- İsim
- omer
- Araç
- Golf 8 1.0 eTSI Life 2022
12v aküyü sökmeden şarj edersen sağlarArada 12v aküyü söküp şarj aletiyle tam şarj etmek,
hybrid akünün sağlıklı olmasına fayda sağlar mı ?
12v aküyü sökmeden şarj edersen sağlarArada 12v aküyü söküp şarj aletiyle tam şarj etmek,
ama şu var 48v akü lion olduğu icin 12v batarya mantığı ile ilerlemiyor. şarj etmeye gerek yok araç zaten onu kendi ayarlıyor. konuda gördüğünüz gibi hücreler icin en iyi düzey olan %50 seviyesinde tutuyor hepArada 12v aküyü söküp şarj aletiyle tam şarj etmek,
Evet e-tsi alırsam ona göre kullanım alışkanlıklarımı düzenlemem gerekiyor.ama şu var 48v akü lion olduğu icin 12v batarya mantığı ile ilerlemiyor. şarj etmeye gerek yok araç zaten onu kendi ayarlıyor. konuda gördüğünüz gibi hücreler icin en iyi düzey olan %50 seviyesinde tutuyor hep
En iyisi rolantide 10 15 dk çalışması sanırımEvet e-tsi alırsam ona göre kullanım alışkanlıklarımı düzenlemem gerekiyor.
Günlük 6 defa 1 km nin altında sürüşler yapıyorum.
Sattığım aracın aküsünü 2-3 ayda bir şarj ediyordum bu sebepten.
Hybrid akü & alternatör başıma bela olur mu endişesi var gibi..
Hocam selamlar. Bende q3 ve golf 8.5 mild hybrid araçlar var. Bu araçların 48v akü yüzdelerini izlemek istiyorum. En kolay ve mantıklı yöntem nedir? Eskiden clio için kullandığım elm327 wifi modülden bu bilgiler görünmemekte. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.ama şu var 48v akü lion olduğu icin 12v batarya mantığı ile ilerlemiyor. şarj etmeye gerek yok araç zaten onu kendi ayarlıyor. konuda gördüğünüz gibi hücreler icin en iyi düzey olan %50 seviyesinde tutuyor hep
Aküyü sökmenin bir esprisi yok, sökmeden de tam şarj edilebilir.Arada 12v aküyü söküp şarj aletiyle tam şarj etmek,
ben obdeleven kullanıyorum tavsiye ederimHocam selamlar. Bende q3 ve golf 8.5 mild hybrid araçlar var. Bu araçların 48v akü yüzdelerini izlemek istiyorum. En kolay ve mantıklı yöntem nedir? Eskiden clio için kullandığım elm327 wifi modülden bu bilgiler görünmemekte. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
hpcam aküyü dışarıda varta tak. kodlamayı obdeleven ile yapabiliriz. 60ah taktırDaha önce akü değiştiren oldu mu arkadaşlar? Pazar günü akü zayıf arızası aldım biraz sürünce geçti. Şimdi de geri görüş kameram çalışmıyor. Bende obdeleven cihazı var motor çalışırken 12.7 civarı gerilim.
Aküyü dışarıda değiştirip kodlamayı kendim yapabilirim, yoksa yetkili serviste mi yaptırsam bilmiyorum. Yetkili servis başka gereksiz şeyler çıkarır mı diye çekiniyorum.
Araç 4 yaşında 75 binde.
12v akü mü bitti yoksa alternatör falan mı patladı bilmiyorum. Motor çalışırken 12.5V normal mi?
Sizin belki fikriniz vardır hocam @omer
vkma missing normal hata o bende de var önemsiz log gibi düşün. hic uğraşmayın dedigim gibi dışarda varta akü taktırın kodlamayı yaptırmak obdeleven ile cok basit.@balaban75 @omer
Kodlama basit mi omer hocam?
Bazen 13V uzeri gozukuyor motor calisirken ama bugun 12.5 gosterdi. Balaban hocamin dedigi durum aku doluysa 12.5 ustune zaten cikmaz mi demek? Arac 2 gundur calismiyordu kontak hic acmadan obdeleven ile olcum 11.9V gosteriyordu. Kutup basindan olcme imkanim yok malesef.
Servise gitme istegim tamamen alternator mevzusundan cekinmem. Bu sabah 80km otobanda surus yaptim voltaj hala 12.5 o yuzden acaba sarj etmiyor mu diye dusundum. Mevzu akuyse basit ama sarj sisteminde sikinti varsa sanki servis baksa daha iyi olur. Bir de kamera calismiyor. Ha belki akuyu degistirince duzelecek bilmiyorum. VKMS missing adaptation uyarisi da var obdeleven da.
@balaban75 @omer
Kodlama basit mi omer hocam?
Bazen 13V uzeri gozukuyor motor calisirken ama bugun 12.5 gosterdi. Balaban hocamin dedigi durum aku doluysa 12.5 ustune zaten cikmaz mi demek? Arac 2 gundur calismiyordu kontak hic acmadan obdeleven ile olcum 11.9V gosteriyordu. Kutup basindan olcme imkanim yok malesef.
Servise gitme istegim tamamen alternator mevzusundan cekinmem. Bu sabah 80km otobanda surus yaptim voltaj hala 12.5 o yuzden acaba sarj etmiyor mu diye dusundum. Mevzu akuyse basit ama sarj sisteminde sikinti varsa sanki servis baksa daha iyi olur. Bir de kamera calismiyor. Ha belki akuyu degistirince duzelecek bilmiyorum. VKMS missing adaptation uyarisi da var obdeleven da.

Tesekkur ederim hocam. Kamera da akuden dolayi mi calismiyor acaba?vkma missing normal hata o bende de var önemsiz log gibi düşün. hic uğraşmayın dedigim gibi dışarda varta akü taktırın kodlamayı yaptırmak obdeleven ile cok basit.
ihtimali yüksek aküyü her türlü değişin zatenTesekkur ederim hocam. Kamera da akuden dolayi mi calismiyor acaba?