Golf 7 epc sorunu hakkında bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UsameC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
üsame
Araç
golf 7 2015 1.2 TSI BMT manuel
Merhabalar, aldığım ikinci aracım 2015 Golf 7 ile aranıza katıldım. Fakat sizlere bazı sorularım olacak yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler.

Birinci sorum epc sorunu ile ilgili, aracı alırken satan kişi bunun nasıl bir sorun olduğunu söylemedi ve eksper de aracın çok iyi olduğunu söyledi ben de aldım, fakat araçla ilk kez uzun bi sürüş deneyiminde epc ışığı yolda yandı ve araç 3 bin devri geçmeden titremeye başladı ve 3 bine dayanıp geçmedi, bunu netten araştırdım ve buji ve kablolarla ilgili veya wastegate ve turbo ile alakalı olabileceğini anladım.

Aracı satarken bundan bahsetmeyen satıcı için ne yapabilirim ?

Bu sorun bana çok büyük bir masraf çıkartır mı sizce ?

Merhabalar, aldığım ikinci aracım 2015 Golf 7 ile aranıza katıldım. Fakat sizlere bazı sorularım olacak yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler.

Birinci sorum epc sorunu ile ilgili, aracı alırken satan kişi bunun nasıl bir sorun olduğunu söylemedi ve eksper de aracın çok iyi olduğunu söyledi ben de aldım, fakat araçla ilk kez uzun bi sürüş deneyiminde epc ışığı yolda yandı ve araç 3 bin devri geçmeden titremeye başladı ve 3 bine dayanıp geçmedi, bunu netten araştırdım ve buji ve kablolarla ilgili veya wastegate ve turbo ile alakalı olabileceğini anladım.

Makineye bağlamadan bilmek bir tık zor bazen ustanın motor inecek dediği şey 50 TL lik parça çıkıyor obd ile bağlarsanız daha sağlıklı olur satıcıya birşey desenizde adam pek çözüm sunmaz satmış gitmiş araç %90 gaz kelebegindendir sorun ama birkaç usta gezin hatta servisede sorun aklınıza yatanda yaptırın

Yanıt için teşekkür ederim, satıcı kısmına yapılacak birkaç şey tabi ki vardır aslında da, sonuçta bu durumu bilip söylememek sahtekarlığa girmiyor mu ?

Yarın birkaç tamirci ve servise göstereceğim umarım çok büyük bir masraf çıkartmaz 😮‍💨

Dediğim gibi gaz kelebeğindense ve değişime gidilirse parça tek başına 20 bin TL işçilik ile 25-30 olur ama usta tamir etmeyi başarırsa ne mutlu size veya bazen kapağı değişiyor duruma bağlı satıcı sağlam dolandırıcıymış gibi benim symbol aracımda da böyle oldu usta 2 kablo kesip birleştirdi bir çip değiştirdi ₺250 aldı gönderdi beni ama tabiki sizde farklı olabilir

Son düzenleme:
Yanıt için teşekkür ederim, satıcı kısmına yapılacak birkaç şey tabi ki vardır aslında da, sonuçta bu durumu bilip söylememek sahtekarlığa girmiyor mu ?

Yarın birkaç tamirci ve servise göstereceğim umarım çok büyük bir masraf çıkartmaz 😮‍💨
Tabiiki sahtekarlık kusuru gizlemiş adam muhtemel masraf umarım üzmez ama gaz kelebeğiyse kesenin ağzını açmak gerekebilir

Arıza ışığı yaktığında cihaz ile kontrol etmek lazım. Bu şekilde arıza kaynağını bulabilirsiniz.

Peki arıza ışığı yakmıyorsa? Bende de aynı durum oldu. Yüksek hızlarda giderken EPC yaktı. Sonra aracı durdurup tekrar çalıştırdığımda EPC söndü ve herşey normale döndü. Bazen çok yüklenince bende de oluyor bu durum. Sizce ne yapmalıyım? Not: 2013 1.4 TSİ ACT BMT

Peki arıza ışığı yakmıyorsa? Bende de aynı durum oldu. Yüksek hızlarda giderken EPC yaktı. Sonra aracı durdurup tekrar çalıştırdığımda EPC söndü ve herşey normale döndü. Bazen çok yüklenince bende de oluyor bu durum. Sizce ne yapmalıyım? Not: 2013 1.4 TSİ ACT BMT
Obd ile bakmak iyidir bazen sensörler bozuluyor bazen gaz kelebeği kapakları sorun oluyor veya gaz kaçırıyor

Bugün servise verdim, arıza koduna göre yeni değişen triger kayışından sonra sente ayarı yapılmamış, ustanın dediğine göre, ne turbo ne boğaz kelebeği hatası yok dedi ama birazdan gidip bakacağım son duruma, güncelleme yapacağım.

Bugün servise verdim, arıza koduna göre yeni değişen triger kayışından sonra sente ayarı yapılmamış, ustanın dediğine göre, ne turbo ne boğaz kelebeği hatası yok dedi ama birazdan gidip bakacağım son duruma, güncelleme yapacağım.
Hangi servise verdin hocam? Özel mi yetkili mi?

Yetkili değil özel servise mecburen, malesef şu ara yetkili servise verecek kadar bütçem yok

Selam
Geçmiş olsun benimde başıma geldi 2 hafta önce aldım 2.gun Epc ve motor arıza ışığı yaktı daha önce bütün bakımları ve arızalar yetkili serviste yapılmıştı bende aracı doğuş otoya çektirdim adamı da aradım bayağı kırıcı oldum. Orta yolu bulduk bujiler bobinler yeni değişmişti sorun başka şeyden çıktı şimdi ara ara. Yakıyor ama sonrasında sönüyor aracında yazilim
Var mı bilginiz var mı ?

Aynı sorun bnde de var araç kaç binde ?

Geri