Detaylı İç Dış Temizliği Kendim Yapmak İstiyorum Ürünler Tavsiyeler ?

İsim
Anıl
Araç
Golf Mk 7.5 1.4 TSI 125ps Highline
Öncelikle herkese merhaba aracımı 2 ay önce satın aldım Golf Mk 7.5 2017 model askerlik dolayısı ile yeni kavuştum denilebilir. Araca her zaman temiz binmeyi seviyorum bu sebepten ötürü 5-6 günde bir iç-dış detaylı temizlik yerlerine aracımı bırakıyorum ve her seferinde şuan itibari ile sürekli 500 TL gibi bir ücret ödüyorum. Bazen araç başında duramıyorum iç aksamlar piano black yerlere hangi bezleri vuruyorlar zarar mı veriyorlar dış yine aynı şekilde kafama takılıp duruyor sürekli. Bende bir süredir iç-dış temizliği kendim yapmaya karar verdim özel bir garajım yok petrolde akşam sakin saatlerde gidip petrol ofisinin hava-süpürge ve tazyikli suyunu kullanarak bu işlemi gerçekleştirmeyi düşünüyorum mantıklı mı bilmiyorum ama durum bu. Bu şekilde bir aksiyon almam mantıklı mı ?

-Öncelikle aracımda kılcal çizikler hareler çok belli olmasa da ışık altında mevcut hafta içi pasta, cila, boya koruma ve seramik uygulaması yaptırmayı düşünüyorum. (Beyazlarda parlasın)
Yaptırmalı mıyım ya da yaptırmamalı mıyım konusunda hala kararsızım ancak yaptırma tarafına daha yakınım tavsiyeniz olursa dinlerim?

Daha sonra ise gerekli ürün ve ekipmanları alıp bu işe girişmek istiyorum forumda bayağı bir araştırma yaptım tavsiye edilen ürünler bazıları stokları yok bazıları seramikli araç için mi yoksa normal mi kafam bayağı karıştı bu kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için bu konuyu açma gereği duydum bilgili tecrübeli olan kişilerden tavsiye almak isterim. Bütçe olarak kendimi çok zorlamak istemiyorum 4 -5k civarlarına çıkabilirim.

Öncelikle ; (Araca pasta, cila, boya koruma ve seramik uygulaması yapılacak) ürünleri buna göre uygun ürünler olmasını düşünüyorum tabi çok bilgili değilim bu konuda.
1- Ön yıkama şampuanı ve bunun için püskürtme pompasıda gerekiyor bu aşırı şart mı yani olmazssa olmaz mı ve tavsiye edeceğiniz ürün nedir ?
2- Kova yıkaması yapabilirim akşam saatlerinde sakin olur diye düşünüyorum bunun için Şampuan önerisi ?
3- Kova yıkamasına uygun mob mu almalıyım yoksa eldiven mi tabi çizmesini istemiyorum öneriniz nedir ?
4- Kurulama havlusu olarak ; PURESTAR DUPLEX TWIST TOWEL (45X75 CM ) (1100 GSM ) Alacağım araştırmalarım sonucu bayağı tavsiye edilmiş.
5- Cam bezleri klasik alsam olur sanırım ayrıca iç aksam ve kapı araları için mikrofiber yeterli olur gibi detaylandırmak isterseniz dinlerim ?
6- Lastik parlatıcı için tavsiyeniz ?
7- Hızlı cila olarak Sonax Xtreme Ceramic Spray Coating düşünüyorum araç ıslakken sıkıp tekrar durulama yapıp mu kurulayacağım anlamış değilim.
8- Hızlı cila için ayrı kurulama bezi gerekli mi ?
9- Jant temizliği için tavsiyeniz nedir ve gerekli olan ekipman fırça falan ?

-Dış temizlik ile ilgili atladığım ya da gerekli olan başka bir şey var mı ya da gereksiz olan illa şart olmayan belirtirseniz sevinirim.

