Yazılım güncellemesi gelmiş (Haziran 2025)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cempro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2 Silindir modunun tamamen inaktif edilmesi gibi bir durum olabilir mi? Bu sebeple oradaki ekranı da kaldırmış olabilirler. Yazılım sürüm notlarını sanırım bayiler paylaşmıyor.

2 Silindir modunun tamamen inaktif edilmesi gibi bir durum olabilir mi? Bu sebeple oradaki ekranı da kaldırmış olabilirler. Yazılım sürüm notlarını sanırım bayiler paylaşmıyor.
Tabiki de hayır. Böyle bı durum mümkün değil arabayı sattıktan sonra özellik kapatamazlar. Hukuk yolunda çok büyük sıkıntılar yaşarlar mümkünatı yok

Hocam bende 2023 model A3 var. 2021 ve 2022 model aynı araca sahip arkadaşlarımda anlık tüketim ekranında ''2 silindir modu'' yazmasına rağmen benim aracımda aldığım ilk günden itibaren anlık tüketim ekranında bu uyarıyı hiç görmedim. Hatta aynı sizin gibi düşünüp acaba aracımda 2 silindir modu yok mu diye merak edip bununla ilgili araştırdığımda ve servise sorduğumda 2023 model yılından itibaren gelen araçlarda bu yazının yazılımdan kaynaklı artık ekranda yazmadığını söylediler. Zaten devir ekranına dikkat ederseniz ekranda yazmasa bile araç normal şekilde seyrederken motor devri 750 - 800 civarına düştüğünde 2 silindir moduna geçmiş oluyor ve araç süzülüyor dolayısıyla 2 silindir modunun inaktif edilmesi gibi bir durum söz konusu değil bunu zaten aracın gidişinden ve sürüşten siz de anlarsınız.

Merhaba,
2 Silindir modu (ACT-Active Cylinder Technology), motor mekaniği ile beraber tamamen ECU tarafından yazılımsal değerler ile kontrol edilen bir teknoloji. 150 ile otobanda giderken de devreye girebilir, 10 ile şehir içi giderken de. Yazılımsal tetiklenmesinden dolayı da VW tarafından bir uzaktan güncelleme ile bile devre dışı bırakılabilir. Hatta isteseler yurtdışında bazı markaların koltuk ısıtmayı abonelikle sattıkları gibi ACT yi de parayla bile satabilirler. Ha bu özelliği kapatırlar mı, bence kapatmazlar neden? Çünkü motorlarda bu teknoloji ile reklam yapıyorlar, avrupa emisyonlarına uymaya çalışıyorlar ve ACT yi tamamen devre dışı bırakmak için bildiğimiz bir neden, arıza bulunmuyor.

ACT nin devreye girişini kadrandaki bilgi ve düşük hızlarda sebep olduğu titreşim haricinde fark edemeyiz. Kadrandaki bilgiyi de kaldırmış bulunuyorlar. Yani elimizde sadece düşük hızlardaki titreşim kalıyor. Onu da hissedebilirseniz.

Hocam bende 2023 model A3 var. 2021 ve 2022 model aynı araca sahip arkadaşlarımda anlık tüketim ekranında ''2 silindir modu'' yazmasına rağmen benim aracımda aldığım ilk günden itibaren anlık tüketim ekranında bu uyarıyı hiç görmedim. Hatta aynı sizin gibi düşünüp acaba aracımda 2 silindir modu yok mu diye merak edip bununla ilgili araştırdığımda ve servise sorduğumda 2023 model yılından itibaren gelen araçlarda bu yazının yazılımdan kaynaklı artık ekranda yazmadığını söylediler. Zaten devir ekranına dikkat ederseniz ekranda yazmasa bile araç normal şekilde seyrederken motor devri 750 - 800 civarına düştüğünde 2 silindir moduna geçmiş oluyor ve araç süzülüyor dolayısıyla 2 silindir modunun inaktif edilmesi gibi bir durum söz konusu değil bunu zaten aracın gidişinden ve sürüşten siz de anlarsınız.
Sanıyorum sizin bahsettiğiniz serbest sürüş, salınım modu. İkisi bağımsız teknolojiler. ACT serbest sürüş modundayken, yani motor rölantideyken ya da tamamen kapalıyken devreye girmemekte. eTSI hibrit motorlarda salınım modunda, vites D de iken motor tamamen kapanmakta, vites S de ise normal TSI lar gibi serbest sürüş modunda motor tamamen kapanmak yerine, motor devri rölantiye inmekte.

