Debriyaj Pedalından Gelen Gıcırtı Sesi

İsim
Yiğit
Araç
Golf 8.5 Impression
Merhabalar,
Golf 8.5 sahibiyim. Son birkaç haftadır debriyaj pedalına basmaya başladığım anda gıcırtı şeklinde bir ses geliyor. Sadece debriyaja basamaya başladığım ilk konumla çok kısa bir mesafe arasında. Daha önce Erel Oto yetkili servise götürdüm, orada yağladıklarını söylediler ve baskı balatada vs bir sorun olmadığını söylediler. Ancak araçla sadece 50 km kadar gittikten sonra gıcırtı tekrar başladı. Gözlemlediğim kadarıyla bu ses özellikle araç 30-40 km yol yaptıktan, yani biraz ısındıktan sonra her seferinde ortaya çıkıyor soğukken pek olmuyor.
Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı? Kalıcı bir çözüm bulan oldu mu? Servis sadece yağlamakla çözülmeyeceği anlaşılıyor gibi.

Merhabalar,
Golf 8.5 sahibiyim. Son birkaç haftadır debriyaj pedalına basmaya başladığım anda gıcırtı şeklinde bir ses geliyor. Sadece debriyaja basamaya başladığım ilk konumla çok kısa bir mesafe arasında. Daha önce Erel Oto yetkili servise götürdüm, orada yağladıklarını söylediler ve baskı balatada vs bir sorun olmadığını söylediler. Ancak araçla sadece 50 km kadar gittikten sonra gıcırtı tekrar başladı. Gözlemlediğim kadarıyla bu ses özellikle araç 30-40 km yol yaptıktan, yani biraz ısındıktan sonra her seferinde ortaya çıkıyor soğukken pek olmuyor.
Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı? Kalıcı bir çözüm bulan oldu mu? Servis sadece yağlamakla çözülmeyeceği anlaşılıyor gibi.
araç kaç kmde

Upvote 0
8 ve 8,5 kasada bu kadar düşük km'de manuel araçta bu dediğin olay olmaz

nasıl bir teşhis koymak bu kesin şekilde
Bu sefer tekrar servis randevusu alıp Doğuş Oto Kartala götüreceğim Erel Oto'da yağlandı ancak işe yaramadı diyip bakalım ne yapacaklar

Upvote 0

Ekli dosyalar

• ten.JPG
    ten.JPG
    21.4 KB · Görüntüleme: 4
Upvote 0
copy paste yapıyosun 2023 'te paylaşılan durumu

bu kadar emin konuşman bana garip geliyor

bu olayı yaşamış gibi davranman bilhassa
zaten hocam siteye girip bir bir adını yazmaya gerek yok bende copy paste aldım zaten belli oluyor,hocam senle ilk üye olduğumdan beri pek anlaşamadık ben 2 ay 2022 golf 8 1.0eTSİ impression kullandım ama üstünkörü tabii araç bende çok az kaldı birebir aynı sorunu yaşayıp DİCLE volkswagende yaptırdım garanti kapsamında,sende haklısın ama sorun ortada vede ben yaşadım sonra banka hesabıma haciz geldiği için arabayı satmak zorunda kaldım.

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri