Arka Çamurluk Boyasında Üst Direk Boyanır mı?

mitatsolmaz

Yeni Üye
İsim
Mitat
Araç
1.5 tsi comfortline
Abiler merhaba ilk arabam olucak. Golf alıcam sol arka çamurluk boyalı olduğu için çamurluğun olduğu direk kısmıda boyalı bu olay normal dedi bana satan arkadaş mecbur boyanır dedi bu durum normalmi altında başka şeyler aramalımıyım.

Abiler merhaba ilk arabam olucak. Golf alıcam sol arka çamurluk boyalı olduğu için çamurluğun olduğu direk kısmıda boyalı bu olay normal dedi bana satan arkadaş mecbur boyanır dedi bu durum normalmi altında başka şeyler aramalımıyım.

Seni tanıyalım ismin nedir nereden katılıyorsun burayı nasıl buldun kim söyledi vsvs…

https://www.golftutkusu.com/forum/72-tanisma-salonu/

Sonuçta satan herşeyi söyler sen aracı alıp sağlam bir ekspere götüreceksin oraya kadar darbe varmı yada başka yerinde varmı baktıracaksın, motorunu ölçecek % kaç ömrü kalmış, vsvsvs

Anladım abi onları zaten yapıcağım ama genelde direk deyince insanlar kaçar ya o yüzden arka çamurluk komple boyanınca üst direk boyanırsa bu normal bi durummudur onu merak ettim ankaraya gideceğim arabayı almak için o yüzden normalse içim rahat gideyim :)

Sağlam bir ekspertiz tam detaylı açıklama yapar size hocam.
Benim sağ arka çamurluk ve sap kapı da yetkili serviste boyanmıştı.
Direk, kapı üstü marşpiyel bayağı geniş tutmuşlar orada hasar olmamasına rağmen. Eksper söyleyince şok oldum bilmiyordum o kadar geniş boyadıklarını. Normaldir, boya tutsun diye yapıyorlar, işlemli değil yani deyince ben de alıcı da rahatladık.

Anladım abi teşekkür ederim boyaysa normal bi durum ezik vuruk gibi bir problem yoksa

Merhaba Benim arka çamurluk ve direk kısmı boyalı çamurluk hasarından dolayı serviste bu şekilde boyanmış.

Burada şifahen söyleyeceğimiz hiçbir şeyin bir anlamı yok. Araçta her şey olabilir. Çalıntı olabilir haciz de olabilir. Sel hasarlı olabilir yanmış olabilir. Dolayısıyla emin olmak için Tarcanlar ve benzeri bir yere gidip göstermek lazım.

Anladım abi onları zaten yapıcağım ama genelde direk deyince insanlar kaçar ya o yüzden arka çamurluk komple boyanınca üst direk boyanırsa bu normal bi durummudur onu merak ettim ankaraya gideceğim arabayı almak için o yüzden normalse içim rahat gideyim :)

Alacağın aracın sahibi ile görüşüp İstanbulda ki tarcanlara aracı götür baktır içimizde araç ekspertisizinden anlayan yok sana vereceğimiz sözler yanlış yönlendirebilir seni…

yok öyle bişey kendi aracımın sağ arka çamurluğu boyasızdı çamurluk ağzında göçükler çizikler vardı temizlik amaçlı lokal boya yaptırdım sadece çamurluk ağzı boyalı geri kalan boyasız gözle görmek çok zor boya ustaları experler anlar sadece

Alacağın aracın sahibi ile görüşüp İstanbulda ki tarcanlara aracı götür baktır içimizde araç ekspertisizinden anlayan yok sana vereceğimiz sözler yanlış yönlendirebilir seni…
Ankara etimesguttan alıcam orda da şaşmaz sanayide tarcanlara gitmeyi düşünüyorum

Selamlar hayırlı uğurlu olsun öncelikle.

Boya tam boya olduğunda bazen direklere kadar boya geçişi yapılır bu gayet normal bir şey. Genelde bazı eksperler direk kısmına ya boyalı yazar ya da sözlü olarak raporlara yazmadan,direk ile çamurluk birleşiminde geçiş boyası var diye belirtirler veya vernik geçişi diye bunlar verdiği mikron kalınlığına bağlı

Çizgi/kordon altı boyalarda gerek duyulmaz

Lokal boyalarda gerek duyulmaz

Çamurluğu tam boya yapılacak araçlarda geçiş için yapılabilir

Tutması güç renklerde boya geçişi yapılması için direklere kadar boya püskürtülür bunlar normal

Arka çamurluğun boyalı değil de değişen olduğu zamanlarda da kesim ve akabinde kaynak işleminden sonra yine boya geçilir. Kötü ihtimal olarak bunu değerlendirebilirsiniz ama işin bu kısmı eksperin.

Bir çok ihtimal olabilir verdiği mikron üstünden yorumlanabilir

Selamlar hayırlı uğurlu olsun öncelikle.

Boya tam boya olduğunda bazen direklere kadar boya geçişi yapılır bu gayet normal bir şey. Genelde bazı eksperler direk kısmına ya boyalı yazar ya da sözlü olarak raporlara yazmadan,direk ile çamurluk birleşiminde geçiş boyası var diye belirtirler veya vernik geçişi diye bunlar verdiği mikron kalınlığına bağlı

Çizgi/kordon altı boyalarda gerek duyulmaz

Lokal boyalarda gerek duyulmaz

Çamurluğu tam boya yapılacak araçlarda geçiş için yapılabilir

Tutması güç renklerde boya geçişi yapılması için direklere kadar boya püskürtülür bunlar normal

Arka çamurluğun boyalı değil de değişen olduğu zamanlarda da kesim ve akabinde kaynak işleminden sonra yine boya geçilir. Kötü ihtimal olarak bunu değerlendirebilirsiniz ama işin bu kısmı eksperin.

Bir çok ihtimal olabilir verdiği mikron üstünden yorumlanabilir
Teşekkür ederim. Konuyu anladım sanırım yapan da var yapmayanda var. İşlem olmadığı sürece boya da problem yok gibi görüyorum.

Geri