Araç iç temizliği için; Bu benim için çok önemli temiz olmasını tozlu olmamasını seviyorum araç içinde sigara bile içmem.
1-Nerelere hangi ürünleri kullanmalıyım neler gerekli ?
2-Torpido ön göğüs yumuşak deri mi oluyor yoksa yumuşak plastik mi oralara ne kullanmam gerekir sert plastik ve yumuşak plastik yerler için. Buralar için sanırım AF spritz öneriyorlar.
3-Pianoblack yerler için nasıl bir ürün kullanmalıyım?
4-Tablet ekran ve Hayalet kadran temizliğini nasıl yapabilirim ?
5- Direksiyon deri sanırım onun için mat görüntü için neler yapabilirim.
6- İç cam temizliği için ne önerirsiniz ?
Nereye ne kullanmam gerekir fırça , bez ?

Ve farklı tavsiyeleriniz önerileriniz varsa hepsine açığım şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ederim saygılarımla..

Kendim kullanıp memnun kaldığım bazı ürünleri tavsiye edebilirim size
iç temizlikte koch greenstar,yine iç plastik aksamda koruyucu ve parlatıcı olarak gyeon preserve-ab pink sheen,şampuan olarak ab velvet- fireball pearl,fireball Extreme Hydro Shampoo ,lastik parlatıcı olarak sarp protectant-fireball janus önerebilirim
Aracınızda ki kılcal çizikleri makina ile polisaj yapılmadan maalesef gideremezsiniz sealant tarzı ürünlerle sadece ikinci yıkamaya kadar maskeleyebilirsiniz hızlı cila olarak da koch pw- nasiol metalcoat olabilir

Kendim kullanıp memnun kaldığım bazı ürünleri tavsiye edebilirim size
iç temizlikte koch greenstar,yine iç plastik aksamda koruyucu ve parlatıcı olarak gyeon preserve-ab pink sheen,şampuan olarak ab velvet- fireball pearl,fireball Extreme Hydro Shampoo ,lastik parlatıcı olarak sarp protectant-fireball janus önerebilirim
Aracınızda ki kılcal çizikleri makina ile polisaj yapılmadan maalesef gideremezsiniz sealant tarzı ürünlerle sadece ikinci yıkamaya kadar maskeleyebilirsiniz hızlı cila olarak da koch pw- nasiol metalcoat olabilir
Teşekkür ederim muhtemelen polisaj yapılıp üzerine boya koruma ve seramik uygulanacak

Merhabalar. Aracınız hayırlı olsun. Detaylara dikkat ediyor ve yıkama işini profesyonel olarak yapan yerleri tercih etmiyorsanız memnun olma ihtimaliniz çok düşük. İşini iyi yapan yerler de hakkı olarak iyi ücretler istiyor. Bu çıkmazın sonunda da iş başa düşüyor. Keyif alıyorsanız en güzel yöntem de bu zaten.

Yapacağınız ilk iş, bulunduğunuz yerde kullanacağınız saatlerde rahat edebileceğiniz bir self servis yıkama istasyonu bulmak olacak. Benzin istasyonlarının 2-3 peronlu yerlerinde arkanızda bekleyenlerden rahatsız olacaksınız bir yerden sonra. Şu konu işinize yarayabilir, siz de ekleme yaparsanız faydalı olur:

https://www.golftutkusu.com/topic/14125-tavsiye-self-servis-oto-yikama-istasyonlari/

Forumda yıkama konusunda çokça faydalı bilgi mevcut. Açtığınız başlık altındaki konuları incelerseniz ürün ve teknik olarak sayısız bilgiye ulaşabilirsiniz. Ben size baştan belirteyim, günlerce de teorik bilgi okusanız pratiğe dökmeden hiçbiri tam anlamıyla kafada oturmuyor. Her şeye hakim olduktan sonra da bir bakmışsınız aldığınız detay malzemelerini koyacak yer arıyorsunuz. :)

