Nedir bu IQ.LIGHT LED Matrix far Çılgınlığı

Kafam karışık değildi ancak sizin "Farın iç kısmındaki merceğinin köşesindeki IQ yazısı (krom kaplı ise) farlar Matrix Led farlara sahiptir." demenizden sonra karıştı. Çünkü sahibindende bir araç ilanı gördüm, krom kaplı IQ yazısı bulunmasına rağmen stopları led değildi. Farın üstünde yazan IQ LIGHT ibaresinden ayırt ediyordum ama onun hiçbir anlamı yoktur dediniz. Anlamı olmayan şeyi neden yazmışlar ben de ona anlam veremedim :)
Öncelikle tüm Golf Mk8 ‘lerin stop lambaları Led teknolojilidir,

1) standart Led stop lambaları (sinyal lambaları sadece yanıp-söner)

2) Animasyonlu ve dinamik sinyalli kayar Led’li stop lambaları (bu stoplar —> IQ Matrix Led olan araçlarda bulunur) ve (Premium Led Paket opsiyonu olan araçlarda mevcuttur, bu opsiyon ile hem iq led matrix farlara hem de animasyonlu ve dinamik kayar sinyalli stop lambalarına sahip olunur),

Sahibinden de gördüğünüz aracın merceğin köşesindeki IQ yazısı krom kaplı ise ancak arka stop lambaları (standart Led stop) ise, bunun anlamı araç sahibi ya Replika Taiwan vs.. malı IQ Led Matrix Far görünümlü yalnızca görüntüden ibaret sahte far taktırmıştır, sadece görüntü olarak IQ Led far şeklindedir, Matrix özelliği olmayan çakma bir üründür, ,

Veya diğer olasılık
araç sahibi 70-100 bin lira arası masraf yapıp orjinal IQ Led Matrix far taktırmıştır.

IQ Led Matrix farların alamet-i harikası Matrix özelliğinin olmasıdır

1.0 motorlu araçlarda Style ve R-Line araçlarda çok çok nadir bulunur, ben bu zaman kadar 1.0 motorlu araçlarda rastlamadım, genellikle (Mk8 kasa için konuşuyorum) 1.5 motorlu araçlarda bulunur, ama yine de hepsinde bulunmaz

Hocam farların kenarlarında yazıyor zaten, IQ Led yazmıyorsa değildir. Benim Tiguanda yazıyor ordan biliyorum

Iq led matrix farlarla bu akşam aydınlatmasız karanlık bir yolda kısa bir süre deneyimleme fırsatım oldu gerçekten çok keyifli.

Keşke şehrin elektrikleri kesilse de sokak lambaları sönse dedirtecek ışık şovu var gerçekten.

Astra L deki deneyimime göre kıyaslarsam; Golfte daha düşük hızlarda devreye giriyor ve önüne araç çıktığında daha hızlı perdeliyor.
Astrada perdeleme yavaş gibi, karşıdan selektör yiyordum bazen.
Bir de Golfün uzunlar daha dolu dolu aydınlatıyormuş, Astra biraz daha sönüktü.
Yolda olmayan ama çevredeki yapıların led projektör aydınlatmasından Astra hemen etkilenip uzunları kapatırken, Golf buna kanmadı çalışmaya devam etti.

1 km yi bulmayan çok kısa bir mesafe olduğu için çok kısa deneyimleyebildim.

Ekleme: Yaptıran sağ olsun 🙏

Son düzenleme:
Iq led matrix farlarla bu akşam aydınlatmasız karanlık bir yolda kısa bir süre deneyimleme fırsatım oldu gerçekten çok keyifli.

Keşke şehrin elektrikleri kesilse de sokak lambaları sönse dedirtecek ışık şovu var gerçekten.

