HGS etiketi yapıştırmak zorunlu mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Liberte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Diğer arkadaşların söylediğini bende doğrulayım.

HGS plaka okuma ile çalışıyor. Plakanız ile hesabınızı gümrükten açtırabiliyorsunuz yada gitmek istediğiniz yere vardıktan sonra 15gün içerisinde postaneden hesap açtırır ve önceki geçişlerinizin ücretini hesaba yüklerseniz normal fiyattan, aksi takdirde 15 gün sonunda cezalı fiyattan ödemeniz gerecek. Ayrıca ücretleri ödemeden de geri dönüşte gümrükten çıkamıyorsunuz.

Ben hgs kullanmıyorum araç değiştirme sıklığımdan dolayı. Direkt geçiş yapıp gideceğim yere vardığımda veya evime döndüğümde web ihlal sistemden kalem kalem ödüyorum.

Zaten belirtildiği gibi barkod veya kart farketmeksizin plakayı algılayıp çekiyor içinde bakiye olduğunda

Plakadan okuyor. Geçen yıl izmir otobanına girdim çıkışta bariyer açılmadı makbuz kağıt yazdırdı. Eve geldim baktığımda hgs de bakiye kalmadığı için çekememiş. Hgsye bakiye yükledim sonra ihlali geçiş ödeyeyim diye otoyolun sitesine girip baktığımda borcunu hgs plakasından otomatik tahsil edilmiştir gibi bir yazı çıktı. Hgs yeterki bakiye olsun her yerden alır namıssız

Ben hgs kullanmıyorum araç değiştirme sıklığımdan dolayı. Direkt geçiş yapıp gideceğim yere vardığımda veya evime döndüğümde web ihlal sistemden kalem kalem ödüyorum.

Zaten belirtildiği gibi barkod veya kart farketmeksizin plakayı algılayıp çekiyor içinde bakiye olduğunda
Dostum ben de hep öyle yapıyordum normalde. Deprem vakti devletimiz o bölgede o günlerde HGSleri ücretsiz yaptı vs diye duyum yayıldı. 5-6 ay sisteme yansımadı geçişlerim. ortalama 20-30 lira olabilecek geçişlerim 5-6 ay sonra 200-300TL gibi tutarlarla faiziyle yansıtılmıştı(tutarları hatırladığım kadarıyla yuvarlayarak yazdım). O yüzden kaçak geçiş sistemine de güvenim kalmayınca hgs aldım artık :)

Dostum ben de hep öyle yapıyordum normalde. Deprem vakti devletimiz o bölgede o günlerde HGSleri ücretsiz yaptı vs diye duyum yayıldı. 5-6 ay sisteme yansımadı geçişlerim. ortalama 20-30 lira olabilecek geçişlerim 5-6 ay sonra 200-300TL gibi tutarlarla faiziyle yansıtılmıştı(tutarları hatırladığım kadarıyla yuvarlayarak yazdım). O yüzden kaçak geçiş sistemine de güvenim kalmayınca hgs aldım artık :)
Daha beteri 25Tl geçişi icralaştırıp 750tl yapmışlar aracı sattıktan sonra öğrendim ve dediğin zamanla örtüşüyor abi deprem felaketinden sonraki günlerdeydi sisteme düşmemişti hiçbir şey. 25 e 750 şeklinde tebligat gelince dosyayı kapattık…

Öncesinde herhangi bir bildirim yapılmadığı için itirazda bulundum dosya kapandıktan 1-2 ay sonra kısmi iade yapmışlardı. Başına gelen umarım olmaz

Daha beteri 25Tl geçişi icralaştırıp 750tl yapmışlar aracı sattıktan sonra öğrendim ve dediğin zamanla örtüşüyor abi deprem felaketinden sonraki günlerdeydi sisteme düşmemişti hiçbir şey. 25 e 750 şeklinde tebligat gelince dosyayı kapattık…

Öncesinde herhangi bir bildirim yapılmadığı için itirazda bulundum dosya kapandıktan 1-2 ay sonra kısmi iade yapmışlardı. Başına gelen umarım olmaz
Aynı şeyleri yaşamışız aynı dönemde o zaman...
O dönem uğraşmak bile istemediğimden ödeyip geçmiştim, o zamandan beri HGS aldım kullanıyorum. Gişelerde bazen okuyamasa da 1 gün içinde tespit edip doğru geçiş ücreti yansıtılıyor hgsde .

Herkese merhaba, Cam değişimi sonrası HGS etiketi çöp oldu.
HGS etiketi araç camına yapıştırmak mecburi mi bu konuda kesin bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Ben yıllardır yapıştırmadan kullanıyorum bi sorun olmadı. Hgs her zaman torpidom da durur plakam okunur şekildedir. Hiç hgs cezası yemedim

Hgs cama yapıştırmaya gerek yok. Hgs sisteminde plaka kayıtlı olsun ve hesapta para olsun yeter. Ptt den alınan hgs’lerin etiket ve kart şeklinde 2 türlü ürünü var. Bu arada ptt den alınan hgsler hakkında konuşuyorum. Bankalardan alınanlar hakkında bilgim yok. Geleyim ptt den alınan hgs ye. Eğer hgs yi Kart şeklinde alırsanız araç değişikliği ve dolayısıyla plaka değişikliği gerektiği durumlarda, ptt ye gidip plakanızı güncelleyebiliyorsunuz. Ya da aracınızı sattınız ve bir süre araç almadınız. Bu süreçte aracı alanın plakayı değiştirmeme ihtimali de bulunduğundan dolayı ptt ye gidip hesabı dondurabiliyorsunuz. Hgs hesabınızda bakiye varsa da saklı kalıyor. Ta ki siz ptt ye gidip yeni bir plaka belirtene dek. Fakat etiket şeklinde alınanlarda plaka değişikliği ve hesap dondurma işlemleri yapılamıyor diye biliyorum. En azından ben yıllardır hgs kartımı bu şekilde kullanıyorum. Kart yıllardır kayıp fakat plakamı belirterek yeni plaka güncellemesini ya da hesap dondurma işlemini yapıyorum.

Banka üzerinden alınanlarda da plaka güncellemesi var. PTTBank hesabı olmayanlar için kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı kolaylığından dolayı bankadan aldığım etiketi kullanıyorum. Aynı etiket ile birkaç kez plaka güncelledim. Ayrıca etiketi kart gibi kullanıyorum, yukarıda belirttiğim gibi. Cam yerine asetat gibi uygun ebatlı şeffaf bir plastiğe yapıştırıp, o haliyle cama yapıştırıyorum. Hem araba değişikliğinde hem cam değişiminde kolaylıkla yer değiştiriyorum.

Geri