Detaylı İç Dış Temizliği Kendim Yapmak İstiyorum Ürünler Tavsiyeler ?

Carpro reset de çok güzel üründür. Aynı sitede vonixx v floc şampuan da bakabilirsiniz.
Nanolex professionel shampoo diye aratırsanı denk gelebilir ama nanolex ürünleri çok çok azaldı piyasada.

Sonax ceramic genelde kuru kullanım öneriliyor aslında hocam. Kurulama havlusuna cila değdirmemek gerek, cila değince havlu su emmez hale geliyor, özelliği gidiyor malesef
O zaman son durulamadan sonra aracı purestar ile kurulayıp sonax ceramic cilayı atıp ayrı bir bezle mi kurulamalıyım ıslak kullanıma uygun değil mi?

Selamlar,

2017-18 yılından beri kendim hobi olarak detail ile uğraşıyorum.
Bu işte en püf nokta başlarken özellikle, gerçekten arabayı yıkarken, temizlik yaparken, detail yaparken seviyor musunuz ?
Maalesef bende görüp, başlamak isteyip başlayamayan bir çok arkadaşım oldu. Olan aldığı ürünlerin boşa gitmesi oldu.
O yüzden bence polisaj / seramik yaptırmadan önce araç yıkamayı kendiniz başlayın bir süre yıkayın tecrübe edin. Bakalım sevecek misiniz gerçekten.
Bu aşamaları geçtikten sonra size önereceğim,

Özellikle seramik sonrası araç çizmeden ve seramiği ellemeden temizlemesi için Car Pro Lift ön yıkama şampuanı. Bunu illa pompa ile kullanmak zorunda değilsiniz, direkt fısfıs şişe içerisine sulandırıp kullanabilirsiniz tabii ki. Ancak daha verimli, ürün sarfiyatının az olduğu, daha etkili olduğu şekli basınçlı köpük yapan pompa + şarjlı kompresör. Örneğin kendi kullandığım şekil şuan Xiaomi Taşınabilir Elektrikli Hava Kompresörü + IK Foam Pro 2 kullanıyorum.
Alternatif olarak autobrite magifoam kesinlikle tavsiye ederim, kokusu, yüzeyde duruşu, temizliği çok sevdiğim ön yıkama şampunalarındandır.

Kova yıkaması kalabalık saatte bile yapılabiliyor, gerekirse peron dışında yapıp tekrar içeri almak gerekebiliyor. Önerim autobrite purple velvet veya car pro reset kesinlikle tavsiye ederim seramikli araçta.

Kesinlikle golf gibi küçük bir araç için iyi eldiven tavsiye ederim. İnternette karşılaştırmaları da var, F/P aralarından bir tane seçebilirsiniz.

Kurulama havlusu Purestar güzeldir.

Cam bezi normal bim mikrofiber bezi ile bir süre devam edin. Sonra ipa olur, carbon cam bezi olur çeşitlendirirsiniz. Kendi zevkleriniz oluşur.

Lastik parlatıcı Sarp F/P anlamında candır.

Hızlı cilaya özellikle seramikli bir araçta car pro lift ve reset kullanırsanız hiç gerek kalmaz. Ama illa bişi almak isterseniz GYEON Q²M Bathe+ Plus tarzı şeyler severiz.

Spritz güzeldir, ben aynı zamanda sonax matt effect kullanıyorum seviyorum.

Direksiyon için direkt deri temizleyici ürünler tercih edebilirsiniz, örneğin en sevdiğim kombinasyon benim Auto Brite Leather Cleanse + Scrup Pad koruma olarka üstüne deriklinikten aldığım mat deri kalkanı uyguluyordum.