Astra L deki deneyimime göre kıyaslarsam; Golfte daha düşük hızlarda devreye giriyor ve önüne araç çıktığında daha hızlı perdeliyor.
Yolda olmayan ama çevredeki yapıların led projektör aydınlatmasından Astra hemen etkilenip uzunları kapatırken, Golf buna kanmadı çalışmaya devam etti.

Hocam bu opsiyon DLA diye geçiyor değil mi? Yani IQ Light olan tüm golf 8’lerde var mı bu perdeleme özelliği? Yoksa IQ Light + DLA opsiyonu mu olmalı. Ben de alacağım araçta bunun olmasını özellikle istiyorum.

Aydınlatma o kadar önemli bir şey ki anlatamam. Daha bu akşam başıma şöyle bir olay geldi: Karanlık köy yolunda ilerliyoruz. Önümüze aniden 4 tane at çıktı (tüm yola yayılmışlardı) Atı süren kişilerin üstünde de reflektör yelek vs hiç bir şey yok. Ben farketmedim eşim son anda farketti. Uyarmasa muhtemelen vuracaktım. Aracım golf 7. Replika U led var. Kısalar yanıyordu hızlı gitmiyordum ama vursam bana birşey olmasa bile karşıdakilere kesin olurdu.

O yüzden mümkün mertebe gündüz yolculuğu tercih ediyorum. Ama yeni bir araba aldığımda kesinlikle aydınlatma özelliği en iyisi olsun istiyorum. Piyasada perdeleme özellikli IQ lightlı araç kolay bulunabiliyor mu?

Hocam bu opsiyon DLA diye geçiyor değil mi? Yani IQ Light olan tüm golf 8’lerde var mı bu perdeleme özelliği? Yoksa IQ Light + DLA opsiyonu mu olmalı. Ben de alacağım araçta bunun olmasını özellikle istiyorum.
Hocam merhaba tüm Golf 8 lerde yok bu far, bazı 1.5 etsi style ve rline modellerde olabilir ya da benim araçtaki gibi sonradan eklenmiş olabilir.
Farın köşesindeki IQ yazısı siyah değil de krom olursa bu matrix özelliği mevcut demektir.

dla mk7 zamanlarında kullanılan isimlerken mk8 de değişmiş;
forzagilles hocamın yukarıda oluşturduğu mesajlar daha bilgilendirici bu konuda.

Aydınlatma o kadar önemli bir şey ki anlatamam. Daha bu akşam başıma şöyle bir olay geldi: Karanlık köy yolunda ilerliyoruz. Önümüze aniden 4 tane at çıktı (tüm yola yayılmışlardı) Atı süren kişilerin üstünde de reflektör yelek vs hiç bir şey yok. Ben farketmedim eşim son anda farketti. Uyarmasa muhtemelen vuracaktım. Aracım golf 7. Replika U led var. Kısalar yanıyordu hızlı gitmiyordum ama vursam bana birşey olmasa bile karşıdakilere kesin olurdu.
O yüzden mümkün mertebe gündüz yolculuğu tercih ediyorum. Ama yeni bir araba aldığımda kesinlikle aydınlatma özelliği en iyisi olsun istiyorum.
Aydınlatma gerçekten önemli, önceleri gece yolculuğunu ben de hiç sevmiyordum.
Piyasada perdeleme özellikli IQ lightlı araç kolay bulunabiliyor mu?
Çok nadir denk geliyor hocam, sarı site ilanlarını taramıştım Mayıs'ta bir elin parmaklarını geçmezdi sayısı.

Ben biraz hazıra konmuş oldum, benim aracın önceki sahibi Metin hocam sağ olsun, orjinal bir şekilde dört dörtlük her şeyi halletmişti.

Konu içindeki mesaj '🧿🧡 Golf8 1.0 eTSI 110 PS Life DSG Mercan Kırmızısı' https://www.golftutkusu.com/topic/21146-golf8-1-0-etsi-110-ps-life-dsg-mercan-kirmizisi/post-383678

Sen sağol kardeşim güzel günlerde kullan…

Geri