Golf 8 Multimedya Güncellemesi

Arkadaşlar aracımın multimedyasının hangi versiyon olduğunu ve son güncellemeye güncellersem ne kazanacağımı acaba biri bilgilendirebilir mi şimdiden teşekkürler

O konuda hiç bir bilgi bulamadım ben. "Sürüm Notları" falan var mıdır diye araştırdım ama bulamadım ben de. Volkswagen çok ketum davranmış hiç bir şey belli değil. Benimki 1805 nolu sürüme güncellenmişti. Güncelleme sebebi de Samsung galaxy s23 telefonumu arabaya kabloyla bağlayamama sorunumdu. Sırf bu sorun için mi bu güncelleme yapıldı bilemiyorum ama artık telefonumla bağlanamama gibi bir sorunum yok.

@Mavimavimasmavi150bg ben foruma paylaşılan dosyayı kullanarak son sürümü yükledim. Ekstra yeni menü, ayar, özellik vs gelmedi. Daha stabil çalıştığı, sesi kalitesinin arttığı iddia edilmekte. Ben önceki sürümde aldığım multimedya hatalarını bu sürümdede alıyorum. Bunlar; multimedya ekranı açılmaması, geri görüş kamera görüntüsünün ekrana yansımaması vs . Araç 2021 golf life 1.0

@Mavimavimasmavi150bg ben foruma paylaşılan dosyayı kullanarak son sürümü yükledim. Ekstra yeni menü, ayar, özellik vs gelmedi. Daha stabil çalıştığı, sesi kalitesinin arttığı iddia edilmekte. Ben önceki sürümde aldığım multimedya hatalarını bu sürümdede alıyorum. Bunlar; multimedya ekranı açılmaması, geri görüş kamera görüntüsünün ekrana yansımaması vs . Araç 2021 golf life 1.0

Evet ben de multimedia'da herhangi bir değişiklik sezmedim. Aynı hataları aralıklarla görüyorum hala.

Merhaba aracı başka bir sebepten dolayı servise bırakmıştım şimdi ise multimedyam eski sürümlerden birine çevrilmiş başım çok şişti eğer elinizde çalışan bir link varsa rica etsem atar mısınız bu attığınız linke şuanda erişim yok malesef
Dosyaya buradan erişebilirsiniz:
MEN3_EU_VW38X_P3235L_1805.zip

Öncelikle konuda emeği geçen herkese çok teşekkürler. Özellikle @muratdemirvw hocamın açık ve net anlatımından faydalandım. @strategos hocamın bu sayfadaki paylaştığı linkten dosyayı indirdim. @thelordof dostumun da senin sürüm epey eskiymiş, bunu bi güncelle demesiyle giriştim :D

Bendeki sürüm 1325 imiş, epey eski sanırım.
1000260278.jpg

Usb yi önceki sayfalarda yazıldığı gibi hazırladım. Yaklaşık 15 20 dk içinde tamamlandı. Zaman zaman ekranda OK tuşu gibi onaylama butonu geldi ve ona bastım.
1000260368.jpg1000260375.jpg1000260376.jpg1000260378.jpg
1805 sürümü sonrası birkaç dakika menülerde gezindim. Bi tık hızlandı gibi geldi ama gündüz sıcakta asıl testi yapmak lazım. Kamera geç açılması, siyah ekranda kalması vs gibi sorunlara çözüm olur umarım :)

Multimedyanın bi tık geç açılması ve geri görüş kamerasının ekrana yansımaması gibi durumlar araç ilk çalıştığında bazen yaşanabiliyor. İlk çalışma haricinde yaşamadım, araç kendine gelene kadar belli bir sürenin oturması gerektiğini normal karşılıyorum açıkçası.

