- İsim
- Ömer
- Araç
- Golf 7 1.6 TDİ HİGHLİNE 2013
hocam merhaba,Carpro reset de çok güzel üründür. Aynı sitede vonixx v floc şampuan da bakabilirsiniz.
Nanolex professionel shampoo diye aratırsanı denk gelebilir ama nanolex ürünleri çok çok azaldı piyasada.
Sonax ceramic genelde kuru kullanım öneriliyor aslında hocam. Kurulama havlusuna cila değdirmemek gerek, cila değince havlu su emmez hale geliyor, özelliği gidiyor malesef
Selamlar hocamhocam merhaba,
sizden ricam aracı yıkarken baştan aşağı yaptığınız işlemleri ve ürünleri aşamalarıyla ve marka modelleriyle yazabilir misiniz?
ön yıkama köpüğü ve kova yıkamada kullandığınız şampuanlar nelerdirSelamlar hocam
Önce jant temizleyici sıkıyorum. Araçta böcek lekesi varsa oralara bug remover denen ürünlerden sıkıyorum. Sonrasında tüm araca ön yıkama köpüğü sıkıyorum. Yaklaşık 10 dk bekledikten sonra duruluyorum. Sonrasında kova yıkaması dediğimiz kova ve eldiven kullanarak aracı eldivenleyerek yıkama yapıyorum. Yıkamayı benzinlikte yaptığım için jant temizliğini önden yapamıyorum, dolayısıyla araba her yerini eldivenleyip bitirdikten sonra jantları da en son eldivenliyorum. Lastikleri fırçalıyorum ki sonrasında süreceğim parlatıcı temiz yüzeye daha iyi tutunsun. Sonrasında duruluyorum ve twisted pile havlu ile kuruluyorum. Araç cila istiyorsa kuru ve temiz yüzeye cila sık sil yapıyorum. En son evin önüne gelince de kuru lastiğe lastik parlatıcı sürüyorum.
Genel olarak benzinlik yıkama rutini böyle diyebilirim. Bence kritik yerler kuru araca ön yıkama köpüğü sıkıp durulayarak kaba kiri bi önden indirmek. Sonrasında temaslı yıkama dediğimi eldivenli yıkamayı yapmak.
Ön yıkama autobrite magifoamön yıkama köpüğü ve kova yıkamada kullandığınız şampuanlar nelerdir
Colourlock Leather Cleaner piyasada alabileceğiniz en başarılı ürünlerdendir,Deri koltuk bakımı ve temizliği için hangi deri temizleyici önerirsiniz.
Bende şuan Auto Glym Leather Cleaner var ama eskidi 4 yıldır falan var, bitmedi hala, daha fazla kullanmak istemiyorum.
birde Chemical Guys Quick Leather Cleaner var fakat bu da kayganlaştırıyor biraz, koruyucu özelliği olduğundan. Yapısı muzlu süt gibi, hafif rengi var, iyi durulamak istiyor.
Farklı ürün önerilerine açığım.
Araç henüz 2 haftalık falan, beyaz deri koltuklu Model Y Juniper.Colourlock Leather Cleaner piyasada alabileceğiniz en başarılı ürünlerdendir,
Firma sadece deri alanında uzmanlaşmıştır. (Mild / hafif ve Strong / güçlü) olmak üzere 2 farklı çeşidi mevcuttur,
Bu hususta daha doğru bilgiler vermek adına kullanılacak aracın markamodel, model yılı, güncel kaç km’de vs.. bilmek gerekir..?
Ayrıca
Deriyi temizlemek tek başına yeterli değildir, temizlik sonrası deriyi: güneş uv, kir, yağ, ter gibi dış etkilerden korumak, derinin yumuşaklığını ve esnekliğini koruması adına temizlik sonrası bakımını da yapmak gerekir, yoksa deriyi tek başına temizlemenin pek bir anlamı olmayacaktır.