HGS etiketi yapıştırmak zorunlu mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Liberte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Liberte

Üye
Araç
Golf 7
Herkese merhaba, Cam değişimi sonrası HGS etiketi çöp oldu.
HGS etiketi araç camına yapıştırmak mecburi mi bu konuda kesin bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_0773.webp
    IMG_0773.webp
    20.2 KB · Görüntüleme: 8

HGS etiketi araç camına yapıştırmak mecburi mi bu konuda kesin bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
ben 2 aydır yapıştırmadan dolanıyorum ceza falan gelmedi ama net bilgiye sahip değilim

Teşekkürler.

öyle bir mecburiyet yok…
benim hgs nerede hatırlamıyorum bile önemli olan plakaya tanımlı bir hgs olması ve içinde sürekli para olması…

Ben son 5 yıldır hiç etiket yapıştırmadım. Banka mobil uygulamadan plaka ile kayıt yaparım, kredi kartından çeker, hiç hgs konusu ile ilgilenmem.

Teşekkürler.
HGS alırken iki tip var diyorlar; birisi cama yapışan çıkartmalı diğeri ise kredi kartı şeklinde ve yapıştırmak gerekmeyen.
Ben alırken kart şeklinde olandan aldım cama yapıştırmamak için fakat zaten plakaya tanımlı bir sistem, ikisi de plakadan alıyor, satış pazarlama yapılmış bana kalırsa ikisi arasında fark yok.

2026 dan beri yapıştırmadan kullanıyorum bakiye varsa plakadan tanıyıp düşüyor zaten

Ben hiç etiketi cama yapıştırmadım. Kalınca bir şeffaf plastiğe yapıştırıp kart gibi arkasından cama yapıştırdım. Hem araba değişiminde hem bir kez cam değişiminde söküp tekrar yeni yerine yapıştırdım. Araba/plaka değişiminde banka ve hgs sisteminden plakayı da değiştiriyorum.
Arkadaşların dediği gibi artık plakadan okuma yapılıyor.

Yapistirma ya gerek yok sahsen ben yapistirmiyorum sistem plaka yi okuyor zaten ben böyle kullanmıyorum

Son düzenleme:
Hocam şöyle bi yazı vardı bende araştırdığımda hgs etiketi olmadan geçiş ypaılınca max mesafe ücreti kesiliyor diyen yorumlar vardı bilgisi olan var mı acaba

Hayır hocam yok öyle birsey
Plaka okuma öncesi öyleydi. Gerçi ceza için yine görüntü ve plaka okunuyordu ama, sistem entegre değildi. Sonradan entegre edildi.
Benim bir kere İzmit-İstanbul arasını Ankaradan başlatmıştı. E-Posta ile iletince birkaç gün sonra düzeltilmişti. Arada bir geçiş hareketlerini kontrol etmek gerekiyor.

Plaka okuma öncesi öyleydi. Gerçi ceza için yine görüntü ve plaka okunuyordu ama, sistem entegre değildi. Sonradan entegre edildi.
Benim bir kere İzmit-İstanbul arasını Ankaradan başlatmıştı. E-Posta ile iletince birkaç gün sonra düzeltilmişti. Arada bir geçiş hareketlerini kontrol etmek gerekiyor.
Aynen hocam takip edeceksin geçişleri birde şu gişelerde calisan elemanları egitseler

HGS etiketini yapıştırmayı geçtim araçta bile tutmuyorum yıllardır. Yüzlerce kez çeşitli illerde gişelerden geçtim. Plakadan rahatlıkla okuyup ücreti kesiyor, etiket okuyup okumama ile ilişkisi yok yani

plakadan okuyor yapıştırman şart değil.

Geri