Yazılımın araca herhangi bir zararı var mı?

Düzgün kullanıp bakım periyodlarını erkene çekerseniz sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Düzgün kullanmayıp her yerde tapa gaz gezilirse ve bakımları geciktirirseniz stock araçta da sorun yaşarsınız bu sadece yazılıma özgü bir durum değil...

Benim aracım zaten stock değil uzun bir süredir yazılımlı biniyorum, sürekli zararı olacağını söyleyenlerin nasıl sorunlar yaşadığını merak ediyorum açıkçası.

Benim aracım zaten stock değil uzun bir süredir yazılımlı biniyorum, sürekli zararı olacağını söyleyenlerin nasıl sorunlar yaşadığını merak ediyorum açıkçası.
Aynı fikirdeyim. Hiçbir şekilde bu zamana kadar sorun yaşamadım. Çevremde sorun yaşayanlar var mı ? var. N13 316i/320ied motorlar zaten kırıyor he yazılımlı olunca daha çabuk kırıyor. 1.4 Tsi CAV Segman sevdalısı motor stockta da kırıyor yazılınca daha çabuk kırıyor.

(superchargerli 1.4 tsi olarak mk5 1.4 tsi 140/170hp , polo gti ,mk6 1.4 tsi 160hp,passat cc 1.4 tsi 160hp vs vs) Bu motorlar istedikleri kadar bakımlı olsun CAV'dan CTH Geçimli olsun yazıldığında ömrü kısalıyor . Ama dediğim gibi hem stock hem yazılımlı ayrımsız yağ da yakıyor segmanda kırıyor...

Çevremde 1.2 tsi 2016 golf motor bloğu kıran da oldu popcornda alev çıkarmak için sabit 5.5k da seyredip bas çek yapıp aracı sıkıştırdığı için.(hazır dosya)

Bakımsızlık,Aracı çok yoğun sıkıştırmak ve yanlış yazılım ile aracı yakmaya kadar gider bu iş. Ama bakım aksatmadan aracın limitlerini bilip habire kickdown 0-100 vs yapmazsanız ve aracınızın mekanik değerlerine göre bir yazılım hazırlanırsa, evet yazılım araca zarar vermez denilebilir

hocam yazılımlı araç kullandınız ve zararı mı oldu nedir konuyu biraz açar mısınız?
Evet kullamdım ilk yüksek basınç pompası arızalandı sonra bobin arızası oldu sonra turbo tamir edildi ( duman atmaya başlamıştı ) 70 bin ila 110 bin arası sorunlar

Yok diyen yalan söyler :) Evet, yazılımlı araba kullanıyorum hız tutkunu birisiyim, yazılımsız arabaya binemiyorum ama zararı var. En basitinden turbo basıncı arttığı için hortum patlar, turbo mili zarar görür, daha hızlı devir çevirdiği için ateşleme ve yakıt hattı daha erken bozulabilir, yağlama elemanları daha yoğun çalıştığı için problem yaşayabilirsin.

Bu yazdığım problemleri minimuma indirmek senin elinde, basit üç kural var bunları yaparsan bu problemleri yaşamazsın ya da 100 bin km de yaşayacağına 200 bin km de yaşarsın.
  1. Araba soğumadan stop etme
  2. Araba ısınmadan gazlama
  3. Alt devirlerde gaza oturma

Aynen öyle, bende bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yaşayanlar genelde aracı hor kullanan ya da bakımı düzgün yapmayıp, bakım geçmişini bilmeyip bakımsız arabaya attıranlarda sorun olduğunu gördüm. Bakımlı makine ile bilinçli kullanılırsa sorun olacağını zannetmiyorum. @Backup arkadaşımızın dediği gibi araç bu şekilde kullanılırsa bir problem olmaz. Ama bence en önemli dikkat edilmesi gereken turbo basıncı, turbo yüksek basıncı yükseldiği için kollamak fazla sıkıştırmamak gerekiyor. Basıncı rahatlatmak için Forge Dv öneriliyor, daha çok nefes aldırttığı söyleniyor.