“Beyazlar da parlar” demişken, @KaiZeN hocanın ansiklopedi kadar bilgi döktüğü konusunu incelemelisiniz:

https://www.golftutkusu.com/topic/8470-beyazlar-da-parlar/

Aracınızdaki hareler için el ile uygulanabilen ürünler var ama fiziksel olarak hayli yoracaktır. İş polisajla da bitmiyor, öncesinde demirtozu ve kil temizliği de yapmanız gerekiyor. Boya koruma uygulamalarının en önemli detaylarından biri, tozsuz ve rüzgarsız ortamda yapmak. Bu şartlara sahip değilseniz ve bütçeniz müsaitse bu işlemleri ilk seferlik iyi bir yerde yaptırıp, devamında korumasını ve bakımını kendiniz yapabilirsiniz. Daha az yorucu bir başlangıç olabilir sizin adınıza.

Araştırmalarım sonucu aldığım ve memnun kaldığım ürünleri paylaşayım:

Ön yıkama: Autobrite Magifoam en başarılılardan biridir, uyguladığınız korumaya zarar vermeden çalışır. Bunu her seferinde değil de araç çok kirli olduğunda kaba kiri aksın diye uygulamalısınız.

Basınçlı pompa: Kwazar kullanıyorum ama ben aldıktan sonra çok daha iyi marka modeller çıktı. Polham markasının şarjlı basınçlı pompasını kullanıyorum o da fena değil.

Eldiven: Nasiol markasının peluş eldivenini kullanıyorum. Bir tarafı mikrofiber, bir tarafı makarna tarzı, iç kısmı da eli ıslatmayacak şekilde yapılmış.

Kurulama havlusu: en iyisini yazmışsınız, ben de aynısından kullanıyorum. Klin veya Gyeon ürünleri de iyidir.

Cam bezi: eve aldığım İlbay’s marka bezi su-beyaz sirke karışımıyla kullanıyorum, iç camlar için başka bir şeye ihtiyaç kalmıyor.

Hızlı cila pek kullanmadım. Uygulanan yer kapalı bir alan değilse faydadan ziyade zararı olacağını düşünüyorum.

Jant temizliği: ilk etapta demirtozu temizleyici ile görünmeyen kirleri çıkartıp ardından aracı yıkadığınız şampuan ve jant fırçasıyla temizleyebilirsiniz.

Bir iki ufak tüyo: Yıkamadan önce jant, lastik ve paspas yıkamalarını bitirirseniz işiniz kolaylaşır. Bir de camlara yağmur kaydırıcı uygulamanızı tavsiye ederim. Ön camda 60 km/h üzerinde silecek ihtiyacı olmuyor ama daha önemlisi, durduğunuz yerde sileceği çalıştırdığınızda cam tertemiz oluyor.

Araç içi temizliği için en önemli husus camları mümkün olduğunca açmamak ve polen filtresini en geç yılda bir değiştirmek. Görmüyoruz ama zamanla çok fazla toz giriyor. Hem kumaş hem deri hem de alkantara döşemeler, ön konsol, kapılar, koltuklar, direksiyon için Koch Chemie Pol Star ürününü güvenle kullanabilirsiniz. 1 litre konsantre olarak satılıyor ve çok uzun süre kullanabiliyorsunuz. Traş köpüğü kıvamında köpük yapan başlıklı şişelerde kullanırsanız tam verim alırsınız. Ben marketten basit bir sabun alıp içini boşaltarak şişesini bunun için kullanmıştım.

Piano black kısımlar için yapılabilecek pek bir şey yok maalesef. Elinizle dokunsanız bile çiziliyor. Tek çare ppf kaplatmak ama o da tercih meselesi. Temizliği için temiz bir bezle yine Koch Chemie PO kullanabilirsiniz, kesinlikle fırça değmemeli. Detay fırçasını deri kaplamalar için kullanabilirsiniz.

