Golf 7 1.4 tsi 2013 model 122 hp yağ eksiltme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oguzyarar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguzyarar

Yeni Üye
İsim
Oğuz
Araç
Golf 7
benim aracımda da aynı şeklide yağ eksiltme sorunu var, tam gaz bastığımda siyah duman atıyor 1 kere, kullandığım yağ castrol 5-40 bir yağ orjinal mi değil mi bilmiyorum. aracımda çekiş düşüklüğü ya da beyaz duman gibi ya da motora baktığımda yağ falan görmüyorum. benim gördüğüm turbonun o borusun çıkarıp baktığımda yağ var gibi yağ kalıyor orda gibi ama anlamadığımdan tamamen uyduruyorum bir şeyler, orjinal liqui moly top tec 4200 5w30 yağ kullansam sorun azalır mı ne gibi etkisi olur? turbodan olduğunu düşünüyordum ben

benim aracımda da aynı şeklide yağ eksiltme sorunu var, tam gaz bastığımda siyah duman atıyor 1 kere, kullandığım yağ castrol 5-40 bir yağ orjinal mi değil mi bilmiyorum. aracımda çekiş düşüklüğü ya da beyaz duman gibi ya da motora baktığımda yağ falan görmüyorum. benim gördüğüm turbonun o borusun çıkarıp baktığımda yağ var gibi yağ kalıyor orda gibi ama anlamadığımdan tamamen uyduruyorum bir şeyler, orjinal liqui moly top tec 4200 5w30 yağ kullansam sorun azalır mı ne gibi etkisi olur? turbodan olduğunu düşünüyordum ben
aynı motorlu araçtan kullanmış yağ yakma sorunu yaşamış hatta üzerinde stage 3 setup yapmış biri olarak yazıyorum.

araçta yazılım olabilir mi?
enjektörlere bir baktırın
buji-bobinlere baktırın

yağ daima liqui moly top tec 4200 5w30 kullanın

Upvote 0
turbonun orada yağ birikintisi görüyorum, turbodan olacağını düşünüyorum. arabayı alalı 1.5 ay falan oldu aldığım adam yazılım yok dedi. ben yazılım olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
aynı motorlu araçtan kullanmış yağ yakma sorunu yaşamış hatta üzerinde stage 3 setup yapmış biri olarak yazıyorum.

araçta yazılım olabilir mi?
enjektörlere bir baktırın
buji-bobinlere baktırın

yağ daima liqui moly top tec 4200 5w30 kullanın

Upvote 0
Yağ eksilten araçlar için bir bilgi paylaşıyım bu sadece segman problemi olmayabilir. Bu araçlarda bir de yüksek basınç benzin pompası da kaçak yapabiliyor. Kaçak dediğim yağ değil benzin kaçağı. Benzin kaçırdığı zaman eksantrik milinden benzin yağa karışıyor bu da yağı inceltip eksiltmesine sebep oluyor. Yağ seviye çubuğunu çekip bir peçeteye silip koklayın, benzin kokusu var mı bir bakın. Varsa hpfp arızalı.

Upvote 0
Yağ eksilten araçlar için bir bilgi paylaşıyım bu sadece segman problemi olmayabilir. Bu araçlarda bir de yüksek basınç benzin pompası da kaçak yapabiliyor. Kaçak dediğim yağ değil benzin kaçağı. Benzin kaçırdığı zaman eksantrik milinden benzin yağa karışıyor bu da yağı inceltip eksiltmesine sebep oluyor. Yağ seviye çubuğunu çekip bir peçeteye silip koklayın, benzin kokusu var mı bir bakın. Varsa hpfp arızalı.
tamam reis dediğin gibi koklayacağım, ama benim gördüğüm turbo çıkış ağzı var ya orada yağ birikintisi var, normalde oradan hava geçmesi gerekmiyor mu yağın ne işi var dimi ben turbo mil keçesinden olduğunu düşünüyorum, 500 kmde 1 litre falan eksiltiyor

Upvote 0
aracım tam 1 yıldır bende CMB motor var 150 binde. 120 bin'de satın aldım. ilk 128 binde yağ uyarısı verdi. 130 bin bakımda Lmoly 5-30 koydum 134 binde uyarı verdi 140 a kadar ekleyerek bindim. 140 bin bakımdan sonra motul 5-40 geçtim her 2 binde yağ uyarısı verdi. şu an 150 binde yağ bidonuyla geziyorum bu arada yağ eklediğimde çubugun yarısına kadar doldurdum hep. turboyu söktürdüm yağ vardı dudağında 6 bar yağ basıncı falan bastı adam kaçak yoktu. kendim basınc testi bile aldım yaptım 3 piston hemen hemen aynı değeri verdi son piston 15-20 psi daha düşük gösterdi. segman için zor da olsa ikna oldum bilinen vag garajlardan teklif aldım 135 binden başlar dediler segman için. şimdi napıyorsun diye soracak olursan sandık motor aldım komple aksesuarlı onu montaj ettiricem tamir ettirmekten daha ucuza geliyor aklında olsun.

Upvote 0
tamam reis dediğin gibi koklayacağım, ama benim gördüğüm turbo çıkış ağzı var ya orada yağ birikintisi var, normalde oradan hava geçmesi gerekmiyor mu yağın ne işi var dimi ben turbo mil keçesinden olduğunu düşünüyorum, 500 kmde 1 litre falan eksiltiyor
Turbodan belli bir miktarda yağ gelmesi normal. Yağ boğaz kelebeğinden geçerek al kısmında bulunan hortumdan kartere geri dönüyor. Yüzde birlik kısmı buharlaşarak emme manifolfuna gidiyor o da yağ eksiltecek kadar değil.

Upvote 0
Hpfp bin benzin kaçırdığına kesin emin olmak için eksantrik milinin hpfpnin iticisi ile çalıştığı kısıma bir kapak koymuşlar o kapak aynı zamanda sente aparatının takıldığı yer onu açıp kontağı açtığınızda(marşa basmamak gerekiyor) benzin kokusu o kısımda yoğun bir şekilde hissediliyorsa kesin kaçırıyor demektir. Kapağı söküp resim çektim yardımcı olsun diye.

Ekli dosyalar

• IMG_20250708_091357.jpg
    IMG_20250708_091357.jpg
    227.6 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250708_091114.jpg
    IMG_20250708_091114.jpg
    211.6 KB · Görüntüleme: 5
Upvote 0

Geri