kuruluyorum. Araç cila istiyorsa kuru ve temiz yüzeye cila sık sil yapıyorum. En son evin önüne gelince de kuru lastiğe lastik parlatıcı sürüyorum.

Genel olarak benzinlik yıkama rutini böyle diyebilirim. Bence kritik yerler kuru araca ön yıkama köpüğü sıkıp durulayarak kaba kiri bi önden indirmek. Sonrasında temaslı yıkama dediğimi eldivenli yıkamayı yapmak.
ön yıkama köpüğü ve kova yıkamada kullandığınız şampuanlar nelerdir

Deri koltuk bakımı ve temizliği için hangi deri temizleyici önerirsiniz.

Bende şuan Auto Glym Leather Cleaner var ama eskidi 4 yıldır falan var, bitmedi hala, daha fazla kullanmak istemiyorum.
birde Chemical Guys Quick Leather Cleaner var fakat bu da kayganlaştırıyor biraz, koruyucu özelliği olduğundan. Yapısı muzlu süt gibi, hafif rengi var, iyi durulamak istiyor.

Farklı ürün önerilerine açığım.

Deri koltuk bakımı ve temizliği için hangi deri temizleyici önerirsiniz.

Bende şuan Auto Glym Leather Cleaner var ama eskidi 4 yıldır falan var, bitmedi hala, daha fazla kullanmak istemiyorum.
birde Chemical Guys Quick Leather Cleaner var fakat bu da kayganlaştırıyor biraz, koruyucu özelliği olduğundan. Yapısı muzlu süt gibi, hafif rengi var, iyi durulamak istiyor.

Farklı ürün önerilerine açığım.
Colourlock Leather Cleaner piyasada alabileceğiniz en başarılı ürünlerdendir,

Firma sadece deri alanında uzmanlaşmıştır. (Mild / hafif ve Strong / güçlü) olmak üzere 2 farklı çeşidi mevcuttur,

Bu hususta daha doğru bilgiler vermek adına kullanılacak aracın markamodel, model yılı, güncel kaç km’de vs.. bilmek gerekir..?

Ayrıca
Deriyi temizlemek tek başına yeterli değildir, temizlik sonrası deriyi: güneş uv, kir, yağ, ter gibi dış etkilerden korumak, derinin yumuşaklığını ve esnekliğini koruması adına temizlik sonrası bakımını da yapmak gerekir, yoksa deriyi tek başına temizlemenin pek bir anlamı olmayacaktır.

Colourlock Leather Cleaner piyasada alabileceğiniz en başarılı ürünlerdendir,

Firma sadece deri alanında uzmanlaşmıştır. (Mild / hafif ve Strong / güçlü) olmak üzere 2 farklı çeşidi mevcuttur,

Bu hususta daha doğru bilgiler vermek adına kullanılacak aracın markamodel, model yılı, güncel kaç km’de vs.. bilmek gerekir..?

Ayrıca
Deriyi temizlemek tek başına yeterli değildir, temizlik sonrası deriyi: güneş uv, kir, yağ, ter gibi dış etkilerden korumak, derinin yumuşaklığını ve esnekliğini koruması adına temizlik sonrası bakımını da yapmak gerekir, yoksa deriyi tek başına temizlemenin pek bir anlamı olmayacaktır.
Araç henüz 2 haftalık falan, beyaz deri koltuklu Model Y Juniper.
Henüz daha kirlenmedi zaten, elimde bulunsun diye alacağım ürünleri.
PPF yaptırırken deri koltuklara bir deri koruma uygulaması da yaptırdım, bunuda belirtmem gerekir ise eğer.

Teşekkürler yanıtınız için.

Geri