Direksiyon ve diğer deri aksamlar için daha özel ürünler kullanayım derseniz “leather cleaner” olarak geçen ürünlerle temizleyip deri koruyucu uygulayabilirsiniz. Deriklinik firmasının ürünleri meşhur bu anlamda.

Uygulama yaptıkça burayı güncellerseniz biz de paylaşımlarınızdan faydalanmış oluruz. Şimdiden kolay gelsin…

Merhabalar. Aracınız hayırlı olsun. Detaylara dikkat ediyor ve yıkama işini profesyonel olarak yapan yerleri tercih etmiyorsanız memnun olma ihtimaliniz çok düşük. İşini iyi yapan yerler de hakkı olarak iyi ücretler istiyor. Bu çıkmazın sonunda da iş başa düşüyor. Keyif alıyorsanız en güzel yöntem de bu zaten.

Yapacağınız ilk iş, bulunduğunuz yerde kullanacağınız saatlerde rahat edebileceğiniz bir self servis yıkama istasyonu bulmak olacak. Benzin istasyonlarının 2-3 peronlu yerlerinde arkanızda bekleyenlerden rahatsız olacaksınız bir yerden sonra. Şu konu işinize yarayabilir, siz de ekleme yaparsanız faydalı olur:

https://www.golftutkusu.com/topic/14125-tavsiye-self-servis-oto-yikama-istasyonlari/

Forumda yıkama konusunda çokça faydalı bilgi mevcut. Açtığınız başlık altındaki konuları incelerseniz ürün ve teknik olarak sayısız bilgiye ulaşabilirsiniz. Ben size baştan belirteyim, günlerce de teorik bilgi okusanız pratiğe dökmeden hiçbiri tam anlamıyla kafada oturmuyor. Her şeye hakim olduktan sonra da bir bakmışsınız aldığınız detay malzemelerini koyacak yer arıyorsunuz. :)

“Beyazlar da parlar” demişken, @KaiZeN hocanın ansiklopedi kadar bilgi döktüğü konusunu incelemelisiniz:

https://www.golftutkusu.com/topic/8470-beyazlar-da-parlar/

Aracınızdaki hareler için el ile uygulanabilen ürünler var ama fiziksel olarak hayli yoracaktır. İş polisajla da bitmiyor, öncesinde demirtozu ve kil temizliği de yapmanız gerekiyor. Boya koruma uygulamalarının en önemli detaylarından biri, tozsuz ve rüzgarsız ortamda yapmak. Bu şartlara sahip değilseniz ve bütçeniz müsaitse bu işlemleri ilk seferlik iyi bir yerde yaptırıp, devamında korumasını ve bakımını kendiniz yapabilirsiniz. Daha az yorucu bir başlangıç olabilir sizin adınıza.

Araştırmalarım sonucu aldığım ve memnun kaldığım ürünleri paylaşayım:

Ön yıkama: Autobrite Magifoam en başarılılardan biridir, uyguladığınız korumaya zarar vermeden çalışır. Bunu her seferinde değil de araç çok kirli olduğunda kaba kiri aksın diye uygulamalısınız.

Basınçlı pompa: Kwazar kullanıyorum ama ben aldıktan sonra çok daha iyi marka modeller çıktı. Polham markasının şarjlı basınçlı pompasını kullanıyorum o da fena değil.

Eldiven: Nasiol markasının peluş eldivenini kullanıyorum. Bir tarafı mikrofiber, bir tarafı makarna tarzı, iç kısmı da eli ıslatmayacak şekilde yapılmış.

Kurulama havlusu: en iyisini yazmışsınız, ben de aynısından kullanıyorum. Klin veya Gyeon ürünleri de iyidir.

Cam bezi: eve aldığım İlbay’s marka bezi su-beyaz sirke karışımıyla kullanıyorum, iç camlar için başka bir şeye ihtiyaç kalmıyor.

