Yazılımın araca herhangi bir zararı var mı?

Mustafazn

Yeni Üye
İsim
Mustafa
Araç
Golf
Merhaba ben 2016 model 1.2 tsi 110hp golf aldım. Arabada yazılım+downpipe var. Bu şekilde mi kullanayım yoksa yazılımı iptal mi ettireyim? Yazılımın motora veya turboya bir zararı var mı ?

Merhaba ben 2016 model 1.2 tsi 110hp golf aldım. Arabada yazılım+downpipe var. Bu şekilde mi kullanayım yoksa yazılımı iptal mi ettireyim? Yazılımın motora veya turboya bir zararı var mı ?

Aracı alırken ekspere götürmedin mi motor ömrü çıkıyor % düşük ise almayacaksın aracı…

Yazılım yapanlar hiçbir zararı yok diyorlar ama sonra da genelde şunları ekliyorlar:
  • soğukken basma
  • yağ sıcaklığını sürekli kontrol et
  • kickdown'la yürüme
  • kapatmadan aracı soğut
  • buji değişimi ve yağ bakımını erkene çek (yağ için 10 bin altı tavsiye ediyorlar)
  • sık sık 0-100 denemesi yapma
  • uzun süre top speed gitme
  • benzini her yerden alma (gerekiyorsa oktan artırıcı kullan)

Ben şahsen sürekli yukarıdaki maddeleri kontrol etmek istemediğimden ve satarken yazılımlı araç diye satmak istemediğimden hiç yaptırmadım.
Yazılımlı binip sonra orijinale çevirip bunu söylemeden satmak benim vicdanımı rahatsız eder diğer türlü de alıcı kitle daralıyor.

Yazılımının herhangi bir zararı olmadığını söyleyen onlarca insan görebilirsin ama öyle yada böyle sonunda illaki bir şeylere zararı oluyor. 110 hp normal kullanıcıyı gayet mutlu edip ihtiyaçlarını görür. Ayrıca yazılımlı araç satın almaktan çoğu insan uzak duruyor nasıl kullanıldığını bilmediği için. Eğer performanslı araç isteniyorsa bunun için üretilmiş araçlardan alınmalı. Golf gti, polo gti, i20n, 308 gti vs. örnekler çoğaltılabilir.

Kardeşim 2 yıl olacak stage 2 tdi 1.6.
Her yazılımın araca mutlaka bir zararı vardır fakat zarar derken şu şekilde örnek kahraman 100 gidecekse 90 gider misal.
Ben mesela aracım yazilimli diye zart zurt basmiyorum.
Ya kaşınan olur o şekilde yada uzun yolda mis gibi yol olur o şekilde.
Harici standart kullanıcıyım ihtiyacım olduğunda başvuruyorum güce.
Ben iyi ki de yaptırmışım zamanla stage 1 tatmin etmiyor hastalık gibi bisey oluyor

Yazılım yapanlar hiçbir zararı yok diyorlar ama sonra da genelde şunları ekliyorlar:
  • soğukken basma
  • yağ sıcaklığını sürekli kontrol et
  • kickdown'la yürüme
  • kapatmadan aracı soğut
  • buji değişimi ve yağ bakımını erkene çek (yağ için 10 bin altı tavsiye ediyorlar)
  • sık sık 0-100 denemesi yapma
  • uzun süre top speed gitme
  • benzini her yerden alma (gerekiyorsa oktan artırıcı kullan)

Ben şahsen sürekli yukarıdaki maddeleri kontrol etmek istemediğimden ve satarken yazılımlı araç diye satmak istemediğimden hiç yaptırmadım.
Yazılımlı binip sonra orijinale çevirip bunu söylemeden satmak benim vicdanımı rahatsız eder diğer türlü de alıcı kitle daralıyor.
bnlar yazılım olmayan araçlarda da sürekli yapıldığı zaman sıkıntı olur.

1.4 125 manuel kullanıcısıyım, aracımı sıfır aldım. 1 sene oldu Stage 1 attıralı, Kn açık filtre ve forge dv ile kullanıyorum çok memnunum. Keşke daha önce attırsaymışım. Aracım servis bakımlı servistekiler önermiyorlar ancak zararı olmadığını düşünüyorum. yazılımı atan vag ustası arkadaşımın söylediği sadece araç soğukken ve ısınmadan sıkıştırma dediği oldu.

Son düzenleme:
Piyasada bu tip işleri yapan yazılımcılar, motoru yapan mühendislerden daha bilgili olamayacağına göre, ya motora/araca ya da çevreye (emisyon regülasyonunu sağlamama) zararı var.

Yazılım atınca ateşleme elemanlarınızı hızlı eskiteceğinizi unutmayın,bu sadece bujiyi erken değişin olmuyor enjektör,gaz kelebeği,bobin de hızlı aşınıyor.

Öncelikle arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Arabanın -yazılımdan kaynaklı olduğunu düşündüğünüz- bir problemi yoksa öyle binmeye devam edebilirsiniz, yazılımlı/yazılımsız bir arabayı kullanırken nelere dikkat etmeniz gerekiyorsa onlara dikkat ederek kullanırsanız, bakım aralıklarını tedbiren biraz kısaltırsanız ve yazılım iyi bir yerde yapıldıysa problem yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.
Bu halini bildikten sonra orijinal haline döndüğünüzde arabadan soğursunuz muhtemelen. :)

sigaranın, alkolün, kırmızı etin, baklavanın da zararı var ama bunlardan vazgeçiyor musun? hayata dünyaya bir kez geliyorsun, koy ver gitsin, yazılımın keyfini çıkart. zararını düşünme. canlı organizma değil sonuçta.

2015 öncesi olsaydı araç uzak dur derdim, Sonrasında ne yapıldı net bilgim yok daha dayanıklı olduğunu beyan eden çok sayıda usta ve kullanıcılar gördüm profesyonel iyi bir firmaya yazılım yaptırılabilir.

Dizel olsa sıkıntı özellikle 150 bine gelmiş araçlarda Dpf egr iptali şart ve enjektör kontrolu ile yapılırsa iyi olur oda güç 2000 binlerde birden patlıyor bana uymaz araba 1500 devirde toplamalı alt devirler ölmeyecek şekilde hibrit olursa keyifli olur.. titanyum mil / rulmanlı göbek turbo yapabilen biri olsa 2 dakika düşünmem 105/110 hp gitmiyor araç mlsf..

İlerleyen zamanlarda illa ki bir zararı olacaktır. Normal kullanmanızı tavsiye ederim

Geri