Vallahi ben çok kullanmadım ben bunun gibi bir set topladım sonra aracımı sattım sonra da set kayboldu kuru kullanım daha iyi olabilir, hocam mikrofiber bezden kastım hani aracı yıkadın ya da iyice kuruladığın değil hani evde mutfakta bulunur ya ele dokununca böyle kabarık gelir böyle dümdüz bez değil hafif kabarık,o tür bezlerden bahsediyorum hocam havluya kesinlikle gerçekten cila değdirmeyin özelliği de dediğiniz gibi giderebilir
Hayırlı olsun hocam.
Ürün kullanım açıklamasında da kuru yazıyor diya hatırlıyorum açıkçası. Sonax ceramic olarak 4-5 farklı model var, oralarda kullanımı ayrışıyor olabilir.

İlk zamanlar koch pw dediğimiz araç ıslakken araca sık durula tarzı cilaları kullanırdım, haliyle durulayıp havlu ile kurulardım. Onda bile havlu emişi zamanla azalmıştı. Doğrudan cilaya değen havlular direkt su emiş kabiliyetini kaybeder ve aracı kurulayamaz hale gelir. :) o sebeple kurulama havlusu ve cila ikilisi konusunda uyarmadan geçemiyorum, yazık yani havlular az pata değil :)
O zaman son durulamadan sonra aracı purestar ile kurulayıp sonax ceramic cilayı atıp ayrı bir bezle mi kurulamalıyım ıslak kullanıma uygun değil mi?
Aynen öyle hocam. Arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra temiz ve kuru yüzeye cilayı fısfıslayıp sonra da bir bez yardımıyla silmeniz gerekiyor.

Islak kullanım cilaları genelde daha çok toz çekiyor ve ömrü kısa oluyor. Islak kullanım olarak koch pw, polytop maximus, gyeon wet coat gibi ürünler var. Kullanımı daha rahat olsa da günün sonunda alınacak verimi düşününce konu içinde önerilen kuru yüzeye uygulanan cilaları öneririm.

Hayırlı olsun hocam.
Ürün kullanım açıklamasında da kuru yazıyor diya hatırlıyorum açıkçası. Sonax ceramic olarak 4-5 farklı model var, oralarda kullanımı ayrışıyor olabilir.

İlk zamanlar koch pw dediğimiz araç ıslakken araca sık durula tarzı cilaları kullanırdım, haliyle durulayıp havlu ile kurulardım. Onda bile havlu emişi zamanla azalmıştı. Doğrudan cilaya değen havlular direkt su emiş kabiliyetini kaybeder ve aracı kurulayamaz hale gelir. :) o sebeple kurulama havlusu ve cila ikilisi konusunda uyarmadan geçemiyorum, yazık yani havlular az pata değil :)

Aynen öyle hocam. Arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra temiz ve kuru yüzeye cilayı fısfıslayıp sonra da bir bez yardımıyla silmeniz gerekiyor.

Islak kullanım cilaları genelde daha çok toz çekiyor ve ömrü kısa oluyor. Islak kullanım olarak koch pw, polytop maximus, gyeon wet coat gibi ürünler var. Kullanımı daha rahat olsa da günün sonunda alınacak verimi düşününce konu içinde önerilen kuru yüzeye uygulanan cilaları öneririm.
Teşekkür ederim,Evet hocam kuru kullanım olanlar doğrudur var,benimki yanlış olmasam ıslaktı yanlış yönlendirmeyeyim, ben orda mikrofiber bezleri kastetmiştim,hani suyu emen ve marketlerde ucuz miktarlara 4 tane satılanlardan bahsetmiştim,ben kendim pasta cila yaparken sünger kullanıyorum lakin bu bulaşık süngerleri den değil https://www.hepsiburada.com/polytop-elle-cila-uygulama-sungeri-yesil-pm-HB00000K3N2G bunun gibileri pasta cila yaparken kullanabilirsiniz lakin çok uğraştırıyor makine olmadan ben 1-2 saat içinde b segment sedan aracı yaptım.