Hızlı cila pek kullanmadım. Uygulanan yer kapalı bir alan değilse faydadan ziyade zararı olacağını düşünüyorum.

Jant temizliği: ilk etapta demirtozu temizleyici ile görünmeyen kirleri çıkartıp ardından aracı yıkadığınız şampuan ve jant fırçasıyla temizleyebilirsiniz.

Bir iki ufak tüyo: Yıkamadan önce jant, lastik ve paspas yıkamalarını bitirirseniz işiniz kolaylaşır. Bir de camlara yağmur kaydırıcı uygulamanızı tavsiye ederim. Ön camda 60 km/h üzerinde silecek ihtiyacı olmuyor ama daha önemlisi, durduğunuz yerde sileceği çalıştırdığınızda cam tertemiz oluyor.

Araç içi temizliği için en önemli husus camları mümkün olduğunca açmamak ve polen filtresini en geç yılda bir değiştirmek. Görmüyoruz ama zamanla çok fazla toz giriyor. Hem kumaş hem deri hem de alkantara döşemeler, ön konsol, kapılar, koltuklar, direksiyon için Koch Chemie Pol Star ürününü güvenle kullanabilirsiniz. 1 litre konsantre olarak satılıyor ve çok uzun süre kullanabiliyorsunuz. Traş köpüğü kıvamında köpük yapan başlıklı şişelerde kullanırsanız tam verim alırsınız. Ben marketten basit bir sabun alıp içini boşaltarak şişesini bunun için kullanmıştım.

Piano black kısımlar için yapılabilecek pek bir şey yok maalesef. Elinizle dokunsanız bile çiziliyor. Tek çare ppf kaplatmak ama o da tercih meselesi. Temizliği için temiz bir bezle yine Koch Chemie PO kullanabilirsiniz, kesinlikle fırça değmemeli. Detay fırçasını deri kaplamalar için kullanabilirsiniz.

Direksiyon ve diğer deri aksamlar için daha özel ürünler kullanayım derseniz “leather cleaner” olarak geçen ürünlerle temizleyip deri koruyucu uygulayabilirsiniz. Deriklinik firmasının ürünleri meşhur bu anlamda.

Uygulama yaptıkça burayı güncellerseniz biz de paylaşımlarınızdan faydalanmış oluruz. Şimdiden kolay gelsin…
Özellikle detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Seramik kaplamayı kendim değil bir işletmede yaptıracağım ben daha sonra ki bakımlarını yıkama falan onları kendim yapacağım artık. Ürünleri temin edip araca el attığımda gerekli güncellemeyi yapmayı düşünüyorum seramik kaplama yapılırken araç içine detaylı bir işlemde yapılacak.

Self yıkama için bir petrol var hava süpürge ve su imkanını orada kullanmayı düşünüyorum akşam saatlerinde sakin olur umarım . Konunuzu inceleyeceğim.

-Camlara yağmur kaydırıcı dediğiniz nasıl bir ürün hızlı cila bu işi çözmüyor mu farklı bir ürün ise paylaşabilir misiniz?
-Hem kumaş hem deri hem de alkantara döşemeler, ön konsol, kapılar, koltuklar, direksiyon için Koch Chemie Pol Star ürününü önermişssiniz AF spritz gibi şeylere ekstra harcama yapmama gerek yok mu?
-Normal kova şampuanı olarak ne kullanıyorsunuz ?

@VanGuardMan Hocam aracınız hayırlı olsun.

Detay işi dipsiz kuyu gibidir. Bence agresif başlangıç yerine temel ürünleri alarak başlamanız daha iyi olur. Yavaş yavaş alıştıkça kendinizi geliştirir, daha çok zevk almaya başlarsınız.

