Golf 6 1.4 TSI Soğuk Marş Egzoz Patırdaması ve Kesiklik (VİDEOLU)

İsim
Melikşah Demirci
Araç
Golf 6 1.4 TSI
Merhaba,
1 hafta önce 1.4 tsi 155binde bir araç aldım. Araçla alakalı ilk gözlemlerimde dip gazda biri tutmuş gibi hafi bi kısılma veya kesiklik oluyor. Arabadan anlayanların hissedebileceği bir şey bu.
Eksperde hata kodu olarak;
P30C0 Yakıt kalitesi düşük
P0300 Yanma kesintisi algılandı
P0302 2: Yanma kesintisi algılandı.
Şeklinde arıza kodları vardı. Basit bir şeydir diyerek üstüne düşmedim, ki eksper de aynı şeyi demişti.
Bakım yapılırken ustam arıza kodlarını sildi ve bujileri 2 gün sonra değiştirelim dedi. Araç teklediyse ondan da arıza kodu atmış olabilir diye 2 gün sonra gittim, arıza kodu yoktu. Sonra bujileri değiştirdik. Çıkan bujilerin aşınması eşitti, renk farklılığı yoktu. Yani içerde ateşleme düzgün diyebiliriz.
Bujilerden sonra kesiklik geçti sandım ama yine azalmış olsa da devam ediyor. Ayrıca sabahları soğuk marş yapınca youtube'a koyduğum videodan bakarsınız, yeni bujilerle de egzozda patırdama yapıyor, öncesinde de vardı. Isınana kadar hafif sarsıntı ve hafif vuruntu da yapıyor.

Üzerindeki bobinlerde "vw ag" şeklinde yazı vardı. Ustam da fabrikanın koyduğu bobinler demişti.

Asıl sorum bobin bu arızaları yaptırır mı ? Bobin değiştireyim mi ? NGK mı yoksa BOSCH mu önerirsiniz ?

Atladığımız bir şey olmasın diye bu kadar detaylı anlattım. Görüşlerinizi bekliyorum.

Merhaba,
1 hafta önce 1.4 tsi 155binde bir araç aldım. Araçla alakalı ilk gözlemlerimde dip gazda biri tutmuş gibi hafi bi kısılma veya kesiklik oluyor. Arabadan anlayanların hissedebileceği bir şey bu.
Şeklinde arıza kodları vardı. Basit bir şeydir diyerek üstüne düşmedim, ki eksper de aynı şeyi demişti.
Bakım yapılırken ustam arıza kodlarını sildi ve bujileri 2 gün sonra değiştirelim dedi. Araç teklediyse ondan da arıza kodu atmış olabilir diye 2 gün sonra gittim, arıza kodu yoktu. Sonra bujileri değiştirdik. Çıkan bujilerin aşınması eşitti, renk farklılığı yoktu. Yani içerde ateşleme düzgün diyebiliriz.
Bujilerden sonra kesiklik geçti sandım ama yine azalmış olsa da devam ediyor. Ayrıca sabahları soğuk marş yapınca youtube'a koyduğum videodan bakarsınız, yeni bujilerle de egzozda patırdama yapıyor, öncesinde de vardı. Isınana kadar hafif sarsıntı ve hafif vuruntu da yapıyor.

Üzerindeki bobinlerde "vw ag" şeklinde yazı vardı. Ustam da fabrikanın koyduğu bobinler demişti.

Asıl sorum bobin bu arızaları yaptırır mı ? Bobin değiştireyim mi ? NGK mı yoksa BOSCH mu önerirsiniz ?

Atladığımız bir şey olmasın diye bu kadar detaylı anlattım. Görüşlerinizi bekliyorum.

Merhabalar

Geçen sene 80.000 de 1.4 tsi mk6 (CAX) aldık. Sizin aracın üstünde susturucu olmadığından muhtemelen ses daha gürül gürül ama bizde stock egzozla aynı şekilde kesinti/vuruntu yapıyor, aynı şekilde o kesinti anlarında kulaktan sarsıntı oluyordu.

Buji (oem)
HG Bobin
Motor kulakları
Devirdaim
Radyatör hortumlarından birisi (kaçak vardı)

Komple değiştirdik düzelmedi. Daha sonra ümraniyede bir usta debriyaj baskı plakasından olabilir dedi benim için saçma gelse de arkadaşım zaten bakımı geldi zaten değişecek diyerekten en son onu da değiştirdi ancak çözüme ulaşamadı.

Upvote 0
Merhaba,

Buji ve bobinde NGK nın uyumlu modelinden başka bir şey kullanmayın.

Sıfırdan beri 157bin km kadar CAX motorlu kullandım. Bujileri 45bin km de bir değiştiriyordum. Bobin arızası hiç olmamıştı. Fabrikasyon duruyordu.

Sizin araçta patırtı biraz fazla gibi, bendeyken o kadar yüksek patırtı olmuyordu.

Upvote 0
Buji ve bobinde NGK nın uyumlu modelinden başka bir şey kullanmayın.

Sıfırdan beri 157bin km kadar CAX motorlu kullandım. Bujileri 45bin km de bir değiştiriyordum. Bobin arızası hiç olmamıştı. Fabrikasyon duruyordu.

Sizin araçta patırtı biraz fazla gibi, bendeyken o kadar yüksek patırtı olmuyordu.
Pazartesi günü mecbur bobin de değiştireceğim. Dediğiniz gibi NGK tavsiye ediyor herkes. İnşallah çözüme kavuşuruz.

Upvote 0
Sorun devam ediyor. Bobinler ölçüldü, bir sıkıntı görünmediği değişmedi. Sanayide bu parçadan dolayı yapar demişler. Hava filtresinden motora giren bi hortum. Elektronik hiç bir şey yok. Bana saçma geldi. Parçayı bulamadıkları için değiştiremediler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-08-03 saat 02.24.09_f2facfb0.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-03 saat 02.24.09_f2facfb0.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 8
Upvote 0

Geri