chnekn
Üye
Yukarıdaki yorum, ne kadar objektif size bırakıyorum. Başarısızlık mu avrupa özelinde buyrunuz rakamlar ortada bkz.https://www.motor1.com/news/749057/europe-best-selling-car-2024-final-figures/
Hocam sizin mantığa göre Dacia en iyisi, neden millet gidip golf'e 2.000 veriyor anlamıyorum.

Arkadaş yanlış bir şey söylememiş. Aslında buradaki insanlar Golf'ü diğerleri ile değil de Golf'ü Golf ile kıyasladıkları için olumsuz yorumlar görmeniz normal.
Ayrıca böyle yapı kalitesi, ince detaylar falan zaten tartışmasız herkesin kabul ettiği bir gerçek, her yeni modelde daha da düştü ve düşmeye de devam edecek.
Bu durum sadece bu konu özelinde değil, genel olarak insanlığın hayat kalitesi hızla azalıyor. Ucuz ve pahalı arasındaki kalite farkı kapanıyor. Hep daha azı için hep daha fazla bedel ödemeye devam edeceğiz. Kapitalizm...
Satış istatistiklerine bakarsanız aldanırsınız. Bir malın çok satmış olması onun kalitesini belirlemez.
Örneğin Fransadan örnek alalım, Golf 7 zamanında, bir giriş paket golf parasına, üst dolu paket mesela bir 308 alabiliyordunuz. Şimdi ise fiyatlar neredeyse eşitlenmiş. Dolayısıyla insanların tercihi bu fiyat olaylarından etkilenmiş olabilir. Yani insanlar tercih ettikleri markayı değiştirmiş olabilir. Ayrıca yanıltan başka bir olay daha var. Şuan Avrupa da temel model liste fiyatı 27k -30k olan ülkeler var. Yani Avrupa satışlarını bence hesaba katmamalısınız.
Geçen bir yerde daha söylemiştim. Özellikle son sene, dikkat çekecek oranda şirket aracı golf var. Belki şirketler 30k € Citroen/Peugeot a vereceğimize aynı paraya alman golf alırız diyor. Yada bu 1.2 motorlarda ki yaşanan sorun insanları korkuttu. Yada başka birşey bilmiyorum. Sonuç olarak millet Golf'ü elamanın altına sağa sola koştursun diye vermeye başladı. Haliyle bu şirket alımları istatistikleri çok fazla etkileyebilir.