Öncelikle yıkama konusunda en sağlıklısı kapalı garajda minimum 120 bar basınçlı makineyle yapmak. Çoğumuzun böyle bi imkanı olmadığı için benzin istasyonlarına gidiyoruz haliyle. Araca seramik yapılacaksa, kesinlikle benzinliklerdeki kostik içeren köpüklerden kullanmayın. Şampuan olarak autogylm, turtle, meguiars, sonax, gyeon gibi başat markaların ph nötr ve cilasız olanlarını tercih edebilirsiniz. Eldiven olarak kuzu postu eldiven kullanabilirsiniz. Kurulama havlusunda purestar duplex çok iyidir, gyeon silk dryer da keza öyle. Eliniz alıştıkça ve hevesiniz arttıkça ekipmanlarını temin edip çift kova yöntemiyle aracı yıkayabilirsiniz. En önemli noktalardan biri de aracınızı güneşte yıkamayın ve kurulamayın.

Hızlı cila olarak pek çok ürün var, ben rapid aqua wax kullanıyorum. Yıkadıktan sonra araç ıslakken uygulanıyor, parlaklığından memnunum. Araç içi için autoglym interior shampoo tavsiye ederim, deri harici her döşemede kullanabilirsiniz. Camlar için hemen hemen her markanın özel cam temizleyicisini kullandım, en sonunda bimden aldığım cam temizleyiciyi kullanıyorum :)

Selam, öncelikle hayırlı olsun aracın, kazasız belasız kullan. 🙏
Benim de senin gibi detay temizliğe merakım var, hem aracı tertemiz görmek keyif veriyor hem de her yıkamada 700 TL vermek hakikaten koyuyor. Doğru düşünmüşsün, kendi işini kendin yaparsan hem cebinde kalır hem de içinin rahat etmediği “piano black’e ne sürdüler acaba” gibi şeyleri düşünmezsin.
Petrolde akşam sakin saatlerde yıkamak mantıklı. Önemli olan direkt güneş yememesi, yoksa su lekesi kalır.

Dış temizlik için bence şöyle yapabilirsin:

Ön yıkama için pompalı basınçlı bir aparat al, içine köpük şampuan koy. Marolex ya da benzeri işini görür. Koch Chemie GSF ya da Sonax Actifoam gayet iyi ürünler.
Kova işinde 2 kova metodu şart değil ama tavsiye edilir, çizik riskini azaltır. Grit guard alabilirsen al. Şampuan olarak Meguiar’s Gold Class işini görür.
Eldiven al, mob çok tavsiye edilmiyor. Gyeon Smoothie ya da Meguiar’s Wash Mitt gayet iyi.
Kurulama için Purestar Duplex doğru tercih, yanına bir küçük boy da alabilirsin jant/kapı içi için.
Lastik için Meguiar’s Endurance Gel güzel, daha doğal isteyenler için Gyeon Tire Express var.
Hızlı cila olarak Sonax Ceramic Spray doğru seçim, aracı duruladıktan sonra ıslakken sıkıp kuruluyorsun, ekstra bez şart değil ama ayrı havlu olursa daha temiz olur.
Jant temizliğinde Sonax Beast ya da Koch Chemie Wheel Cleaner iş görür, yanına da basit bir jant fırçası al.

İç temizlik tarafı:
Genel yüzeyler için çok amaçlı temizleyici (APC) lazım. Koch Chemie ASC ya da ValetPro Classic olabilir.
Torpido/göğüs yumuşak plastik, AF Spritz güzel olur, toz tutmuyor, mat bırakıyor.
Piano black kısımlara yumuşak kenarsız mikrofiberle nazikçe gir, aynı şekilde ekran ve hayalet kadran için de. Kağıt havlu falan asla kullanma.
Direksiyon deri, orada Colourlock Mild Leather Cleaner + koruyucu seti var, mat doğal görünüm bırakıyor.
İç cam için Sonax Clear Glass gayet güzel, çizgisiz temizliyor.
Olmazsa olmaz listesi bence:
Ön yıkama şampuanı + pompalı aparat
2 kova + grit guard
Yıkama eldiveni
Kurulama havlusu (Purestar)
Hızlı cila (Sonax Ceramic)
Jant temizleyici + fırça
İç yüzey temizleyici (APC)
Birkaç mikrofiber bez + detay fırçası
Cam temizleyici
Bunları aldın mı işin biter, senin bahsettiğin 4–5k bütçeyle hepsini çok rahat toplarsın ve uzun süre kullanırsın. Zaten bir kere ekipman alıyorsun, birkaç yıl gider.

