Hacı bak gel seninle birlikte bi çözüm üretmeye çalışalım.
Bu konuyu ben de uzun zamandır araştırıyorum.
Benim araçta aynı seninki gibi biraz yüklenince 110 120 derecelere çıkıyor. hatta ben 134 ü gördüm bu yaz biraz rampada.
Şimdi ben faacebooktaki forumlardan buradaki yazılarda ve hatta instada keşfet kısmındaki bütün 1.6 dizel araçların yol videolarını izlerken acaba birinin yağ sıcaklığı ekranda açık denk gelir miyim diye psikolojik travmalar yaşadım.
Sonuç: Birkaç tane arkadaşın da kullanırken aynı bu şekilde olduğunu gördüm yağ sıcaklıklarının
Bu sağda solda forumda yok benim aracımın yağ sıcaklığı 90 ı geçmiyor yok 100 bile fazla 110 u görmedim gibi cümleler biraz abartı gibi geliyor. Ya da bu adamlar hiç bu ekranı takip etmiyor ya da hiç basmıyorlar.
Eğer haklılarsa yağ sıcaklığı 100 ün üzerine çok fazla çıkmaması gerekiyorsa benim aklıma bir çözüm geliyor.
Şimdi bir ara benim arabada ek su pompasını yağ değiştirirken kablosunu kopardılar ben de o parçayı iptal ettirmek zorunda kaldım. (sebebini sormayın)
Sonra o parçayı değiştirdim aktif halde çalışıyordu daha sonra başka biryerde yine yağ değiştirirken yine kırdı sığır herifler.
tam işte o sırada o pompayı tekrar ipal ettirmiş olma ihtimalleri var o pompa çalışırken yağ sıcaklığı çok fazla artmıyordu.
Ben bu parça aktif mi pasif mi nasıl anlayabilirim bilmiyorum.