Abiler merhaba ilk arabam olucak. Golf alıcam sol arka çamurluk boyalı olduğu için çamurluğun olduğu direk kısmıda boyalı bu olay normal dedi bana satan arkadaş mecbur boyanır dedi bu durum normalmi altında başka şeyler aramalımıyım.
Abiler merhaba ilk arabam olucak. Golf alıcam sol arka çamurluk boyalı olduğu için çamurluğun olduğu direk kısmıda boyalı bu olay normal dedi bana satan arkadaş mecbur boyanır dedi bu durum normalmi altında başka şeyler aramalımıyım.
Sağlam bir ekspertiz tam detaylı açıklama yapar size hocam.Abiler merhaba ilk arabam olucak. Golf alıcam sol arka çamurluk boyalı olduğu için çamurluğun olduğu direk kısmıda boyalı bu olay normal dedi bana satan arkadaş mecbur boyanır dedi bu durum normalmi altında başka şeyler aramalımıyım.
Burada şifahen söyleyeceğimiz hiçbir şeyin bir anlamı yok. Araçta her şey olabilir. Çalıntı olabilir haciz de olabilir. Sel hasarlı olabilir yanmış olabilir. Dolayısıyla emin olmak için Tarcanlar ve benzeri bir yere gidip göstermek lazım.Abiler merhaba ilk arabam olucak. Golf alıcam sol arka çamurluk boyalı olduğu için çamurluğun olduğu direk kısmıda boyalı bu olay normal dedi bana satan arkadaş mecbur boyanır dedi bu durum normalmi altında başka şeyler aramalımıyım.
Anladım abi onları zaten yapıcağım ama genelde direk deyince insanlar kaçar ya o yüzden arka çamurluk komple boyanınca üst direk boyanırsa bu normal bi durummudur onu merak ettim ankaraya gideceğim arabayı almak için o yüzden normalse içim rahat gideyim![]()
yok öyle bişey kendi aracımın sağ arka çamurluğu boyasızdı çamurluk ağzında göçükler çizikler vardı temizlik amaçlı lokal boya yaptırdım sadece çamurluk ağzı boyalı geri kalan boyasız gözle görmek çok zor boya ustaları experler anlar sadeceAnladım abi onları zaten yapıcağım ama genelde direk deyince insanlar kaçar ya o yüzden arka çamurluk komple boyanınca üst direk boyanırsa bu normal bi durummudur onu merak ettim ankaraya gideceğim arabayı almak için o yüzden normalse içim rahat gideyim![]()
Ankara etimesguttan alıcam orda da şaşmaz sanayide tarcanlara gitmeyi düşünüyorumAlacağın aracın sahibi ile görüşüp İstanbulda ki tarcanlara aracı götür baktır içimizde araç ekspertisizinden anlayan yok sana vereceğimiz sözler yanlış yönlendirebilir seni…
Ankara etimesguttan alıcam orda da şaşmaz sanayide tarcanlara gitmeyi düşünüyorum
Selamlar hayırlı uğurlu olsun öncelikle.Abiler merhaba ilk arabam olucak. Golf alıcam sol arka çamurluk boyalı olduğu için çamurluğun olduğu direk kısmıda boyalı bu olay normal dedi bana satan arkadaş mecbur boyanır dedi bu durum normalmi altında başka şeyler aramalımıyım.
Silivride yaşıyorum abi aracı ankaradan alıcamBilgilerinde silivri yazdığın için yazdım, Ankarada yaşıyor isen onu düzelt istersen yanlış yönlendirme yapmayalım…
Umarım sorun fazla büyük değildir…
Teşekkür ederim. Konuyu anladım sanırım yapan da var yapmayanda var. İşlem olmadığı sürece boya da problem yok gibi görüyorum.Selamlar hayırlı uğurlu olsun öncelikle.
Boya tam boya olduğunda bazen direklere kadar boya geçişi yapılır bu gayet normal bir şey. Genelde bazı eksperler direk kısmına ya boyalı yazar ya da sözlü olarak raporlara yazmadan,direk ile çamurluk birleşiminde geçiş boyası var diye belirtirler veya vernik geçişi diye bunlar verdiği mikron kalınlığına bağlı
Çizgi/kordon altı boyalarda gerek duyulmaz
Lokal boyalarda gerek duyulmaz
Çamurluğu tam boya yapılacak araçlarda geçiş için yapılabilir
Tutması güç renklerde boya geçişi yapılması için direklere kadar boya püskürtülür bunlar normal
Arka çamurluğun boyalı değil de değişen olduğu zamanlarda da kesim ve akabinde kaynak işleminden sonra yine boya geçilir. Kötü ihtimal olarak bunu değerlendirebilirsiniz ama işin bu kısmı eksperin.
Bir çok ihtimal olabilir verdiği mikron üstünden yorumlanabilir
Kaynaktan dolayı veya direkte doğrultmadan/macundan yüksek mikron vermiyorsa gönlünüz rahat olsun hocamTeşekkür ederim. Konuyu anladım sanırım yapan da var yapmayanda var. İşlem olmadığı sürece boya da problem yok gibi görüyorum.