Yeni Kanun Teklifinde Sahte Plaka Konusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hknakcyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Her sene app plaka yasak şu kadar cezası var diye haber çıkarıyorlar ama bu sefer gerçek gibi... bi arada cam filmine takmışlardı kafayı. Yakında aynaya koku asanlara da ceza gelirse şaşırmayın. gerçi areon takanlara yazsınlar :D :D :D Biz Little treesten devam

Bu sefer durum ciddi gibi. 140 bin ceza ihtimalini göze alamam gibi duruyor.

Trafikte yeni araçlarda aşağıda istediğim orijinal daha kalın fontlu plakalar görüyorum. Bunu hangi cemiyette bastırabilirim? Bir de yeniden basım işleminde benim orijinal plakalardaki qr kodlar değişecek mi? Destekleriniz rica ederim.

Benim Plaka Fontu:
1772226259715.png
İstediğim Plaka Fontu:
1772226280348.png

Cemiyet app basıyor mu peki…
Yok abi. Beşiktaş font basıyorlar maksimum.

Bu arada Qr ile ilgili de bir gelişme var. Atıyorum bir önceki aracındaki plakanı satarken vermedin, yeni alacağın araca da işlettin o plakayı tekrar aldın. Noterin verdiği plaka basım fişiyle yeni plakalar almak zorundasın.

Benim binmek için aldığım araçlardaki plakam aynıydı hepsini de taşıttım. Ama plaka fiziki olarak 2024 de aldığım a3 ün plakası. Bir daha plaka bastırmak gereksiniminde bulunmadım. O plaka şu an Farklı Qr a sahip olduğu için cezaya tabi . Çok kallavi rakamlar dönüyor

Merhabalar,
Alınabilecek risk değil istanbulda yaşıyorum günde 5 6 farklı polis noktası önünden geçiyorum maalesef bu sabah orjinale dönmek zorunda kaldım, saçma sapan bir kural yüzünden arabamı bağlatamam, kalan dostlara başarılar.

Eski arabamda vardı app çok kayış duruyordu. Normal plakalara göre de çok daha okunaklıydı. Önde de kare plaka çok güzel duruyordu. Bunlara niye karışırlar ben anlamıyorum. Yapay zeka çağında değil miyiz koy kameralara yapay zekayı okusun her fontu. Absürt olmayan fontlar kalsın.

Bu devletin sorun çözme algısı yasaklamadan ibaret. Sorunsuz dünya olmaz zaten. Önemli olan çözümler. Ülkeyi 50+ yaş milletvekilleri yönetmemeli. Eskiden yeni bir şey çıktığında büyüklerimiz ne bu şeytan icadı falan derdi ya, asla kabullenmezlerdi. Mevcut ülkeyi yönetenlerin de bundan zerre farkı yok. Belki okumuşlardır okul bitirmişlerdir ama zihniyet aynı.

Neyse boş yaptım içimi dökmek istedim, maruz görün lütfen. Uzatsam daha 10 paragraf daha yazarım da yeri burası değil

Eski arabamda vardı app çok kayış duruyordu. Normal plakalara göre de çok daha okunaklıydı. Önde de kare plaka çok güzel duruyordu. Bunlara niye karışırlar ben anlamıyorum. Yapay zeka çağında değil miyiz koy kameralara yapay zekayı okusun her fontu. Absürt olmayan fontlar kalsın.

Bu devletin sorun çözme algısı yasaklamadan ibaret. Sorunsuz dünya olmaz zaten. Önemli olan çözümler. Ülkeyi 50+ yaş milletvekilleri yönetmemeli. Eskiden yeni bir şey çıktığında büyüklerimiz ne bu şeytan icadı falan derdi ya, asla kabullenmezlerdi. Mevcut ülkeyi yönetenlerin de bundan zerre farkı yok. Belki okumuşlardır okul bitirmişlerdir ama zihniyet aynı.

Neyse boş yaptım içimi dökmek istedim, maruz görün lütfen. Uzatsam daha 10 paragraf daha yazarım da yeri burası değil
hocam maksat üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olunca maalesef çözüm üretmek işlerine gelmiyor. yoksan senden 140 bin alabilecek bir gelir kapısı yaratmak yada plaka üretimini tekelleştirip yancıya yarar sağlayabilecekken niye çözüm üretsin... tuvturk mantığı gibi işte

