Golf 8.5 İmpression İzlenim, Deneyim ve Paylaşımlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İlk bakımımı yaptım. Yapıldığı zamanki yağ seviyesi ilk resimde görüldüğü gibi.

Yaklaşık 5000 km mesafe sonrası ise yağ seviyesi şu şekilde. Yani yaklaşık 2 kademe düştü diyebiliriz.20250823_155855.jpg20251010_130421.jpg
ben de ilk bakımı 1 hafta önce yaptırdım. 5 bine gelince sizleri bilgilendireceğim

İlk bakımımı yaptım. Yapıldığı zamanki yağ seviyesi ilk resimde görüldüğü gibi.

Yaklaşık 5000 km mesafe sonrası ise yağ seviyesi şu şekilde. Yani yaklaşık 2 kademe düştü diyebiliriz.20250823_155855.jpg20251010_130421.jpg
Bakımda kaç litre koyuluyor? 4.1litre mi 4.3litre mi?

4.3 olmalı. Ekte sanırım öyle gözüküyor
1.5eTSI lara ilk zamanlarda 4.1litre koyardı yetkili servis. Normal 1.5TSI lara 4.3Litre. Sonunda 4.3Litreyle doğru değeri bulmuşlar.

Merhaba,

1.5 aracım fabrika verilerine göre 45 litre depoya sahip. Bugün aracım yaklaşık 240 menzil gösterirken, çeyrek depoda iken fulledim.

Normal şartlarda 45 litrelik bir depoda, çeyrek depoda aşağı yukarı 11 litre civarı bir yakıt olmasını beklerim. Ancak depoyu fullememle birlikte tam olarak 41 litre yakıt aldı.

Bu durumda depo 50 litreyi aşan bir yakıt dolumu gerçekleşti ve istasyon bana olması gerekenden fazla yakıt verdi.

Sizce istasyon hatalı dolum mu yaptı?

İstasyon Shell

Ekli dosyalar

• 1000508779.jpg
    1000508779.jpg
    56.7 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba,

1.5 aracım fabrika verilerine göre 45 litre depoya sahip. Bugün aracım yaklaşık 240 menzil gösterirken, çeyrek depoda iken fulledim.

Normal şartlarda 45 litrelik bir depoda, çeyrek depoda aşağı yukarı 11 litre civarı bir yakıt olmasını beklerim. Ancak depoyu fullememle birlikte tam olarak 41 litre yakıt aldı.

Bu durumda depo 50 litreyi aşan bir yakıt dolumu gerçekleşti ve istasyon bana olması gerekenden fazla yakıt verdi.

İstasyon Shell
Bence iki ihtimal var:
1-) Ekrana yansıyan depo bilgilerinde yanılma, sapma var. (Bence en büyük ihtimal, bir model düşük 1.0 tsi araçta ara sıra verilerde sapma oluyor.)
2-) Pompacı, yakıt deposunun kanallarına hatta borularına kadar dolum yapmış.

Merhaba,

İstasyon Shell
Klasik vag grubu kadran sistemi. Dün yakıt ibresi %85-90 civarında doluyken 850 liralık benzin aldı.

Zaten depoyu fullediğim zaman 100-120 km kesinlikle ibre hareket etmiyor ancak bu kmleri geçtikten sonra yakıt ibresi HIZLA azalmaya başlıyor.

Her şey normal, sorun yok.

Ayrıca istasyon nasıl hatalı dolum yapsın ? LPG değil ya, araca boş hava bassın.

Geri