Selamlar,

2017-18 yılından beri kendim hobi olarak detail ile uğraşıyorum.
Bu işte en püf nokta başlarken özellikle, gerçekten arabayı yıkarken, temizlik yaparken, detail yaparken seviyor musunuz ?
Maalesef bende görüp, başlamak isteyip başlayamayan bir çok arkadaşım oldu. Olan aldığı ürünlerin boşa gitmesi oldu.
O yüzden bence polisaj / seramik yaptırmadan önce araç yıkamayı kendiniz başlayın bir süre yıkayın tecrübe edin. Bakalım sevecek misiniz gerçekten.
Bu aşamaları geçtikten sonra size önereceğim,

Özellikle seramik sonrası araç çizmeden ve seramiği ellemeden temizlemesi için Car Pro Lift ön yıkama şampuanı. Bunu illa pompa ile kullanmak zorunda değilsiniz, direkt fısfıs şişe içerisine sulandırıp kullanabilirsiniz tabii ki. Ancak daha verimli, ürün sarfiyatının az olduğu, daha etkili olduğu şekli basınçlı köpük yapan pompa + şarjlı kompresör. Örneğin kendi kullandığım şekil şuan Xiaomi Taşınabilir Elektrikli Hava Kompresörü + IK Foam Pro 2 kullanıyorum.
Alternatif olarak autobrite magifoam kesinlikle tavsiye ederim, kokusu, yüzeyde duruşu, temizliği çok sevdiğim ön yıkama şampunalarındandır.

Kova yıkaması kalabalık saatte bile yapılabiliyor, gerekirse peron dışında yapıp tekrar içeri almak gerekebiliyor. Önerim autobrite purple velvet veya car pro reset kesinlikle tavsiye ederim seramikli araçta.

Kesinlikle golf gibi küçük bir araç için iyi eldiven tavsiye ederim. İnternette karşılaştırmaları da var, F/P aralarından bir tane seçebilirsiniz.

Kurulama havlusu Purestar güzeldir.

Cam bezi normal bim mikrofiber bezi ile bir süre devam edin. Sonra ipa olur, carbon cam bezi olur çeşitlendirirsiniz. Kendi zevkleriniz oluşur.

Lastik parlatıcı Sarp F/P anlamında candır.

Hızlı cilaya özellikle seramikli bir araçta car pro lift ve reset kullanırsanız hiç gerek kalmaz. Ama illa bişi almak isterseniz GYEON Q²M Bathe+ Plus tarzı şeyler severiz.

Spritz güzeldir, ben aynı zamanda sonax matt effect kullanıyorum seviyorum.

Direksiyon için direkt deri temizleyici ürünler tercih edebilirsiniz, örneğin en sevdiğim kombinasyon benim Auto Brite Leather Cleanse + Scrup Pad koruma olarka üstüne deriklinikten aldığım mat deri kalkanı uyguluyordum.
Seramik yapılacağı için ayrıca yarın yapılacak onu korumak ve çizmemek için ön yıkama şampuanı zorunlu bir durum gibi geldi doğru mu anladım hocam ben acaba almasam çok problem olur mu diye düşünüyordum açıkcası.

@forzaGilles Ali hocam sizin önerilerinizi çok merak ediyorum uygun olursanız yazma imkanınız var mıdır şimdiden teşekkür ederim.

Bu iş çok derin bir mevzu. Öyle tek seferde en iyisini sana en uyanını bulmak zor. Zevk meselesi. Mesela bu rafa bakarsan deneyerek aldığım bi sürü ürün görebilirsin. En önemlisi makine. Basınçlı yıkama. Karcher k5 bendeki. Sıvı soğutmalı. Ayrıca kısa tetik sonra hızlı cila vs derken işler ilerliyor. Hele bi bismillah de başla. Gerisi geliyor kardeşim. Ben setimden çok memnunum şahsen. Detaylı sorabilirsin herşeyi.