ACT nin devreye girmesinde gaz pedalı konumunun önemi, daha doğrusu aracın istediği gücün önemi büyük. Mesela araç sollarken ya da yokuş çıkarken gaza daha fazla bastığınız için ACT devreye girmez, devredeyse de çıkar. Ama düz yolda gaz pedalını fazla ezmeden bir süre sabit basıp yol alırsanız ACT nin devreye girdiğini göreceksiniz.

Fazla uzun okuyamam diyenler için, ACT yazılımla ya da güncellemeyle kapatılabilir mi teorik olarak EVET, ama VW kapatır mı yine teorik olarak HAYIR. Net bilginin tek yolu yeni yazılımla düşük hızlarda ACT nin titreşimini yakalayabilmek.

selamlar 2 haziran da yeni güncellemeyi yaptırdım.
Güncelleme sebebim;
  • araçın marş almaması çalışmaması
  • arka kamera açıp siyah ekrana düşmesi
  • bazen sadece ortadaki hoparlörden ses gelmesi

Güncelleme sonrası bu durumları 5 gündür yaşamıyorum 600 km lik bir uzun yolda yaptım yazdıklarımı şu ana kadar bir daha yaşamadım
Güncellemeden sonra farkettiklerim
Depo göstergesi düz bir çizgiydi 4 çizgi gelmiş
Bu güzel ama en begendiğim anlık tüketim gitmiş iki silindir serbest sürüş yazıları kalkmış bu hiç hoşuma gitmedi
Yine deneyimlerimi yaşadıkca yazarım.
teşekkürler. şu gelmiş bu gitmiş gibisinden; gözledikçe buraya da yazarsanız memnun olurum.

Güncelleme sebebim;

Güncelleme sonrası bu durumları 5 gündür yaşamıyorum 600 km lik bir uzun yolda yaptım yazdıklarımı şu ana kadar bir daha yaşamadım
Bu güzel ama en begendiğim anlık tüketim gitmiş iki silindir serbest sürüş yazıları kalkmış bu hiç hoşuma gitmedi
Bilgi için teşekkürler hocam. Otomatik araçlar e-tsi olduğu için bol bol motor kapatıyor olması sebebiyle devirden takip edilebiliyorken biz manuel kullanıcıları için bu özellik şart. Çünkü aracın devirlenmesini takip edip sıkışık trafikte ani hızlanma yapabilmek için aracımın iki silindirdemi değil mi olduğunu takip etmek bana epey kolaylık sağlıyor.

Impression paket kullanıcısı olarak şuan için güncelleme yapmayı düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla trafik işaret uyarısı ile multi medya ekranının internet bağlantısı aktif olmamış ve bu özellikler bana lazım olan.

Impression paket kullanıcıları güncelleme yaptıysa paylaşırlarsa sevinirim..

Güncelleme serviste duruyor

upgrade download icin Son 7 gün 14 saat 32 dakika 56 saniye gibi bir durumda yok.

Arabanın + sizin keyfiniz ne zaman güncelleme cekerse gidip yaptırırsınız. Ya da hiç yaptırmazsınız

Durum budur.

Bilgi için teşekkürler hocam. Otomatik araçlar e-tsi olduğu için bol bol motor kapatıyor olması sebebiyle devirden takip edilebiliyorken biz manuel kullanıcıları için bu özellik şart. Çünkü aracın devirlenmesini takip edip sıkışık trafikte ani hızlanma yapabilmek için aracımın iki silindirdemi değil mi olduğunu takip etmek bana epey kolaylık sağlıyor.

Impression paket kullanıcısı olarak şuan için güncelleme yapmayı düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla trafik işaret uyarısı ile multi medya ekranının internet bağlantısı aktif olmamış ve bu özellikler bana lazım olan.

Impression paket kullanıcıları güncelleme yaptıysa paylaşırlarsa sevinirim..
Tabela okuma gelmediyse internet bağlantısı hatası gelmediyse neyin güncelleme si anlamadım bide var olanlar gidiyor 2 silindir modu gibi

Yorumlarınız için teşekkürler. Sadece güncelleme için servise gidildiğinde ücret talep ediliyor mu ?

Yorumlarınız için teşekkürler. Sadece güncelleme için servise gidildiğinde ücret talep ediliyor mu ?
Aracınız garantiliyse ya da yazılım güncellemesi için bülten (geri çağırma) varsa ücretsiz, garantiniz yoksa ücretli gerçekleşir.

Güncelleme sebebim;

Merhaba , son durum nedir hocam ? Güncellemeden sonra hata aldınız ?

Geri