Debriyaj Pedalından Gelen Gıcırtı Sesi

İsim
Yiğit
Araç
Golf 8.5 Impression
Merhabalar,
Golf 8.5 sahibiyim. Son birkaç haftadır debriyaj pedalına basmaya başladığım anda gıcırtı şeklinde bir ses geliyor. Sadece debriyaja basamaya başladığım ilk konumla çok kısa bir mesafe arasında. Daha önce Erel Oto yetkili servise götürdüm, orada yağladıklarını söylediler ve baskı balatada vs bir sorun olmadığını söylediler. Ancak araçla sadece 50 km kadar gittikten sonra gıcırtı tekrar başladı. Gözlemlediğim kadarıyla bu ses özellikle araç 30-40 km yol yaptıktan, yani biraz ısındıktan sonra her seferinde ortaya çıkıyor soğukken pek olmuyor.
Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı? Kalıcı bir çözüm bulan oldu mu? Servis sadece yağlamakla çözülmeyeceği anlaşılıyor gibi.

Arkadaş araba hareket halinde iken de yapıyor falan demiş. Benim motor kapalıyken bile kısık sesle geliyor.

DAha dikkatli gözlem yapacağım soğuk havada falan artıyor mu diye. Ama bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çoğu arabada var bu
cansın üstad eyw (y)

Upvote 0
Arkadaşta da üst merkez bu nedenle değişmiş.

Benim aracımda da aynı ses var; evet, bahsettiğin gibi yaydan gelen bir gıcırdama sesi.
Ancak araç kontağı kapalıyken bu ses rahatsız etmiyor.
Hocam bendeki ses gerçekten çok rahatsız edici düzeydeydi çok hafif bir yay sesinden kaynaklı değil. Elimde video olsaydı keşke

Upvote 0
Arkadaş araba hareket halinde iken de yapıyor falan demiş. Benim motor kapalıyken bile kısık sesle geliyor.

DAha dikkatli gözlem yapacağım soğuk havada falan artıyor mu diye. Ama bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çoğu arabada var bu
Ben sorunu daha çok sıcak havalarda araba iyice ısındıktan sonra yaşıyordum arabaya ilk bindiğim zamanda hiç bir problem yoktu. Mekanik olarak şuan düzeltilmiş haline göre biraz daha sert bir debriyaj vardı onun dışında bir sıkıntı yaşamadım

Upvote 0
Bugün de arabayı tekrar servise götürdüm (Doğuş oto kartal) bu sefer koltuk gıcırtısı için. Servis danışmanı yanıma oturdu bir süre gezdikten sonra o da farketti sesi video çekti bakalım haftaya belli olacak mı o da. Yağlama, ses yalıtımı vs ile düzelicek bir şey değil gibi.

Upvote 0

Geri