Ekli dosyalar

• IMG_0984.jpeg
    IMG_0984.jpeg
    396.1 KB · Görüntüleme: 22
Bu iş çok derin bir mevzu. Öyle tek seferde en iyisini sana en uyanını bulmak zor. Zevk meselesi. Mesela bu rafa bakarsan deneyerek aldığım bi sürü ürün görebilirsin. En önemlisi makine. Basınçlı yıkama. Karcher k5 bendeki. Sıvı soğutmalı. Ayrıca kısa tetik sonra hızlı cila vs derken işler ilerliyor. Hele bi bismillah de başla. Gerisi geliyor kardeşim. Ben setimden çok memnunum şahsen. Detaylı sorabilirsin herşeyi.
Mevzu da derin detailing de derin :)
Şaka bir yana dediğiniz gibi kullandıkça ürünler hakkında somut fikir sahibi olmak daha iyi.

Direkt petrolde durulama olayına gireceğim için makineye ihtiyacım yok açıkçası kullanacağım diğer malzemelere ihtiyacım olacak onları toparlamaya ve bilgi edinmeye çalışıyorum ama bakınca sizinkiler güzel duruyor garajınız var sanırım.

Merhaba arkadaşlar
Dipsiz kuyuya düştüm detaylı temizlik konusunda hobi olmaya başladı
Daha önce Nanolex Professional şampuan ve kuzu yünü(aslında yapay ) aracı köpüklemek için kullanıyordum.
Bugün ekleme yaptım.
Kurulama havlusu (mikrofiber fubhrate marka) aldım.gönül isterdi twister almayı fiyatı iki katı olunca almadım.
Demir tozu Temizleyici (strak p44 marka)
Ön yıkama köpüğü (Autubrite Magifoam Classic )
Köpük püskürtme pompası (markası olmayan ucuz maliyetli)
Bence daha fazla detaya inmeyi gerek görmüyorum. Malum fahiş fiyatlarla başımız dertte.
Şunu da söyleyeyim araç dışarda olduğu için biz ne kadar özen göstersek de kirlenmeye de o kadar açık.dış temizliği değilde iç temizliğine önem veriyorum.
Hafta da 1 kez köpük atıp ardından şampuan eldiveni ile yıkamak.

Ekli dosyalar

• 20250830_175122.jpg
    20250830_175122.jpg
    279.7 KB · Görüntüleme: 20
Tebrik ederim aracınıza bu denli özen gösterdiğiniz için.
Araç kullanım yılı itibariyle ister istemez boya da eskime ve taş izleri olduğu için sizin kadar mesai ve maddiyat harcamak istemiyorum.yeni model olmuş olsa sizin gibi özenirdim.
İstediğim marka/model araç alırken Sizin gibi düşünen kullanıcıdan araç almayı çok isterim.

Direkt petrolde durulama olayına gireceğim için makineye ihtiyacım yok açıkçası kullanacağım diğer malzemelere ihtiyacım olacak onları toparlamaya ve bilgi edinmeye çalışıyorum ama bakınca sizinkiler güzel duruyor garajınız var sanırım.
Kapalı garajım var şahsi. Evet. Her zaman garajımda bırakır orda yıkar orda bakarım arabama. Wax bakın. Hızlı cila bakın. Islak cila bakın. Kireç çözücü bakın mesela. İpa izopromil alkol kullanıp camları silin mesela. Şişe satın alabilirsiniz ik360 atımlı olanlardan. Demir tozu alabilirsiniz. Tabi bez önemli mesela. Camları tertemiz silebilen. Ee custom carın kireç çözücüsü güzel. Hızlı cilası iyi. Stark44 ün 420 max waxı güzel. Kurulama havlusu olarak çift taraflı nasiol du sanırım onu almanızı büyükçe bişey almanızı tavsiye ederim.

