Golf 7 Manevra Frenleme Fonksiyonu

Park modülünü flashlayarak yapıyorlar. Bir şey değiştirmenize fln gerek yok. Aynı işlemi bende yaptırmıştım bende de 2017 1.4 high var. Sadece yazılım işi dostum👍
Servis mi yapıyor bu işlemi? 2013 highline araçta da işe yarar mı dersiniz?

Hocam 2013 model için parça değişmesi gerekebilir diye düşünüyorum. Makyajlı kasa son üretim olduğundan parçalarda sanırım daha üst versiyonda oluyor. Sadece firmware guncellemesi oluyor ona da sanayide flashlama diyorlar 😄 Ben Ankarada dışarıda bir yerde yaptırmıştım. Servislerin bu konularda bilgisi yok hatta yazılım işine girmiyorlar bile, şase numaranız neyse Almanyadan ona uygun olan yazılımı atıyorlar sadece

Tam buna benzer bir konu açacaktım ki soracağım soruya zaten daha önce değinilmiş.

2014 model 1.6 TDI Comfort paket Golf 7 aracıma İstanbul'da VAG grubunda yazılım ve donanım konusunda oldukça tecrübeli bir tanışıma ön arka orijinal park sensörü taktırdım, Android ekranımda da aynı orijinal ekrandaki gibi sensör çizgileri gözüktü, her şey normal ve sensörler önlü arkalı gayet sağlıklı çalıştı.

Ustam sadece manevra frenlemeyi aktif edemedi, çok yoğun olduğu için başka bir zaman tekrar uğra yine bakar aktif etmeye çalışırız dedi. Halbuki ustamın taktığı park sensör beyninin kodu 5QA ile başlıyor. 5Q0 ile değil. Yani bütün 5QA'larda manevra frenleme aktif ediliyor deniyordu ama bende bir türlü aktif olmadı. Ustam VDCS ile yazılım tarafına da bayağı hakim ve oradan da tek tek baktı, inceledi, değiştirdi vs ama nâfile.

Ustamın bana taktığı sensör beyninin sonunda 294 E yazıyor. Acaba sonu 294 C bulup taksak fark eder mi? Sonuçta sadece baştaki 5QA kısmı, manevra freninin devreye girmesi için yetmiyor mu? Ona göre bu durum başına gelip çözebilen varsa ustamın tekrar yanına gittiğimde ben de öneri olarak ona buradan edindiğim bilgileri sunarım ve bu işi basitçe çözeriz inş. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1000455173.jpg
    1000455173.jpg
    167.5 KB · Görüntüleme: 4

Geri