Hocam bu durum gerçekten nanay bir durum, bugün notere gittim bir daha bu videoyu görünce orjinal plakası olmayanlar trafik şubeye gitme zorunluluğu var dendi. Bende bunun üzerine trafik şubeye gittim o da hayli karışık oldu benim gibi çok uğraşmanıza gerek yok. İlçe emniyetine gidiyorsunuz girişte plakam kayboldu diyin yönlendiriyorlar trafik şube o şeye bakmıyormuş, onun dışında plakam kayıp dedim oradaki polislere bir mi iki mi dendi iki dedim eminsin muhabbeti yaptılar epey sonra app mi dedi evet dedim o zaman işlem açamıyoruz dedi aracı aldığımda zaten app vardı orjinali yoktu üstünde bende aldığım adamla konuştum o da bulamamış yok dedi plakayı napcaz diyorum adamlar bi şey yapamayız cezayı yiceksin cezalar artınca bir yerleriniz tutuştu şimdi orjinallere dönüyorsunuz kural ihlallerimizden dem vurdu sanki ülkede her şey çok normal, bu yüzden başka ilçe şubeden asla app dememek suretiyle kayıp başvurusunda bulunmaya çalışcam bir plakadır 2 saatimi yedi ve yapamadım ülkede sistem bu kadar kötüyken bide polis abilerimizin ego tatmin ve özel arzularına maruz kalmak hiç hoş değil

Hocam bu durum gerçekten nanay bir durum, bugün notere gittim bir daha bu videoyu görünce orjinal plakası olmayanlar trafik şubeye gitme zorunluluğu var dendi. Bende bunun üzerine trafik şubeye gittim o da hayli karışık oldu benim gibi çok uğraşmanıza gerek yok. İlçe emniyetine gidiyorsunuz girişte plakam kayboldu diyin yönlendiriyorlar trafik şube o şeye bakmıyormuş, onun dışında plakam kayıp dedim oradaki polislere bir mi iki mi dendi iki dedim eminsin muhabbeti yaptılar epey sonra app mi dedi evet dedim o zaman işlem açamıyoruz dedi aracı aldığımda zaten app vardı orjinali yoktu üstünde bende aldığım adamla konuştum o da bulamamış yok dedi plakayı napcaz diyorum adamlar bi şey yapamayız cezayı yiceksin cezalar artınca bir yerleriniz tutuştu şimdi orjinallere dönüyorsunuz kural ihlallerimizden dem vurdu sanki ülkede her şey çok normal, bu yüzden başka ilçe şubeden asla app dememek suretiyle kayıp başvurusunda bulunmaya çalışcam bir plakadır 2 saatimi yedi ve yapamadım ülkede sistem bu kadar kötüyken bide polis abilerimizin ego tatmin ve özel arzularına maruz kalmak hiç hoş değil
İKi tane kayıp, çalmışlar falan demek lazım herhalde. Ya da 2 gün ayrı ayrı gidip 2 plakayı da bastırmak lazım mi neyse artık saçma sapan işler ya.

Aman ne kadar önemli bir nesne imiş bu App plaka

140 bin riske girsemmi ? Girmesemmi ?

Oran 1/2 yada %50

Fifty fifty yakalanmama ihtimali var ?

Azda değil hani ?

Alsak mı ki risk ?

Harf rakam Fontu times new roman , arial , italik app olunca ne oluyor ? Legal plakadaki gibi düz yazı olsa ne oluyor ?

Altı üstü plakadır

Baştan bu işlere girmek hata zaten

Şimdi ugraş dur.

İKi tane kayıp, çalmışlar falan demek lazım herhalde. Ya da 2 gün ayrı ayrı gidip 2 plakayı da bastırmak lazım mi neyse artık saçma sapan işler ya.
Polisler farkında isteyen yapıyor istemeyen yapmıyor onların şefkatine kaldık 😂

İki plaka da kayıp derseniz plaka iptal ediliyor idi bir aralar. Belki mevzuat değişmiş olabilir şimdi.

Yani resmi gazetedeki kararı okuyorum, üstüne bir hukuk sayfasında değişiklik hakkında yorumu okuyorum hiçbirinde app plkaya 140k ceza yorumu çıkmıyor. 4 bin TL ve trafikten men cezası gibi duruyor.

Ben de riske girmezdim şahsen ama bana bu her sene çıkan o asparagas haberler gibi geldi.

Yani resmi gazetedeki kararı okuyorum, üstüne bir hukuk sayfasında değişiklik hakkında yorumu okuyorum hiçbirinde app plkaya 140k ceza yorumu çıkmıyor. 4 bin TL ve trafikten men cezası gibi duruyor.

Ben de riske girmezdim şahsen ama bana bu her sene çıkan o asparagas haberler gibi geldi.

[/URL][/URL]

[/URL][/URL]
örneği var 140.000 çok güzel para şuan
bunun cepten gitmesi adamı uyutmaz gece

Ekli dosyalar

• 1772787302221.png
    1772787302221.png
    407.2 KB · Görüntüleme: 8

Geri