Yanlış Düşünüyorsun bu araçların çalışma mantığı manuel ile aynı sadece robot sistemi ile vitesler serii bi şekilde atıyor manuel araba ile 4km 5 km hızlarda 2.vites ile kalktığında nasıl kavrama tutunmaya çalışarak kaçırma yapıp titreyerek ömrünü bitiriyorsa dsg araçlarda da bu durum aynı dsg erken vites değiştirmesi planlı eskitme parçasıdır Şöyle örnek vereyim Manuel bi araç düşünün debriyaj pedalı boşa düşmüş debriyaja basıldığında bile ayırmıyor belli bi hıza geldiğinde bi anda debriyaj olmasa bile vitesi atabiliyorsun rahatca yani her vites devrinde geçmeli dsg optimizasyonu gerçekten yapılmalı .. Koskoca mühendisler yıllarını verdiler arge yaptılar bunları düşünemedi mi ? diyeceksiniz Burda PLANLI ESKİTME devreye giriyor
planlı eskitme olayına katılıyorum.
bu orijinal haliyle bana daha konforlu ve sorunsuz geliyor sonuç olarak bu araba optimizasyon olmadan 165 bin km yol yaptı 165 binde optimizasyon yaptırdım 10 binde öyle kullandım diyelim.
kavrama olması gerektiğinden çok daha uzun süre orijinal yazılım ile dayanmış demekki bu tarz yazılımlara gerek yok.
abimde superb vardı 180 binde kavrama volan ilk defa değişti onunda araba orijinal yazılımlıydı
dsg optimizasyonu k1 kavramasını gereksiz ısındırıp tam tersi erken bitiriyor
çünkü araba arıza verdiğinde k1 tölerans limitine ulaştı
k1 boşluk koruma arızası diye 2 tane arıza kodu vardı. kavramayı söküp baktığımızda k1in balataları k2 ye göre yarı yarıya daha fazla aşınmış
k1= 1,3,5,7 . vitesleri kontrol eden kavrama
k2 R,2,4,6 vitesleri kontrol eden kavrama
yukarda yazdıklarım, çevremdeki dsgli araçlarda ve bizzat kendi aracımda gözlemlediğim, edindiğim tecrübelerden ibaret. katılıp katılmamak size kalmış