Merhaba ben 2016 model 1.2 tsi 110hp golf aldım. Arabada yazılım+downpipe var. Bu şekilde mi kullanayım yoksa yazılımı iptal mi ettireyim? Yazılımın motora veya turboya bir zararı var mı ?
bnlar yazılım olmayan araçlarda da sürekli yapıldığı zaman sıkıntı olur.Yazılım yapanlar hiçbir zararı yok diyorlar ama sonra da genelde şunları ekliyorlar:
- soğukken basma
- yağ sıcaklığını sürekli kontrol et
- kickdown'la yürüme
- kapatmadan aracı soğut
- buji değişimi ve yağ bakımını erkene çek (yağ için 10 bin altı tavsiye ediyorlar)
- sık sık 0-100 denemesi yapma
- uzun süre top speed gitme
- benzini her yerden alma (gerekiyorsa oktan artırıcı kullan)
Ben şahsen sürekli yukarıdaki maddeleri kontrol etmek istemediğimden ve satarken yazılımlı araç diye satmak istemediğimden hiç yaptırmadım.
Yazılımlı binip sonra orijinale çevirip bunu söylemeden satmak benim vicdanımı rahatsız eder diğer türlü de alıcı kitle daralıyor.
Öncelikle arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın.Merhaba ben 2016 model 1.2 tsi 110hp golf aldım. Arabada yazılım+downpipe var. Bu şekilde mi kullanayım yoksa yazılımı iptal mi ettireyim? Yazılımın motora veya turboya bir zararı var mı ?
İlerleyen zamanlarda illa ki bir zararı olacaktır. Normal kullanmanızı tavsiye ederimMerhaba ben 2016 model 1.2 tsi 110hp golf aldım. Arabada yazılım+downpipe var. Bu şekilde mi kullanayım yoksa yazılımı iptal mi ettireyim? Yazılımın motora veya turboya bir zararı var mı ?