sadece multimedya için golf 8.5 alınmalı mı yada golf 8 de olur mu dersiniz

Herkese merhaba, başlıktaki tüm yanıtları tek tek okuduktan sonra güncelleme serüvenimi tamamladım ve 1805 sürümüne geçiş yaptım. Önceki sürümde aktif edemediğim bazı gizli özellikler güncellemeden sonra kendiliğinden aktif hale geldi. 1776 sürümünde gizli özellik açamayan arkadaşlar varsa 1805'e güncelleyerek bu sorunu çözebilirler, SFD kilidini açmakla uğraşmaya hiç gerek yokmuş öğrenmiş olduk. Edindiğim tecrübeyi paylaşmak ve yardımcı olabilmek adına konu başlığına yeni katılan ve tecrübesi olmayan arkadaşlar için aşağıda tek mesajda tüm adımları toplayarak baştan sona güncelleme işlemini yazdım, sırasıyla takip ederek güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

Adım 1: Multimedya ekranındaki ana ekrana dönüş butonuna (Ekranın solundaki içi boş kare şekilli dokunmatik buton) basılı tutun, Servis Modu ekranı gelene kadar butonu bırakmayın. En üstteki seçeneği seçtikten sonra açılan ekranda "SW Train" başlıklı kodu bir yere not edin ve hemen altındaki sürüm bilginizi kontrol edin. (Şuan en güncel MEN3 sürümü 1805)

Adım 2: Not ettiğiniz SW Train kodunuzu bu siteye giderek aratın, arama kutucuğunun biraz altında "Download firmware updates here." şeklinde bir metin görünecektir, altı çizili olan kelimeye tıklayın. Bu bağlantı sizi mibsolution isimli siteye yönlendirecek, karşınıza gelen ekrana kullanıcı adı ve şifrenizi girin. (İkisi de "guest") Klasörlerin bulunduğu bir ekranla karşılaşacaksınız, bu ekranda mib > MQB_Solution > MEN3 yolunu takip ettiğinizde MEN3_EU_VW ile başlayan bir klasör bulacaksınız. Bu sizin güncel yazılımınızı içeren ve aracınıza kurmanız gereken klasördür. (MEN3 Impression paketler için, Life ve üstü paketlerde sanırım MIB3 kullanılıyor, onun detaylarına tam hakim değilim.) Bu klasörü bilgisayarınıza indirin.

Adım 3: USB Type-C girişli bir bellek satın alın, belleği bilgisayarınıza taktıktan sonra "Biçimlendir" bölümünden FAT32 formatında biçimlendirme işlemi gerçekleştirin. (Normal bir USB bellek de kullanabilirsiniz, fakat bu belleği araca takmak için kullanacağınız dönüştürücünün veri aktarım özelliğine sahip olmasına dikkat edin. Veri aktarımlı olanlar genelde "USB 3.0 dönüştürücü" ismiyle satılır.) Biçimlendirme bittikten sonra indirdiğiniz klasörü belleğin içine atın, klasör ismini değiştirmeyin, klasörün içinde "Meta" ve "Data" şeklinde 2 adet klasör olduğundan emin olun.

Adım 4: Aracın kontağını açın fakat çalıştırmayın. USB belleğinizi taktıktan sonra 1. adımı tekrarlayarak Servis Modu ekranını açın. Sağ alttaki "Service Update" butonuna bastıktan sonra ekranın en üstünde çıkan "USB üzerinden yazılım güncellemesi" seçeneğini seçin. Belleğe kaydettiğimiz klasör ve SW Train kodu karşınıza gelecektir, klasöre tıklayıp işlemi başlatın. İşlem bittiğinde yazılım güncellemeniz tamamlanmış demektir. Hayırlı olsun.

! Güncelleme işlemi 15-20 dakika aralığında değişkenlik gösterebiliyor, akünüz zayıf ise akü takviyesi kullanmanızı öneririm.

Bu yetkili servislerin beceriksizliği ve para aşkı yüzünden tekniker olduk iyice, Allah sonumuzu hayır etsin. :)
benim golf 8 2021 life model için hangisini yükleyeceğim. bulamadım MIB3 ile başlayan göremedim dosyalarda.

Geri