Ben zaten yazılım yükletmeden bütün testleri yaptırdım, yazılım öncesi hazırlık da yaptırdım. Bunca zaman neden yazılımsız binmişim diye kendime kızıyorum. Araç şuan daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. 1.5 Tsi opf iptali vs yaptırdım. Ortalama yakıt tüketimim bile düzeldi. Uzun yolda çok keyifli oldu. Her gün gazlanmıyor fakat gerekli olduğunda yürüyen bir arabanın keyfi başka. Sorun yaşayanlar ya yanlış yerde yaptırdı ya da aracında zaten sıkıntı vardı diye düşünüyorum. Şunuda belirteyim örnek olarak 1.5 tsi 150 hp diye satıyorlar fakat hiç testlerde 150 alanı görmedim, yazılımdan sonra o değerleri alabiliyorsunuz. 110 hp aracınız var ise alacağınız maz 95-100 hp yani fabrikadan çok kısık olarak geliyor.

Kardeşim 2 yıl olacak stage 2 tdi 1.6.
Her yazılımın araca mutlaka bir zararı vardır fakat zarar derken şu şekilde örnek kahraman 100 gidecekse 90 gider misal.
Ben mesela aracım yazilimli diye zart zurt basmiyorum.
Ya kaşınan olur o şekilde yada uzun yolda mis gibi yol olur o şekilde.
Harici standart kullanıcıyım ihtiyacım olduğunda başvuruyorum güce.
Ben iyi ki de yaptırmışım zamanla stage 1 tatmin etmiyor hastalık gibi bisey oluyor
Aslında en mantıklısı yazılımlı aracı bu şekilde kullanmak. Kaşınan oldu mu acımayacan onun haricinde kendi halinde kullanacaksın :)

Öncelikle arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Arabanın -yazılımdan kaynaklı olduğunu düşündüğünüz- bir problemi yoksa öyle binmeye devam edebilirsiniz, yazılımlı/yazılımsız bir arabayı kullanırken nelere dikkat etmeniz gerekiyorsa onlara dikkat ederek kullanırsanız, bakım aralıklarını tedbiren biraz kısaltırsanız ve yazılım iyi bir yerde yapıldıysa problem yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.
Bu halini bildikten sonra orijinal haline döndüğünüzde arabadan soğursunuz muhtemelen. :)
teşekkür edrim hocam şimdilik yazılımdan vazgeçtim. Zaten eski araba opel corsaydı, o araçtan buna geçince bile çok ciddi fark ediyor. Yazılımı iptal ettirdim stok haline dönderdim.

Ben zaten yazılım yükletmeden bütün testleri yaptırdım, yazılım öncesi hazırlık da yaptırdım. Bunca zaman neden yazılımsız binmişim diye kendime kızıyorum. Araç şuan daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. 1.5 Tsi opf iptali vs yaptırdım. Ortalama yakıt tüketimim bile düzeldi. Uzun yolda çok keyifli oldu. Her gün gazlanmıyor fakat gerekli olduğunda yürüyen bir arabanın keyfi başka. Sorun yaşayanlar ya yanlış yerde yaptırdı ya da aracında zaten sıkıntı vardı diye düşünüyorum. Şunuda belirteyim örnek olarak 1.5 tsi 150 hp diye satıyorlar fakat hiç testlerde 150 alanı görmedim, yazılımdan sonra o değerleri alabiliyorsunuz. 110 hp aracınız var ise alacağınız maz 95-100 hp yani fabrikadan çok kısık olarak geliyor.
Ben yazılımı iptal ettirdim hocam stok haline çevirdim. İleride yazılım yaptırırsam bilindik yer paşaoğluna yaptırırım herkes orayı öneriyor. Eski araba normal opel corsa olunca yazılım aramıyor insan :D

dp'da orijinale döndünüz mü?
Ben yazılımı iptal ettirdim hocam stok haline çevirdim. İleride yazılım yaptırırsam bilindik yer paşaoğluna yaptırırım herkes orayı öneriyor. Eski araba normal opel corsa olunca yazılım aramıyor insan :D

Geri