2013 model 140lık golfümü satıp 2016 150 lik 18 durbanlı spor süspansiyonlu bi golf aldım..
öncelikle neredeyse 10 yıldır bağımsız düzenli golf 7 kullanan biri olarak şunu söyleyeyim.. bu spor süspansiyonlu golf'ün düz golflerle sürüş açısından hiç alakası yok. düz golf 7'den kastım dijonlu veya 16 inç cantlı golflerden bahsediyorum. bu zamana kadar kullandığım golfler highline dı.. ve hepsi yumuş yumuştu. özellikle son bindiğim 140lık olan.. bide lastikleri michelin primacy idi.. viraj dönerken içerdeki herkes birbirini kucaklıyordu neredeyse..
şu an kullandığım golfte durbanın haricinde lastiklerim de michelin pilot sport... yani "ray" hissi denen şeyi şimdi anladım..

..
normal golflere spor yay da taksan preste yapsan , istersen yayı tamamen iptal et genede bu hissi vereceğini sanmam... amortisör de yay kadar etkili !!!...
araç uzun otoban virajlarını öyle güzel alıyorki , öyle iyi yol tutuyorki sanki yol dışına hiç çıkmayacakmış gibi bir his veriyor.. "güvensizlik" kelimesi hiç aklınıza gelmiyor bile..aynı alt düzen nasıl 300 leri görüyor anlaşılıyor.. burnu hiç oynamadığı gibi araç salınımı neredeyse hiç yok.. şasi burulması hiç hissedilmiyor.. gaz verince burun kaldırmıyor , frene basınca burun gömülmüyor.. araç düz kalkıyor , düz duruyor.. çok eğlenceli..

çok mutlu etti beni. paylaşmak istedim..
eğer bi yerlerde denk gelirseniz mutlaka deneyin.. bu durum beni ne zaman canımı sıkar bilmem ama ben "sert golf" severmişim dedirtiyor..
çok ilginç bişey daha ; rüzgar sesi ciddi şekilde düşük.. altına falan baktım rüzgar için plastik aksam veya başka bir aparat mı var dedim ama yok.. normal golflerle arasında görünüşte hiç fark yok..diğer golfü de yere yaklaştırmıştım ama onda rüzgar sesi arttı gibi gelmişti bana.. tabi eminim bağlantı burçları (yay , amortisör zaten kesin) falan mutlaka değişiktir diye düşünüyorum..
kötü tarafları kişiden kişiye değişecektir (ben seven taraftayım) lastik sesi rulman bozuk hissi verecek kadar sesli, yol düz değilse "konfor çok düşük değil" ama içerde zıplama hissi alınabiliyor... yol düzse zaten raydasın.. 200'ün üstü direksiyonu bıraktıracak kadar stabil.. bide yakıtı fazla ... 0.5 ile 1.0 arası gibi.. önceki aracımda bir depo ile 1000 km görmüşlüğüm var ama bunda 800 belki.. bi würth enjektör temizleyici falan kullanacam bakalım değişekmi .. başka da kötü bişey yok..
servis bakımından sordum donanımı bu şekildeymiş.. bide bonus oldu bana.. dinamik viraj farı var xenonlar direksiyonla beraber sağa sola dönüyor.. gerçekten keyifli..
selamlar...