Koraycan35
Yeni Üye
- İsim
- Koray
Şu an su pompası ina sökülüyor orjinal takılacak bakalım düzelecek mi?
+1Şuan ki Aracım TDI DSG. Stabil Kullanımda 90-102 Arası. 220 ye Falan Çıkarsam Maks 115 Görüyorum
Devirdaim ile İlgili Olsaydı; Sürekli Açık Kalsa Soğuk Kalması Gerekir. Kapalı Kalsa Hararet Yükselir. Yani Bende Anlam Veremedim Bu İşeŞu an su pompası ina sökülüyor orjinal takılacak bakalım düzelecek mi?
İNA çok kaliteli marka sorun pompanın kendisi değilse markası değildir emin olun.Şu an su pompası ina sökülüyor orjinal takılacak bakalım düzelecek mi?
Bakımlı Olduktan Sonra Km'nin Çok Önemi Yok. Amcam'ın Aracının Km'si En Son Hatırladığım da 380'li Bişeydi. Ama Yağ Sıcaklığı Stabil Şekilde 90-110 Arası GeziyorBu arada aracım 7.5 2019 model 210 k
İnşallah çözülmüştür hocam, konuya daha önceleri mesaj atmıştım uzun yolda gördüğüm yağ sıcaklıklarını, Castrol 5 30 yağ kullanılıyor bakımlarımda. Birçok ustaya danıştım ama bir sorun olmadığını söyleseler de sonraki bakımımda yağ soğutucuyu da değiştirtmeyi düşünüyorum. Aracım 105lik CLH motor 173 binde, farklı modellerde arkadaşlardan burada gördüğüm sıcaklık değerleri daha düşük görünüyor. Bu da aracımda bir sorun olabileceğini gösteriyor ama ustalar neden normal diyor bunu anlamıyorum.Şu an değişti vakumla su kondu cihazla havası alınıyor,sonra yola çıkıp deneyeceğim
Hocam Ustalar Ne Kadar Normal Desede, Yağ Sıcaklığının Sürekli Yüksekte Olması Ömründen Yiyor. Özelliğini Yitiriyor, Hızlı Buharlaşma Oluyor, Eksiltme Daha Hızlı Oluyor. Herşeyin Bi Hesabı Var Sonuçta, Bence Uzun Vade de 120 nin Üstü Her Türlü Riskİnşallah çözülmüştür hocam, konuya daha önceleri mesaj atmıştım uzun yolda gördüğüm yağ sıcaklıklarını, Castrol 5 30 yağ kullanılıyor bakımlarımda. Birçok ustaya danıştım ama bir sorun olmadığını söyleseler de sonraki bakımımda yağ soğutucuyu da değiştirtmeyi düşünüyorum. Aracım 105lik CLH motor 173 binde, farklı modellerde arkadaşlardan burada gördüğüm sıcaklık değerleri daha düşük görünüyor. Bu da aracımda bir sorun olabileceğini gösteriyor ama ustalar neden normal diyor bunu anlamıyorum.
CLH Motorlarda Intercooler Yok Hocam. Aftercooler Var, Onlarda da Kronik Olarak Delinme Oluyor. Delinme Sonucu Motor İçine Su Alma ve Araçta Su Eksiltme Başlıyor. Ama Bu da Bence Yağ Sıcaklığını Çıkarak Bi Etken Değil Gibiİnter cooler'a ve hortum çatlaklarına bakılmış mı?
Hocam Bence Yağ Kütüğünü Değiştirin. Esanjör Mantığında Çalıştığı İçin, Tıkalı veya Tıkanmaya Yakın ise Su Akışında Sorun Yaratır. Bu da Soğutmayı ZayıflatırYok olmadı,sonuç aynı çok çaresiz kaldık