Tebrik ederim aracınıza bu denli özen gösterdiğiniz için.
Araç kullanım yılı itibariyle ister istemez boya da eskime ve taş izleri olduğu için sizin kadar mesai ve maddiyat harcamak istemiyorum.yeni model olmuş olsa sizin gibi özenirdim.
İstediğim marka/model araç alırken Sizin gibi düşünen kullanıcıdan araç almayı çok isterim.
Teşekkür ederim. Bu bir zevk ve hobi meselesi benim için. Ayrıca arabaya satarken değer katıyor evet. Keşke benim de aldığım arkadaşlar benim kadar arabalarına baksalar. Bence yeni modele böyle bi mesaiye ihtiyaç yok. Orasını yanlış anlıyoruz. Yeni model aracın sadece boyasını sağını solunu korumak icap eder. Ama eski sağı solu kozmetiği bozulmuş aracın da bakıma ihtiyacı vardır. Yani bizim bu yaptığımız asıl biraz eski araçta olmalı. Mesela tavanda su lekesi vardı. K2pro nun tavan temizliği için spreyi ile elle kolayca silmek ve tertemiz olduğunu görmek inanılmaz keyifliydi. Aynı şekilde kapı içlerindeki kol dayamaları aynı sprey ile 10 dakikada tertemiz yapmanın verdiği hazzı sıfır veya yeni model araçlarda alamazsınız. Mesela bir kaftandaki ıslak mendille silmenin verdiği kiri çiziği orta kat ara pasta ile 5 dk ya temizlemek detaycıların işi. Tam da burada yazılması çizilmesi konuşulması gereken işler işte bunlar bana göre. Yazarken bile zevk aldım yahu 🙂↕️

Teşekkür ederim. Bu bir zevk ve hobi meselesi benim için. Ayrıca arabaya satarken değer katıyor evet. Keşke benim de aldığım arkadaşlar benim kadar arabalarına baksalar. Bence yeni modele böyle bi mesaiye ihtiyaç yok. Orasını yanlış anlıyoruz. Yeni model aracın sadece boyasını sağını solunu korumak icap eder. Ama eski sağı solu kozmetiği bozulmuş aracın da bakıma ihtiyacı vardır. Yani bizim bu yaptığımız asıl biraz eski araçta olmalı. Mesela tavanda su lekesi vardı. K2pro nun tavan temizliği için spreyi ile elle kolayca silmek ve tertemiz olduğunu görmek inanılmaz keyifliydi. Aynı şekilde kapı içlerindeki kol dayamaları aynı sprey ile 10 dakikada tertemiz yapmanın verdiği hazzı sıfır veya yeni model araçlarda alamazsınız. Mesela bir kaftandaki ıslak mendille silmenin verdiği kiri çiziği orta kat ara pasta ile 5 dk ya temizlemek detaycıların işi. Tam da burada yazılması çizilmesi konuşulması gereken işler işte bunlar bana göre. Yazarken bile zevk aldım yahu 🙂↕️
Mesai harcamam dememdeki kastım yüksek meblağlar harcayamam.
Elimde şampuan ön yıkama köpüğü pompası, iki adet yıkama eldivenleri, kuruluma havlusu mevcut. Örneğin demir tozu Temizleyici aldım jantlar da çok gerekli görmedim.klasik jant ve kapağı olduğundan.
Araç içi torpido göğüs,kapı kolları kapı döşemeleri, kapı kenarları,kapı menteşeleri çevresine kadar diyeyim,taban altı temizliği benim için çok önemli hafta da 1 temizlerim.temizlik olmazsa aracın içine oturduğum da sürüş keyfimi bozuyor.sanki araç toz toprak içinde.beni yadırgıyorlar.kıl adam geldi 😀
Herkes senin benim gibi olsa araçlar gerek temizlik gerek dış görünüm olarak alırken-satarken beğeni kazanır.
Araçta sigara içmem,içirtmem asla katı kuralım.
Şuan tavan temizliğine uygun formül arayışındayım.
Birde davlumbaz parlatıcı alacağım.
Temizlik sonrası aldığım haz anlatılamayan duygu.
Göğüs de gözüme batan bisey olsun saat kaç olursa olsun isterse gece 12 1 fark etmez.silerim ıslak bezle

Geri