Debriyaj Pedalından Gelen Gıcırtı Sesi

İsim
Yiğit
Araç
Golf 8.5 Impression
Merhabalar,
Golf 8.5 sahibiyim. Son birkaç haftadır debriyaj pedalına basmaya başladığım anda gıcırtı şeklinde bir ses geliyor. Sadece debriyaja basamaya başladığım ilk konumla çok kısa bir mesafe arasında. Daha önce Erel Oto yetkili servise götürdüm, orada yağladıklarını söylediler ve baskı balatada vs bir sorun olmadığını söylediler. Ancak araçla sadece 50 km kadar gittikten sonra gıcırtı tekrar başladı. Gözlemlediğim kadarıyla bu ses özellikle araç 30-40 km yol yaptıktan, yani biraz ısındıktan sonra her seferinde ortaya çıkıyor soğukken pek olmuyor.
Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı? Kalıcı bir çözüm bulan oldu mu? Servis sadece yağlamakla çözülmeyeceği anlaşılıyor gibi.

Arkadaş araba hareket halinde iken de yapıyor falan demiş. Benim motor kapalıyken bile kısık sesle geliyor.

DAha dikkatli gözlem yapacağım soğuk havada falan artıyor mu diye. Ama bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çoğu arabada var bu
cansın üstad eyw (y)

Upvote 0

Arkadaşta da üst merkez bu nedenle değişmiş.

Benim aracımda da aynı ses var; evet, bahsettiğin gibi yaydan gelen bir gıcırdama sesi.
Ancak araç kontağı kapalıyken bu ses rahatsız etmiyor.
Hocam bendeki ses gerçekten çok rahatsız edici düzeydeydi çok hafif bir yay sesinden kaynaklı değil. Elimde video olsaydı keşke

Upvote 0
Arkadaş araba hareket halinde iken de yapıyor falan demiş. Benim motor kapalıyken bile kısık sesle geliyor.

DAha dikkatli gözlem yapacağım soğuk havada falan artıyor mu diye. Ama bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çoğu arabada var bu
Ben sorunu daha çok sıcak havalarda araba iyice ısındıktan sonra yaşıyordum arabaya ilk bindiğim zamanda hiç bir problem yoktu. Mekanik olarak şuan düzeltilmiş haline göre biraz daha sert bir debriyaj vardı onun dışında bir sıkıntı yaşamadım

Upvote 0
Bugün de arabayı tekrar servise götürdüm (Doğuş oto kartal) bu sefer koltuk gıcırtısı için. Servis danışmanı yanıma oturdu bir süre gezdikten sonra o da farketti sesi video çekti bakalım haftaya belli olacak mı o da. Yağlama, ses yalıtımı vs ile düzelicek bir şey değil gibi.

Upvote 0
Selam arkadaşlar daha önce burada bahsetmiştim benim de debriyaja basıp bıraktığımda gıcırıtı sesi geliyodu o mesajımı bulamadığım için buradan yazmak istedim,(aracım 2014 golf7 1.2 midline manuel sıfır almıştım 93bin km.)servis önce alt üst merkezlerini değişitirriz demişti sonradan tekrar kontrole gittiğimde usta başı beni arayarak debriyaj baskı balata vs tüm hepsini değiştirmemizin daha sağlıklı olacağını ilerde yine problem olabileceğini söyledi ben de bidaha uğraşmayayım malüm fiyatlar da artıyor diye tümü değşitirildi değişen parçalarında resimlerini ekliyorum,toplam masraf 51,700 tl tuttu karta taksit yaptılar,şuana kadar ödediğim en yüksek ücret buydu.Şuan fabrikadan çıktığı gibi .Herkese keyifli ve güzenli sürüşler dilerim..

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-17 at 09.29.24.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-17 at 09.29.24.jpeg
    164.9 KB · Görüntüleme: 6
Upvote 0
Selam arkadaşlar daha önce burada bahsetmiştim benim de debriyaja basıp bıraktığımda gıcırıtı sesi geliyodu o mesajımı bulamadığım için buradan yazmak istedim,(aracım 2014 golf7 1.2 midline manuel sıfır almıştım 93bin km.)servis önce alt üst merkezlerini değişitirriz demişti sonradan tekrar kontrole gittiğimde usta başı beni arayarak debriyaj baskı balata vs tüm hepsini değiştirmemizin daha sağlıklı olacağını ilerde yine problem olabileceğini söyledi ben de bidaha uğraşmayayım malüm fiyatlar da artıyor diye tümü değşitirildi değişen parçalarında resimlerini ekliyorum,toplam masraf 51,700 tl tuttu karta taksit yaptılar,şuana kadar ödediğim en yüksek ücret buydu.Şuan fabrikadan çıktığı gibi .Herkese keyifli ve güzenli sürüşler dilerim..
Bu konudan sonra 8.5 impression da her binişimde dikkat ettim sese.

Ses sadece arabaya ilk binişimde arabayı çalıştırmak için debriyaja basınca geliyor. Sonrasında arabayı stop edip çalışırsam bile ses gelmiyor. Yay sesi sadece. Bence yay çok uzun süre aynı poziyonda kaldığı için oluyor benimkinde. Benim tahminim bu sizinki her basışta mı ses yapıyordu

Upvote 0
Hocam benimde araçta gıcırdama sesi mevcut şimdi sesi video ile atamay çalışcam bakalim hepimizde ki ses aynımı.

Upvote 0

Ses sadece arabaya ilk binişimde arabayı çalıştırmak için debriyaja basınca geliyor. Sonrasında arabayı stop edip çalışırsam bile ses gelmiyor. Yay sesi sadece. Bence yay çok uzun süre aynı poziyonda kaldığı için oluyor benimkinde. Benim tahminim bu sizinki her basışta mı ses yapıyordu
her basışta ses yapıyordu hocam düzeldi demiştim ancak yavaş yavaş yine başladı ses

Upvote 0
Hocam benimde araçta gıcırdama sesi mevcut şimdi sesi video ile atamay çalışcam bakalim hepimizde ki ses aynımı.

Ben bu seste bir problem olduğunu düşünmüyorum. Gayet net çalışıyor, sesinde herhangi bir sorun yok. Kendi adıma konuşuyorum ve bana göre tamamen normal.

Bu ses için servise gidince aynı dediğimi söyleyecek denemesi bedava

Upvote 0
Bu konu için : önceki sayfalarda bu km de bu araca üst merkez değişimi bu ses yüzünden yapılması hayli ilginç demiştim yay olduğu sürece bu ses normal
her basışta ses yapıyordu hocam düzeldi demiştim ancak yavaş yavaş yine başladı ses

Upvote 0
Bu konu için : önceki sayfalarda bu km de bu araca üst merkez değişimi bu ses yüzünden yapılması hayli ilginç demiştim yay olduğu sürece bu ses normal
Ben bir problem olduğu için atmadım zaten sadece basim asamasinin ilk yüzde 5lik kısımda yapiyor yani tamamında bu ses yok hocam zaten o değişim yapan arkadaşın sorunu aynen devam ediyormuş okudum şimdi yorumlarını.

Upvote 0

hocam her basışta ve bırakışta gıcırtı sesi geliyordu birgün otoparktan çıkarken geri vitese takılı kaldı naptıysam vitesi oynatamadım debriyaj takılı kaldı aşağ kısımda (zaten öncesinde debriyajda bi anormlik hissediyordum,kırmızı ışıkta beklerken araç boştayken debrijaya hafif bastığımda boşluk geliyordu ayağama aşağ düşüyodu pedal stop ettikten sonra vites düzelmşiti ondan sonra değişime karar verildi.

Upvote 0

Geri