Dizel Golf - Sabah İlk Çalıştırmada Ses Problemi

1golf

Yeni Üye
İsim
Ferdi
Araç
Golf
Triger bölümünün olduğu tarafta, aracı biraz kullandıktan sonra seste azalma oluyor. Triger yeni değişmiş.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ayrıca hocanın detaylı açıklamasına ek olarak karter mastik conta ile kapatılıyor. Öyle hazır bir contası yok. Dolayısıyla titiz bir işçilik gerektiren bir şey. Tecrübeli bir usta için basit bir işlem olsa bile.

Conta sağlam olsun kafasıyla bol keseden kullanılırsa ve karter kapatıldığında taşma yapan fazla mastik motor içine de taşabilir ve sonuç olarak araç yağına karışır yada belki bir yerleri tıkar.

Ayrıca yine iyi bir şekilde yapılmaz, az kullanılır yada düzensiz çekilirse bu seferde 2ay sonra karter sağdan soldan kaçırma yapabilir.

Bu yüzden mecbur kalmadıkça yetkili servis bile karter açmak istemez.Peki

Upvote 0

Nasıl yapalım peki ? 1 yıldan fazladır kullanıyorum böyle , ısındıktan sonra ses kesiliyor

Upvote 0
Nasıl yapalım peki ? 1 yıldan fazladır kullanıyorum böyle , ısındıktan sonra ses kesiliyor

Öncelikle düzgün bir esnaf bulun. Forumda bir çok tamirhane tavsiyesi var bildiğim kadarıyla.

Bulacağınız kalifiye usta sesin karter içerisinden geldiğinden emin olsun. Böylece boşu boluna karter açıp da "tüh burada değilmiş sorun" muhabbeti geçmesin.

Triger değiştiyse belki sorun gergi rulmanlarında olabilir. Isınınca ses kesiliyor olayı bana bunu düşündürdü. Tabi herşey olabilir. Bu yüzden birinin orayı güzelce inceleyip dinleyip sonuca ulaşması lazım.

Upvote 0
Öncelikle düzgün bir esnaf bulun. Forumda bir çok tamirhane tavsiyesi var bildiğim kadarıyla.

Bulacağınız kalifiye usta sesin karter içerisinden geldiğinden emin olsun. Böylece boşu boluna karter açıp da "tüh burada değilmiş sorun" muhabbeti geçmesin.

Triger değiştiyse belki sorun gergi rulmanlarında olabilir. Isınınca ses kesiliyor olayı bana bunu düşündürdü. Tabi herşey olabilir. Bu yüzden birinin orayı güzelce inceleyip dinleyip sonuca ulaşması lazım.

Upvote 0
Arabayı alınca triger değişimi yapılmamıştı . Tiriger değişiminden sonra bu sesin geldiğini tahmin ediyorum .

Upvote 0

Geri