Uzun araştırmalarım sonucu 4 teker takım olarak
Hella Pagid markasında karar kıldım ve temin ettim. Konu içinde tavsiyelerini iletenlere ve detaylıca yardımcı olan
@Utku_Lekesiz hocama teşekkür ederim.
Ürünleri temin ettikten sonra bayram öncesi uzun yola çıkmadan önce disk ve balataların değişimi için özel bir VW servisine gittim. Arka poryalar temizlendikten sonra diskler ve balatalar sorunsuz şekilde takıldı. Ön disk takıldıktan sonra balataların yanlış geldiğini farkedince diskler söküldü, sanayiide tercih edeceğim marka bir balata bulamayınca eski disk balata geriye takıldı. Ürünleri İstanbul’dan aldığım için yeni balatalar gelince farklı bir servise ön disk ve balataların değişimine gittim. Burada da usta disklerin de yanlış olduğunu söyleyince tekrar aynı süreci yaşamamak için oradaki sanayiiden ürünleri temin edip taktırdım. Tamamını tek marka kullanmak isterken arka diskler ve balatalar Hella Pagid, ön diskler Bosch, ön balatalar Trw markalardan takılmış oldu.
Diskleri bu hale getiren balataların markasını merak etmiştim, sanıyorum Veka marka imiş.
Ön disk ve balata:
Arka disk ve balata:
Tüm diskler sökülünce fırsattan istifade, aracın önceki sahibinden kalan kaliper ve disk koruma sacındaki düz sarı boyayı da LR1X koduyla Turmerik Sarı sprey boya temin edip yeniledim. Vakit kısıtlı olduğu için zımpara veya fırça ile temizleme şansım olmadı fakat 2 kat sprey astar ile bir nebze zemini sıfırlamış oldum. Aynı sebepten boyayı da 2 kat atmaya çalıştım ama maskelemeyi gerektiği gibi yapamayınca diskin bazı kısımlarında boya sıçramaları olsa da dikkatli bakılmadığında farkedilmeyeceği için düzeltmesini başka zamana bıraktım.
Bu renkte gövde ile aynı renkle boyayan görmemiştim, eski görüntüye nazaran daha uyumlu olduğunu düşünüyorum.
Eski hali:
Yeni hali:
Yaklaşık 3000 km’lik kullanımım süresince hiçbir şekilde ses duymadım. Şimdilik gayet memnunum. Umarım bu değişimleri yaptırmayı düşünenlere faydalı bir paylaşım olmuştur. Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim…