Golf 7 1.2 tsi manuel şanzıman yağı değişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan datdat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dediğiniz yer yanlış bilgi vermiş,

5 ileri Manuel, 6 ileri Manuel, şanzıman tip koduna ve motor gücüne göre uyumlu olan yağ farklılıklar gösteriyor,

Aşşağıdaki yağların hepsi Manuel şanzıman yağıdır, ancak burada önemli olan şey (3 veya 4 haneli) şanzıman tip kodu dur.!! Yani her yağ her araca uyumlu değildir,
G 055 512 A2
G 052 527 A2
G 052 171 A2
Hocam merhaba,
Konuyu baya bir hortlatacağım ama yakın zamanda şanzıman yağı değişimi yaptırmak istiyorum.
Aracım Golf 8 / 1.5 TSI / 130 Hp - Manuel vites.
Araçtırmalarım sonucu 75w / 70w75 / 75w80 diyenler var.
Sizin tecrübeleriniz nelerdir acaba hangi viskoziteyi önerirsiniz. Liqui Moly marka koymayı düşünüyorum.
Teşekkürler

Hocam merhaba,
Konuyu baya bir hortlatacağım ama yakın zamanda şanzıman yağı değişimi yaptırmak istiyorum.
Aracım Golf 8 / 1.5 TSI / 130 Hp - Manuel vites.
Araçtırmalarım sonucu 75w / 70w75 / 75w80 diyenler var.
Sizin tecrübeleriniz nelerdir acaba hangi viskoziteyi önerirsiniz. Liqui Moly marka koymayı düşünüyorum.
Teşekkürler
Araç kaç km’de..?
Model yılı ve trafiğe çıkış tarihi nedir..?
Motor kodu nedir..?

Sanırım yurt dışında ikamet ediyorsunuz..? Çünkü bu motor seçeneği 1.5 TSI 130ps olarak Türkiye’de satışa sunulmadı,

Eğer ki Golf Mk8 aracınızfa —>Golf Mk7 ‘de kullanılan şanzıman kullanılıyor ise yağ değişimi için dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır, Çünkü şanzıman tipine göre değişkenlik gösteren ve uyulması gereken prosedürler vardır, bunu öğrenmek için aracın motor kodunu bilmemiz gerekmektedir,

Motor kodu: DPBA olabilir mi..? Aracın evraklarını kontrol ediniz.

Araç kaç km’de..?
Model yılı ve trafiğe çıkış tarihi nedir..?
Motor kodu nedir..?

Sanırım yurt dışında ikamet ediyorsunuz..? Çünkü bu motor seçeneği 1.5 TSI 130ps olarak Türkiye’de satışa sunulmadı,

Eğer ki Golf Mk8 aracınızfa —>Golf Mk7 ‘de kullanılan şanzıman kullanılıyor ise yağ değişimi için dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır, Çünkü şanzıman tipine göre değişkenlik gösteren ve uyulması gereken prosedürler vardır, bunu öğrenmek için aracın motor kodunu bilmemiz gerekmektedir,

Motor kodu: DPBA olabilir mi..? Aracın evraklarını kontrol ediniz.
Tekrar merhaba TR de yaşıyorum
Aracı yeni aldım teknik verileri yanlış yazmış olabilirim kusuruma bakmayın.
2020 Model ağustos çıkışlı. 1.5 tsi manuel Motor no DPB ile başlamakta. 52.000 km de.
Şanzımanla ilgili bir şikayetim yok ancak yağın bir ömrü olduğunu varsaydığımdan geç olmadan değiştirtmek istiyorum.
Kimi 75w diyor kimi 70-75 kimi 75-80 olur diyor. Çok karışık bir hal aldı açıkçası.
Aracın kitapçığına baktım şanzıman MQ200 olarak görünüyor

Son düzenleme:
Tekrar merhaba TR de yaşıyorum
Aracı yeni aldım teknik verileri yanlış yazmış olabilirim kusuruma bakmayın.
2020 Model ağustos çıkışlı. 1.5 tsi manuel Motor no DPB ile başlamakta. 52.000 km de.
Şanzımanla ilgili bir şikayetim yok ancak yağın bir ömrü olduğunu varsaydığımdan geç olmadan değiştirtmek istiyorum.
Kimi 75w diyor kimi 70-75 kimi 75-80 olur diyor. Çok karışık bir hal aldı açıkçası.
Aracın kitapçığına baktım şanzıman MQ200 olarak görünüyor
Türkiye’de Golf Mk8 ‘de (manuel şanzımanlı) olarak 1.5 TSI motor seçeneği sunulmadı,

Türkiye’de manuel şanzıman sadece 1.0 TSI motor ile satılmıştır,

Motorun 1.5 TSI olduğunu ve manuel şanzımanlı olduğunu, ve 130 beygir olan motor olduğunu söylüyorsunuz, Ancak bu özellikte bir araç Türkiye’de satılmadı..!!

Şanzıman yağı araçta kullanılan şanzıman tipine göre değişkenlik gösterir,

Aracın bilgilerini ve özellikleri doğru bilmeniz gerekmektedir.

Türkiye’de Golf Mk8 ‘de (manuel şanzımanlı) olarak 1.5 TSI motor seçeneği sunulmadı,

Türkiye’de manuel şanzıman sadece 1.0 TSI motor ile satılmıştır,

Motorun 1.5 TSI olduğunu ve manuel şanzımanlı olduğunu, ve 130 beygir olan motor olduğunu söylüyorsunuz, Ancak bu özellikte bir araç Türkiye’de satılmadı..!!

Şanzıman yağı araçta kullanılan şanzıman tipine göre değişkenlik gösterir,

Aracın bilgilerini ve özellikleri doğru bilmeniz gerekmektedir.
Anladım doğrudur.
Oğlumdan net bilgi alayım aracın tam ne olduğu ile ilgili.
Ama kitapçığında MQ200 şanzıman olarak geçmekte. Hangi viskozite yağ almamız gerektiği için bu bilgi yeterli olurmu
Teşekkürler

Geri