Yakın zamanda 70mai a810s ön-arka yol kamera setini aldım kendim montajladım. Plastik kelepçe ve bez bant kullanarak airbaglere zarar vermeden üstünden geçirebilirsiniz. Plastik kelepçeleri, kablo sustam olmadığı için basit çözüm olarak kullandım. Dikkat etmeniz gereken kabloyu hava yastığı ile trim arasından değil, hava yastığı ile direkler arasında kalacak şekilde geçirmek.
Gece çekimi bu şekilde, ben gayet memnun kaldım. Araştırdığım kadarıyla “STARVIS 2” sensörüne sahip bir kamera almak gerekiyor, çekim kalitesinin iyi olması için.
OBD II Hardware modülü sadece 70mai markasında olduğu için ben 70mai tercih ettim bu modül diğer markalarla çalışır mı, park modunda sorun çıkarır mı emin olamadım. Bu modülle montaj yapmak istememdeki temel sebep sigorta kutusuyla uğraşmamak yani sigorta çoğaltıcı vb aparatla montaj yapmak istemememdi. 1-24 saat, 11-12.4 V gibi çeşitli voltaj ve park gözetim süresini bu modül üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.
Arka kamera montajında kablo gözükmemesi için işaretlediğim alandaki, iki plastik trim parçasının da sökülmesi gerekiyor. Kabloyu hiç gözükmeden, tavan döşemesiyle plastik parçalar arasından bagaj kapağına kadar getirebiliyorsunuz. Burada tavan döşemesinin bittiği yerdeki plastiği o sebeple söküyoruz tavan döşemesi içinden kabloyu alıyoruz ve bagaja ulaşmış oluyor kablomuz. Bagaj kapağı üzerindeki plastik parçayı da kabloyu bagaj kapağı içerisinden geçirmek için söküyoruz.
Kabloyu tavan döşemesine getirdikten sonra, bagaj kapağına yukardaki fotoğrafta gözüken kauçuk kanal aracılığıyla taşıyoruz. Burada kablo sustası gerekiyor. Bende olmadığı için plastik kelepçelerle basit bir kablo sustası yaptım ve işimi de gördü

Bagaj kapağına kabloyu aldıktan sonra, bagajın ortasında kalan görece ufak deliğe de kabloyu ulaştırdığımızda arka camı tam ortalayacak şekilde ve çok az kablo gözükmesini sağlayarak arka kamerayı da montajlayabiliyoruz.

Bu da bahsettiğim 2 uzun plastik kelepçe kullanarak yaptığım basit kablo sustam
Merak eden arkadaşlar olursa, OBDII hardware kit nasıl gözüküyor ön taraftaki kablo kamera görüntüsü nasıl fotoğraf ekleyebilirim.