Cam suyu F/P öneriniz

Evet Sonax’ın kışlık cam suyu malesef pahalı, Alternatif olarak şuan uygun fiyatlı ama kaliteli (kışlık cam suyu) serviste satılanlardır,

Hatta bakım için veya buji değişimi, fren hidrolik sıvısı değişimi veya akü değişimi için gittiğinizde faturaya ekleterek %25-30 arası Zubizu indiriminden yararlanarak çok daha uyguna alabilirsiniz, bu şekile 2-3 şişe alarak yedek olarak kenara koyarsınız :)

GJZW 050 M2 (Eko seri kışlık cam suyu) konsantre cam suyu, saf olarak kullanımda -50°C dereceye kadar donma koruması,

2:1 sulandırmada (2 birim ürün / 1 birin su) -32°C derece

1:1 sulandırmada: -20°C derece

1:2 sulandırmada (1 birim ürün / 2 birim su) -10°C derece

1:3 veya 1:4 sulandırmada (yazlık cam suyu olarak kullanabilme imkanı verir)

G052 164 M2 (Orjinal VW/Audi kışlık cam suyu) saf olarak kullanımda -70°C dereceye kadar donma koruması,

2:1 sulandırmada (2 birim ürün / 1 birin su) -40°C derece

1:1 sulandırmada: -35°C derece

1:2 sulandırmada (1 birim ürün / 2 birim su) -16°C derece

1:4 veya 1:5 sulandırmada (yazlık cam suyu olarak kullanabilme imkanı verir), bu cam suyu “ultra konsantre” yapıda olduğu için yazın bazen ben 1:6 sulandırdığım da oluyor,

BBFEA0A1-7B49-4C7D-8C1D-39D3277F40A6.jpeg

9DE2F913-66DE-4E3A-AD69-3548643AF5D5.jpeg
VW in seni bu emeklerin için fahri konsolos ilan etmesi lazım :)

Bu zamana kadar genelde hep Shell tercih ettim fakat var mı daha kaliteli bu dediğiniz bir marka.

Bu zamana kadar genelde hep Shell tercih ettim fakat var mı daha kaliteli bu dediğiniz bir marka.
Yetkili servislerde satılan cam suyu Shell’den çok daha kalitelidir, ve Shell ‘e göre daha konsatredir, Bir önceki sayfada detaylarını paylaştım.

Yetkili servislerde satılan cam suyu Shell’den çok daha kalitelidir, ve Shell ‘e göre daha konsatredir, Bir önceki sayfada detaylarını paylaştım.
Araç VW olmayınca servise gidip almam mümkün mü, Tesla için kullanacağım.

K2 nuta Max ilaveli kullanıyorum f/p başarılı ürün

Detaylı bilgilendirme için teşekkürler hocam. Bu başlık altında da bu bilgiler bulunsun diye alıntı yeri olarak burayı seçmek istedim.

Yazlık kışlık cam suyunu geçtim cam su deposunu doldurmadan cama bidonla su döküp temizleyenler bile varken bu konuşmalar tabi ki fazla detay oluyor :D. Meraklısına ihtiyaç halinde yararlanacağı tecrübe edilmiş kıymetli bilgiler bunlar. Yalnız golf kullanıcısına değil bunlara meraklı olup google da aratan herkesin görebileceği bilgiler.

Sonax ve würth birini sevmemiştim ama o sonax ufak olanı olabilir demekki. 250 ml würth hesaplı diye almıştım sanki.

Sonax kışlık 1lt olarak 675 tl şu anda. -10 karışımda 1 lt sonax, 2 lt su konulduğunda bize 3 lt kışlık su maliyeti 675 tl oluyor. Yağmur çamur havada bol bol kullandığım için 1 ay ya gider ya gitmez bende :D daha hesaplı kışlık çözüm bulabilsek keşke. Shell ve goodyear almıştım ama donmadığı konusunda eminim. Fakat uzun vadede boyada zararı olur mu kısmı meçhul.

Gidişat onu gösteriyor ki artık zamanla silecek ses yapıyor veya silmiyor diye kaldırıp attığımızda yeni takacağımız da ses yapacak derdimiz olacak gibi :D. Balatalarda yaşadık, silecekte de benzer önlem falan derken aynı yere gelirsek şaşırmam
Henüz almadıysanız web sitesinde indirime denk geldim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251104_234802_Opera.png
    Screenshot_20251104_234802_Opera.png
    167 KB · Görüntüleme: 36
Henüz almadıysanız web sitesinde indirime denk geldim.
Konsantre oranı nedir? Yetkili serviste de 1 litresi güncel olarak 200TL gibi hatırlıyorum.

Edit: 1:1 de -20 dereceymiş.

Son düzenleme:
Konsantre oranı nedir? Yetkili serviste de 1 litresi güncel olarak 200TL gibi hatırlıyorum.

Aynen yetkili servis daha mantıklı geldi şimdi düşününce.

Ali hocamın attığı mesajdan gördüğüm kadarıyla;
G JZW 050 M2 economy serisi -50 yazıyor.
Şimdi aradım 260 tl gibi bir fiyat söylediler.

G 052 164 M2 olanı da sordum 370 lira civarı idi fiyatı, stok yokmuş siparişle gelirmiş. -70 derece yazıyor onda da.

Acelem yok sipariş etsem 3 tane, sonaxtan hesaplı olur.

G 052 164 M2 olanı da sordum 370 lira civarı idi fiyatı, stok yokmuş siparişle gelirmiş. -70 derece yazıyor onda da.

Bakım faturalarında cam suyu ücreti 200TL , 210TL gibi yazıyordu da.

-70 olanın fiyatı da iyi gibi. Daha pahalı beklerdim.

Bakım faturalarında cam suyu ücreti 200TL , 210TL gibi yazıyordu da.

-70 olanın fiyatı da iyi gibi. Daha pahalı beklerdim.
Birim fiyatı 219 + %20 kdv var,
tabi sonra aracın yaşına göre indirim oluyor,
Benimkine indirim yok, vur kırbacı diyorlar 🤣

Evet eko cam suyu 1:1 ‘de -20 derece

G052 164 M2 olan (Audi A6 / A8) bakım paketlerine dahil ediyorlar,
Bunda 1:1 sulandırmada -35 derece :D
1:2 sulandırmada -12 derece

Stok olmasa bile sipariş verdiğinizde merkezden en geç 2 gün içinde geliyor :)

Fren hidroliği değişimi veya buji değişimine falan denk getirirseniz, güzel indirim olur.

Geri