Özellikle detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Seramik kaplamayı kendim değil bir işletmede yaptıracağım ben daha sonra ki bakımlarını yıkama falan onları kendim yapacağım artık. Ürünleri temin edip araca el attığımda gerekli güncellemeyi yapmayı düşünüyorum seramik kaplama yapılırken araç içine detaylı bir işlemde yapılacak.

Self yıkama için bir petrol var hava süpürge ve su imkanını orada kullanmayı düşünüyorum akşam saatlerinde sakin olur umarım . Konunuzu inceleyeceğim.

-Camlara yağmur kaydırıcı dediğiniz nasıl bir ürün hızlı cila bu işi çözmüyor mu farklı bir ürün ise paylaşabilir misiniz?
-Hem kumaş hem deri hem de alkantara döşemeler, ön konsol, kapılar, koltuklar, direksiyon için Koch Chemie Pol Star ürününü önermişssiniz AF spritz gibi şeylere ekstra harcama yapmama gerek yok mu?
-Normal kova şampuanı olarak ne kullanıyorsunuz ?
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama siz yine de mümkünse self servis yıkama istasyonu bulmaya çalışın. Benzin istasyonları yıkama peronları için kuyu suyu kullanabiliyor, bu da tortulu ve daha kireçli bir su kullanmanıza sebep oluyor.

Yağmur kaydırıcı olarak şunu kullanıyorum:

https://shop.nasiol.com/nasiol-glasshield-lite-yagmur-kaydirici-ve-pamuk-bez-seti-151

Yılbaşında uygulamıştım, yan camlar ve bagaj camı hala ilk günkü gibi su itiyor. Ön camı çatlak sebebiyle değiştirdiğim için yeniden uygulama fırsatım olmadı ama orada da gayet başarılıydı. Bu tarz ürünler amacına göre üretildiği için hızlı cila vs başkaca ürünlerden çok daha faydalı oluyor. Uygulamadan önce cam yüzeyini temizledikten sonra pamuk ve beyaz sirke ile ufak su lekelerini aldıktan hemen sonra spreyi sıkıp kendi beziyle siliyorsunuz, uygulaması bu kadar. İlk 24 saat su veya toza maruz kalmaması öneriliyor.

Af Spritz hem plastik ve deri temizleyici hem koruyucudur. Koch Chemie PO sadece temizleyicidir ve Spritz’e ek olarak kumaş / alkantara döşemelerde de kullanılabilir, sarfiyatı oldukça düşüktür. Tek işi en iyi şekilde yapar yani. Spritz genelde ön göğüsü koruma amaçlı kullanılıyor ama şahsen temiz olduktan sonra ekstra korumaya ihtiyaç duymuyorum. Hatta oraya uygulanan ürün sıcakta buharlaşıp ön camda buğu yapabiliyor.

Ben kova yerine iki tane basınçlı köpük pompasıyla 3 eldiven kullanıyorum. Pompanın birini ön yıkama şampuanı (Autobrite Magifoam), diğerini normal yıkama şampuanı (Nanolex Professional Shampoo) için kullanıyorum. Eldivenleri de aracı yukarıdan aşağıya 3 bölüme ayırıp kir miktarına göre ayrı ayrı kullanıyorum.

Bu arada yazmayı atlamışım, lastik parlatıcı olarak Meguiars Endurance tavsiye ederim. Fiyatı pahalıdır ama lastik parlatma fırçasıyla doğru uygularsanız az sarfiyatla çok uzun süre kullanırsınız.

Geri